Cronica de film – The Hunger Games: Mockingjay Part I

Dupa o lunga asteptare (producatorii filmului si-au propus sa marcheze finalul fiecarui an prin lansarea cate unei noi parti din serie), The Hunger Games : Mockingjay Part I aterizeaza vineri in cinematografe.

Eu l-am vazut aseara in avanpremiera si mi-a placut, vi-l recomand, dar cred ca ar trebui sa faceti rezervari din timp, mai ales daca vreti sa-l vedeti in prima saptamana de la lansare.

The Hunger Games : Mockingjay Part I / Jocurile Foamei : Revolta – Partea I are mai putina actiune decat filmele anterioare ale seriei si un ritm mai putin alert, dar are mai multa poveste – aruncam o privire in trecutul si in « interiorul » personajelor, facem in sfarsit cunostinta cu ele, dincolo de rolul jucat in violentele Jocuri ale Foamei.

The Hunger Games : Mockingjay Part I pregateste de fapt terenul pentru lupta finala, care se anunta incendiara, intre Capitoliu-ul asupritor si Panem-ul redus la scavie. E deci vorba de un nou film Hunger Games fara Hunger Games, a disparut arena violentelor Jocuri, s-au schimbat taberele si adversarii.

Katniss Everdeen (interpretata de Jennifer Lawrence) accepta sa devina imaginea revoltei impotriva Capitoliu-lui, alaturandu-se rebelilor din Districtul 13, condusi de President Alma Coin (interpretata de Julianne Moore), cea care este sfatuita de Plutarch Heavensbee (regretatul Philip Seymour Hoffman), nimeni altul decat creatorul Jocurilor Foamei. Scopul principal al eroinei este insa unul pur personal, de a-l salva din mainile Presedintelui Snow (Donald Sutherland) pe partenerul sau din Jocurile Foamei, cel care i-a fost mereu alaturi, de care s-a si indragostit pe nesimtite, Peeta Mellark (interpretat de Josh Hutcherson).

The Hunger Games : Mockingjay Part I este prima parte a unei singure povesti, al carui deznodamant nu il aflam, din pacate anul acesta, avand rolul de a prezenta cadrul si eroii infruntarii finale. Bucatelele de puzzle se aseaza rand pe rand pe plansa, aceasta prima parte avand si rolul de a suscita interesul pentru sfarsitul aventurii Hunger Games, oricare ar fi acesta. Mi-este clar ca, in ciuda lipsei actiunii din aceasta parte (comparativ evident cu primele 2 filme), oricine a ajuns pana aici va urmari actiunea pana la final si va astepta in consecinta, cu aceeasi nerabdare, ultima parte.

Iar ca bonus, coloana sonora este superba  – un mic argument, mai jos !

Mie mi-a placut The Hunger Games : Mockingjay Part I, poate si pentru ca violenta Jocurilor Foamei imi displacea, si va recomand sa il vedeti. The Hunger Games : Mockingjay Part I / Jocurile Foamei : Revolta – Partea I este distribuit in Romania de Forum Film si debuteaza in cinema vinerea aceasta, pe 21 noiembrie.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

InstaLife #1

Următor

Winter aromas by The Body Shop