Cronica de film: Magie in lumina lunii

Daca ar fi sa fac un top al filmelor vazute la cinema anul acesta, cred ca tocmai am descoperit liderul absolut, este vorba de noua comedie romantica semnata Woody Allen, Magic in the Moonlight / Magie in lumina lunii.

Magic in the Moonlight / Magie in lumina lunii, avandu-i ca protagonisti pe Colin Firth si Emma Stone, este o comedie rafinata si seducatoare, in stilul inconfundabil si genial al lui Woody Allen.

Intriga filmului este simpla: cel mai apreciat magician al vremii sale, presupusul chinez Wei Ling Soo, care este de fapt un englez morocanos si arogant, Stanley (Colin Firth), este convins de prietenul lui de o viaţă, un alt magician, Howard Burkan(Simon McBurney), sa isi ia o mica vacanta pentru a-si vizita simpatica matusa pe Coasta de Azur, cu scopul de a demasca un auto-intitulat medium, tanara americanca Sophie Baker (Emma Stone), care impreuna cu mama sa Grace (Marcia Gay Harden), profita de naivitatea si ospitalitatea unei bogate familii engleze.

Magia se instaleaza de la prima intalnire a eroilor, toata conceptia despre viata a cinicului Stanley fiind zguduita de prezenta aparent inocentei Sophie, si te invaluie pe parcursul celor 98 de minute ale filmului. Nu vei realiza cand a trecut timpul pentru ca este un film amuzant, cu personaje fascinante, peisaje sublime si dialoguri inteligente, cu subinteles si un sarcasm fin, caracteristic lui Woody Allen.

Trebuie sa vedeti Magic in the Moonlight / Magie in lumina lunii, este o comedie magica:

  • pentru ca vei rade cu pofta si te va emotiona totodata
  • pentru ca vei calatori prin imaginile superbe pe insorita Costa de Azur: s-a filmat in Cap d’Antibes, Mouans-Sartoux (resedinta familiei Catledge, unde locuieste Sophie cu mama sa), in barul si restaurantul de la Hotel Belle Rives din Juan-les-Pins, in faimosul Hotel Negresco din Nisa (pentru Cabaretul din Berlin, in film), la Opera de Nisa (pentru exteriorul teatrului din Berlin), iar Observatorul in care se refugiaza pe ploaie cei doi eroi este Observatoire de la Cote d’Azur, aflat in Nisa, al carui dom a fost creat de celebrul Gustave Eiffel.
  • pentru ca te vor fascina costumele originale (din anii ’20) purtate de personaje in film. Ele au fost gasite in urma unor cercetari minutioase la Paris, Londra, Madrid, Roma, Toronto si Los Angeles. Mi s-a parut interesant si faptul ca schema de culori respecta o regula simpla: personajele care care cred in puterile paranormale fiind imbracate in general in alb si in nuante pastelate, iar scepticii in nuante inchise.
  • pentru ca actorii alesi te vor cuceri iremediabil, atat prin jocul natural cat si prin chimia reala dintre ei.

Magic in the Moonlight / Magie in lumina lunii se lanseaza pe 14 noiembrie in cinematografele din toata tara, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Fii chic cu Tocmai.ro

Următor

Destinatie de vacanta: Four Seasons Hotel Bahrain Bay