Cronica de film: The Judge

Pe principiul “Imi place orice film cu Robert Downey Jr.”, va recomand si recent lansatul film “The Judge”. L-am vazut saptamana aceasta si mi-a placut, desi nu este un film vesel, mai degraba dramatic, tragic ca actiune si deznodamant, dar superb interpretat de cativa laureati (si nominalizati) ai premiului Oscar (Robert Duvall si Billy Bob Thornton, ca detinatori de Oscar, Robert Downey Jr. si Vera Farmiga, in calitate de nominalizati la cele mai faimoase premii ale industriei cinematografice).

In The Judge / Judecatorul, Robert Downey Jr. este Hank Palmer, un avocat versat, care nu stie sa piarda, dar nici sa faca diferenta dintre viata personala si cea din sala de judecata, se intoarce în orasul natal pentru inmormantarea mamei sale, singura legatura pastrata cu originile sale. Odata ajuns aici afla ca tatal sau, judecator cu greutate (Robert Duvall), este principalul suspect al unei crime controversate. In timp ce investigheaza cazul si pregateste o apărare indestructibila pentru tatal sau in sala de judecata, sentimente si secrete ingropate adanc reies la suprafata, complicand cazul si tensionand relatiile dintre personaje.

“Secretele trecutului nostru devin procesele vietii noastre” concentreaza de fapt intriga filmului, pe care va las sa o descoperiti in cinema.

Mi-a placut The Judge, pe langa prezenta lui Robert Downey Jr., pentru scenariul inteligent si bine scris, pentru personajele puternice, uneori prea dure, prea “reale”, dar extrem de bine interpretate. Cred ca o mare parte din succesul filmului se datoreaza actorilor alesi si modului in care acestia intra in rol.

Filmul este trist, foarte trist, redand acea inversare tragica a rolurilor intre parinti si copii, odata cu trecerea timpului (este cea mai sensibila si mai dureroasa parte a filmului). Si totusi, in ciuda tonului dramatic, personajele reusesc sa fie amuzante, printr-o ironie fina ce transpare din schimburile de replici, prin constructia inteligenta a dialogurilor. Este de fapt o permanent lupta verbala, conflictul mocnit, intre tata si fiu in primul rand, rabufneste in dialoguri dure, agresive.

The Judge trece cu usurinta dintr-un registru in altul, de la cel comic, la melancolie, de la speranta si duiosie la agresivitate, creand in permanenta o stare de suspans, de asteptare a ceva important, a ceva ce va da probabil peste cap actiunea personajelor pana in acel punct.

Nu mai dezvolt, pentru ca e un film de merita descoperit in sala de cinema, asa ca daca aveti chef weekend-ul acesta de un film bun, inteligent, serios, tratand probleme reale (si cu Robert Downey Jr., la fel de genial ca de fiecare data, in distributie), The Judge / Judecatorul este cea mai buna alegere.

The Judge / Judecatorul este astazi in cinema, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment.

 

 

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Concurs Calendar de Advent:
5 decembrie (incheiat)

Următor

Concurs Calendar de Advent:
6 decembrie (incheiat)