Unul dintre primele weekend-uri de primavara cu soare a venit cu o mare surpriza. Prietenii Andreea si Cabral au venit cu invitatia la Masterchef, de fapt, asa cum am inteles abia mai tarziu, la o masa pregatita in cadrul concursului, in semifinala, de unul dintre cei sase concurenti ramasi in cursa pentru titlul suprem.
Fiind fana a emisiunii inca de la prima editie pentru ca ma captiveaza, ma amuza si ma impresioneaza, aceasta invitatie a sunat ca un cadou de aniversare (desi mai este pana la ziua mea). Nu am aflat detalii pana nu am ajuns la Restaurantul Daimon, unde cei 6 concurenti urmau sa fie pusi la incercare in conditiile reale de lucru din bucataria unui restaurant) si nici cine ne gateste pana nu am gustat preparatele.
Unicul criteriu pe baza caruia ne-am decis asupra unuia dintre cele sase meniuri ce ne-au fost prezentate a fost absenta fructelor de mare. Din meniul ales, cum era si normal, am comandat fiecare alt preparat pentru a gusta cat mai multe. La felul principal nu am dat dovada de prea multa imaginatie, optand pentru Penne siciliene al forno, care nu au fost chiar cele mai bune gustate vreodata (si acest tip de paste este unul dintre preferatele mele, deci am degustat cateva variante la viata mea), acest semi-esec fiind insa compensat din plin de desertul absolut divin – Tiramisu cu fructe de padure.
Abia la final am aflat numele celui care ne gatise, era vorba de Nicusor Coroama, tanarul care cred ca i-a uimit pe toti cei care urmareau Masterchef, chiar chef Catalin Scarlatescu afirmand la finalul ultimei emisiuni ca acesta a fost concurentul sau preferat din a doua editie a show-ului. Urmarisem pana atunci in restaurant vizitele scurte ale celorlalti concurenti (ma bucuram la gandul ca ajung aproape de final concurentii care mie imi placusera mult in preselectii: Alex, Mihai si Ana), iar modestia cu care Nicusor ne-a acceptat criticile si laudele totodata referitoare la preparatele gustate, in momentul in care chef-ii i-au permis sa paraseasca bucataria pentru a primi feedback-ul nostru m-a impresionat sincer.
Aseara am putut vedea si ce s-a intamplat dincolo de usile bucatariei restaurantului Daimon, in acea zi. Nimic din atitudinea zambitoare, extrem de glumeata si destinsa a chef-ilor Catalin Scarlatescu si Florin Dumitrescu, care ni s-au alaturat pe parcursul mesei, nu a tradat tumultul si stresul imens la care au fost supusi si la care i-au supus pe concurenti in bucatarie. A fost proba de foc, proba careia ii supravietuiesc doar cei mai buni. Si Nicusor a fost printre ei, chiar daca in final nu a castigat titlul de Masterchef. Eu consider ca in acea zi ne-a gatit un Masterchef.
Felicitari deci finalistilor (tuturor celor 6 plus ajutoarelor pe care le-au avut din randul concurentilor eliminati pe parcurs), chef-ilor Catalin, Florin si Sorin, si nu in ultimul rand echipei care realizeaza acest show intradevar spectaculos. Astept cu nerabdare editia a treia!