Cum călătorim acum: 3 sugestii de vacanțe senzoriale

Cum călătorim acum? Primul răspuns care îmi vine în minte este: cu mare dificultate! Dar dacă avem imaginație, ne putem răsfăța simțurile călătorind în cele mai spectaculoase destinații. 

Unul dintre lucrurile care îmi lipsesc cel mai mult acum, pe care mi-era imposibil să îmi imaginez că l-aș putea pierde, este posibilitatea de a călători… De a descoperi locuri, oameni, experiențe. De a mă încărca cu energiile pozitive ale unor tărâmuri aparte.

Dar la fel de surprizătoare a fost și rapiditatea cu care ne-am adaptat la noile condiții, pentru a nu renunța la plăcerile ” de dinainte”.

Nu mai putem călători cu ușurință, cu doar un click sau două (rezervarea biletului de avion și a cazării) în foarte multe locuri din lumea aceasta. Dar le putem „recrea” mai aproape de noi. Putem recrea ambianța specială prin diferite elemente senzoriale cu o mare putere evocatoare.

Deci cum călătorim acum?

Arome și relaxare la spa

Simțul olfactiv este unul dintre aliații de seamă când ne dorim o evadare din cotidian. Îl poți răsfăța cu arome din toate colțurile lumii, descoperind sau redescoperind locuri mirifice îndepărtate. Iar atunci când această călătorie olfactivă are loc într-un cadru precum Belle Maison Spa, experiența este una excepțională.

Poți călători vara aceasta, prin intermediul aromelor, în destinații estivale pe care ți-ai dorit dintotdeauna să le vizitezi: Havana, Santorini, Toscana, Roma, plajele exotice ale Dominicanei… Aceste ritualuri în ediție limitată îți vor bucura simțurile (prin masaje, tratamente faciale, împachetări parfumate) și te vor transporta pentru câteva momente prețioase în destinația de vacanța a visurilor tale.

Eu am încercat însă unul dintre ritualurile Signature – Vanilla from Tahiti, iar la final m-am simțit la fel de relaxată și revigorată ca după o vacanță adevărată… Masaj al tălpilor, împachetare cu unt de shea, masaj relaxant al scalpului și combinat cu magica aroma terapie pentru corp. Absolut divin.

Poți alege însă și destinații mai apropiate, care îți sunt poate deja familiare și care îți lipsesc în această perioadă: Provence, Corsica, Paris. Află cum călătorim acum în cele mai îndepărtate locuri (India, Seychelles, Hawaii…) pe Belle Maison Spa.

cum călătorim acum

Deliciile bucătăriilor lumii

Una dintre activitățile mele preferate în vacanță? Să descopăr deliciile culinare locale! Și am atâtea preparate preferate de pe tot mapamondul.

Există un restaurant unde le pot încerca aproape pe toate! Se numește Vacanța culinară și, așa cum îi spune și numele, îți dezvăluie preparate internaționale specifice unor destinații renumite, pregătite după rețete autentice. Și unde mai pui și faptul că iei masa pe marginea lacului, la umbra copacilor, în mijlocul naturii, locul perfect pentru visare!

Poți astfel călători pe aripile gustului din Croația în Japonia, cu escale în Rusia, Statele Unite, Mexic, Cuba, Israel… și în cam toată Europa. Pe lângă meniul permanent, în fiecare zi poți descoperi un meniu specific unei anumite țări, Destinația zilei. Așa ajungi sau te reîntorci în Filipine, Irlanda, Elveția, Grecia și în atât de multe destinații unice din toată lumea.

cum călătorim acum

Savoare și energie

Ador micul meu ritual de energizare dimineața, care include un cappuccino aromat cu o spumă pufoasă, lejeră. Iar una dintre pasiunile mele mai recente este să descopăr și să cercetez originea cafelei pe care o beau.

Am călătorit astfel, prin intermediul gustului și al poveștilor, în Hawaii (o destinație în care sper să pot ajunge cândva în viitorul nu foarte îndepărtat) alături de cafeaua Kona, considerată una dintre cele mai bune din lume, în Honduras, India, Columbia, Brazilia, Peru, iar lista poate continua încă ceva vreme.

Povestea fiecărei cafele este fascinantă și am ajuns să îi apreciez foarte mult pe toți cei care știu cum să o spună, oferind astfel celor ce încearcă licoarea magică și energizantă o călătorie imaginară în locuri an care poate nu a ajuns niciodată. The Coffee Addict Supply este un spațiu unde se va forma încet încet o comunitate simpatică de băutori și fani ai cafelei, de unde poți achiziționa cafea de diferite origini, măcinată exact pentru modul în care alegi ulterior să prepari cafeaua, și de unde vei putea afla tot ceea ce îți dorești despre cafea…

Pentru și mai multe idei despre cum călătorim acum, citește și: Călătorie în jurul lumii cu uleiuri esențiale

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Cum porți verde: 3 ținute pentru vara aceasta

restaurant Turquoise
Următor

Turquoise: unde ieși la terasă în București