Cum a fost la Food Bloggers Conference – ediția de iarnă

Food Bloggers Conference 2015 iarna

Așa cum mă știți, admiratoare fanatică a « fenomenului culinar », de la show-uri TV,  la filme și rețete simple și de efect nu puteam rata Food Bloggers Conference – ediția de iarnă.

Food Bloggers Conference s-a desfășurat la începutul lunii decembrie (pe 4 decembrie mai exact, și da, știu că a trecut ceva vreme de atunci, dar scuza mea este că zilele se succed cu o viteză amețitoare în această ultimă lumă a anului), dar nu puteam rata ocazia de a vă oferi o imagine de ansamblu a acestui eveniment de referință în domeniu, organizat exemplar de Evensys. Mai ales că mi-a plăcut foarte mult!

Si dacă am trecut peste partea de introducere, care a răspuns și la întrebarea ‘când ?’, vă propun să intram în subiect, deci ‘cum a fost la Food Bloggers Conference – ediția de iarnă’.

La Food Bloggers Conference a fost simpatic și educativ, în primul rând.

Am fost răsfățați cu bunătăți de toți sponsorii ediției. Și aici trebuie să menționez 3 activări foarte interesante:

  • Aniversarea a 5 ani de #passion4cooking Electrolux, ocazie cu care fiecare participant a beneficiat de propriul cupcake personalizat cu numele blogului respectiv.
  • Atelierul interactiv Haagen Dasz în cadrul căruia am avut ocazia să ne personalizăm după propriul gust desertul cu înghețată Haagen Dasz (și tare bun a mai fost, evident !).
  • Spațiul Lidl unde am avut plăcerea să descoperim și să degustăm bunătățile din colecția Deluxe (pe care deja am început să o « reconstitui » la mine acasa, cu fiecare vizită în magazinele Lidl).

01_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 02_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 03_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 04_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 05_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 06_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 07_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 08_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna

Evenimentul a fost structurat în 3 părți, un seminar dimineața și două conferințe după prânz.

În cadrul seminarului pe tema Food trends, i-am ascultat pe : Ana Nae (easypeasy.ro), vorbind despre un concept nou (la noi) – food coaching, diferențele și asemănările dintre rolurile unui food coach și ale unui nutriționist ; pe Irina Smeu (IBA București), vorbind despre siguranța alimentelor (despre diferitele modalități de conservare a acestora cu avantaje și dezavantaje; pe chef Bogdan Alexandrescu (Dexter de la Masterchef), dezvăluind culisele unui plating perfect (de altfel, acesta a și făcut o demostrație de plating creativ în pauza evenimentului) și pe Bernd Kirsh (Area Executive Chef Central Europe Radisson Blu Hotel), povestind despre implementarea celor mai recente tendințe din domeniul culinar în meniul lanțului hotelier Radisson Blu.

09_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 10_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna 11_Food_Bloggers_Conference_2015_iarna

Prima conferință din partea a doua a zilei – Blog talks – a inclus discuții libere despre activitatea food bloggers: sursele de inspirație, poveștile din spatele rețetelor, fotografia culinară… foarte interesante, atât pentru cei din domeniu, cât și pentru « admiratorii » fenomenului, asemenea mie.

A doua conferință – Food Talks – a deschis o discutie pe tema bucătăriei românești, cea de acasă și cea transpusă în preparatele restaurantelor, despre conservatorism și inovație în bucătăria românească, ce înseamnă bucătăria românească și cât de apreciată este ea.

Food Bloggers Conference 2015 iarna

Deși a avut un program complex și pauze « de lucru », Food Bloggers Conference mi s-a părut prea scurtă. Poate și din cauză că acest domeniu este atât de vast, iar discuțiile din cadrul evenimentului atât de interesante.

Ce mi-ar fi plăcut să fie altfel sau în plus la Food Bloggers Conference?

În primul rând, mai mult timp pentru discuții și dezbateri, deși, recunosc, evenimentul a fost un tur de forță și nu știu cum și-ar mai fi putut face loc discuții și dezbateri suplimentare.

Mi-ar mai fi plăcut și un moment de socializare, în încheiere, pentru a ne cunoaște mai bine între noi, participanții la eveniment… deci iarăși revenim la timp și deci o unică concluzie, că Food Bloggers Conference ar merita să se intindă pe mai multe zile (oarecum imposibil, din păcate, ținând cont de audiența care vine din toate colțurile țării).

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Beauty Advent Calendar LaChicBoutiqueRo
Anterior

Advent Calendar LaChicBoutique: 20 decembrie (încheiat)

Beauty Advent Calendar LaChicBoutiqueRo
Următor

Advent Calendar LaChicBoutique: 21 decembrie (încheiat)