Cum a fost la primul curs de fotografie la f64

Cochetez de ceva vreme cu ideea unor cursuri de fotografie pentru că mă fascinează procesul realizării sale – compoziția, cadrul, lumina și în final, mesajul pe care îl transmite (sau pe care ar trebui să îl transmită) orice fotografie.

Îmi place să surprind asfințitul (și răsăritul, dar rar ne „întâlnim”), să imortalizez magia unui colț de natură, valurile mării și nisipul fierbinte, nu mai vorbesc de ipostazele mereu diferite (în ochii mei cel puțin) ale animăluțelor din dotare, dar mă pasionează și setup-urile elaborate pentru fotografiile de produs sau cu mâncare.

Și în această situație, de nehotărâre totală asupra unei direcții în fotografie, am decis să îmi încerc norocul și să îmi testez pasiunea cu un prim curs, general, de fotografie, intitulat Ghid de conversație vizuală în 4 module, organizat de f64.

Primul curs de fotografie la f64 s-a dovedit alegerea corectă de la primul modul – mi-a deschis ochii asupra principalilor parametri ai fotografiei și, cel mai important, mi-a trezit apetitul pentru a experimenta, pentru a jongla cu aceștia și a descoperi rezultatele. Unul dintre punctele forte ale cursului Ghid de conversație vizuală este această latură practică, toate noțiunile studiate la curs urmând a fi puse în practică de fiecare cursant imediat după, iar fotografiile apoi discutate și analizate în fața tuturor… chiar îmi era dor de niște teme pentru acasă! A fost fix sentimentul acela pe care îl aveam în momentul în care rezolvam o problemă / temă la materia preferata de la școală… iar laudele profesorului au fost Bonus!

O altă surpriză plăcută, ce constituie totodată și un alt atu al acestui curs organizat de f64, a fost modului al treilea ce a inclus incursiune în coloratul Centru Vechi al capitalei, pentru a exersa, sub directa supraveghere a „profesorului” nostru (George Nicolae, îl recomand, mi-a plăcut mult abordarea lui didactică) toate aspectele teoretice discutate.

Vă las în continuare câteva imagini surprinse în Centrul Vechi,

dar și câteva fotografii din tema pentru acasă din cadrul cursului.

Am învățat destul multe în urma acestui Ghid de conversație vizuală în 4 module, dar, cel mai important cred, am prins curaj să experimentez – sa testez modurile și setările aparatului de fotografiat, să studiez mai atent fotografiile care îmi plac și îmi atrag atenția, să le analizez prin prisma parametrilor fotografici. Singurul lucru pe care i l-aș reproșa ar fi durata prea scurtă pentru a asimila multă informație (și foarte interesantă), deși înțeleg necesitatea de a compacta infomația prin prisma celor mai mulți cursanți care abia au reușit să își strecoare cele câteva ore în programul aglomerat.

Dacă simțiți această atracție pentru fotografie, eu vă recomand cu căldură acest curs organizat periodic de f64, nu numai în București, ci și în Constanța. Următorul curs este programat în perioada 6-9 iulie, dar găsiți toate detaliile pe site.

Next step pentru mine? Mi-aș dori un curs mai specializat, mă tentează deja 3 sau 4 din lista celor organizate în perioada următoare de f64… fotografie culinară sau poate chiar fotografie de portret…

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

10 destinații de vacanță inspirate de pe Instagram

Următor

Make-up trends cu Deborah Milano: Nude look