Cum am sculptat un dovleac de Halloween

Halloween

Halloween este, recunosc, singura sărbătoare importantă care chiar îmi place. Poate și pentru că implică un adevărat bal mascat horror, o mulțime de dulciuri și petreceri.

Și ceea ce este și mai distractiv este faptul că toată săptămâna aceasta s-au succedat diverse « preparative » pentru Halloween… ce ar fi Halloween-ul fără dovleci sculptați și figurine de groază?

Important este să ai dovleacul… dar și spațiul necesar pentru a te desfășura! Mica Elveție, restaurantul meu preferat din Centru Vechi, ni le-a pus pe ambele la dispoziție.

Eu am ales un dovleac rotund (erau simpatici și cei în formă de pară, dar cred că m-am temut ca voi avea mai mult de sculptat în interior), puțin dezechilibrat, din păcate, motiv pentru care am decis că în final nu va un dovleac felinar ci doar o «față zâmbitoare » simpatică de Halloween.

Halloween

Am sărit deci peste pașii destul de solicitanți în crearea unui felinar (tăiatul capacului, scobitul dovleacului…) și am trecut direct la partea « creativă » : desenatul feței zâmbitoare (mi-a fost destul de dificil ținând cont de zecile de modele, dar în final m-am decis pentru un dovleac foarte fericit).

workshop_halloween_pumpkin_mica elvetie

De aici a început munca grea… să cioplești dovleacul nu este nici simplu, și nici foarte safe (mai ales dacă nu ești nici cea mai îndemânatică persoană). Dar, am răzbit, și fără incidente!!! Diana poate confirma.

03_workshop_halloween_pumpkin_mica elvetie 04_workshop_halloween_pumpkin_mica elvetie 05_workshop_halloween_pumpkin_mica elvetie

Nu doar pentru că este al meu, dar eu zic ca este dintre cei mai simpatici dovleci sculptați, chiar dacă nu a devenit felinar. Dacă nu mă credeți, puteți face o plimbare zilele acestea până la Mica Elveție: îmi găsiți dovleacul zâmbitor la geam, alături de ceilalți dovleci sculptați, mai mult sau mai puțin de speriat !

06_halloween_pumpkin_mica elvetie 07_halloween_pumpkin_mica elvetie 08__mica elvetie_halloween_pumpkins

 

Și dacă tot ajungeți la restaurantul Mica Elveție, trebuie să încercați una dintre numeroasele preparate, absolut delicioase, pe bază de dovleac, imaginate de genialul chef Jakob Hausmann. Eu vă recomand supa cremă de dovleac cu ghimbir și ravioli de dovleac si unt cu salvie, dar verificați și meniul de deserturi!

www.bogdanzop.com

 

Aștept să-mi spuneți părerea voastră… despre creația mea, binențeles!

Happy Halloween!

Urmărește LaChicBoutique.ro pe Facebook, Instagram, Twitter, Google + și Pinterest!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tesori dOriente
Anterior

Beauty news: Tesori d’Oriente

InstaLife_14_lachicboutique
Următor

InstaLife #14