Cum a fost prima experiență la Waterbike România

Waterbike

Am încercat de curând o sesiune de Waterbike la recomandarea unei prietene și acum nu visez decât să mă reîntorc ”în apă”.

De aceea m-am și decis să vă împărtășesc experiența, ca recomandare pentru cele dintre voi care își doresc puțină mișcare pentru sănătate, să facă sport, să slăbească sau să își remodeleze corpul.

Ce este waterbike? Exact ceea ce spune și denumirea centrului – o bicicletă scufundată într-un bazin cu apă.

Fiecare astfel de bazin beneficiază de o cabină proprie astfel că exercițiul se desfășoară în intimitate, fără priviri curioase sau indiscrete.

Îți poți selecta programul – dificultatea exercițiului, durata, poți asculta muzică, citi o revistă și te poți relaxa pedalând în apă.

Mie mi-a plăcut la nebunie. Nu mă așteptam să fie atât de ”simplu”, o sesiune de waterbike nu se resimte la fel ca una de spinning de exemplu (de unde eu cel puțin ies fără suflare), fiind un exercițiu excelent pentru recuperarea musculaturii după accidentări, pentru întreținerea capacităților cardiovasculare, dar, cel mai important, pentru slăbire și tonifierea corpului.

Propunând o activitate fizică blândă pentru articulații, sistemul osos și muscular, eficientă și relaxantă, watebike poate fi practicată de orice persoană indiferent de vârstă.

waterbike

Eu sunt încă perioada de recuperare după entorsa din vacanță (mă mai doare din când în când, glezna nu s-a desumflat complet), dar nu am întâmpinat nicio dificultate la sesiunea de waterbike – chiar m-am simțit mai bine după… și mai energizată și optimistă.

Poate și datorită acțiunii concomitente de hidromasaj, cromoterapie și ozonoterapie.

Apa creează o stare de imponderabilitate și de aceea articulațiile gleznei, șoldurilor, genunchilor ”lucrează” în deplină siguranță și cofort.

Rezistența pe care apa o opune totuși mușchilor, în momentul în care pedalezi, conduce la tonifiere și remodelare, waterbike fiind o metodă excelentă pentru combaterea celulitei (un subiect atât de fierbinte, mai ales în sezonul estival, când suntem forțate să o împărtășim public, la plajă).

Masajul ușor realizat de jeturile de apă din interiorul bazinului stimulează pielea, o deblochează, revitalizează și regenerează, având de asemenea ca rezultat slăbirea și tonifierea.

02_waterbike 03_waterbike 04_waterbike

Iar dacă nu ești neapărat fan bicicletă, există și o cabină pentru alergători – waterun având aceleași efecte benefice.

Care ar fi deci pașii în cazul în care te interesează o sesiune Waterbike: intri pe site și o programezi, apoi te înarmezi cu costumul de baie și un prosop (o carte sau revistă dacă vrei să citești sau doar căștile pentru a asculta playlist-ul favorit de pe telefon), îți iei în primire cabina unde te poți și schimba și începi antrenamentul (bazinele se golesc și se curăță după fiecare sesiune, nu trebuie să îți faci griji în privința igienei).

Ce zici, cum ți se pare waterbike?

Credit foto: Mircea Ciolpan

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

  1. E foarte interesanta ideea. E prima data cand aud de Whaterbike. As incerca si eu ,dar pacat ca e doar in Bucuresti ,din ce am vazut pe site. Speram pe viitor sa se deschida si in alte orase :)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sfaturi make-up_makeup artist
Anterior

Sfaturi de make-up: pensule de machiaj care nu trebuie să îți lipsească

00_make-up_brushegg
Următor

Sfaturi de make-up: cum cureți rapid pensulele de machiaj cu brushegg