Cronica de film: American Sniper / Lunetistul American

Luna ianuarie si februarie este dedicata vizionarilor filmelor nominalizate la Oscar si astept cu nerabdare lansarea lor in cinematografe. Incepand din acest weekend, Freemantle Romania aduce American Sniper / Lunetistul American, un film pe care va recomand sa nu-l ratati.

Regizorul Clint Eastwood a reusit sa-l scoata in evidenta pe Bradley Cooper, in rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militara a Statelor Unite. Lunetistul American nu este doar un alt film despre razboiul din Irak, ci este un film despre viata, trairile si problemele unui membru al trupelor SEAL.

Filmul are la baza autobiografia scrisa de Chris Kyle, iar Clint Eastwood este printre putinii care au „jucat” un film de razboi atat in fata, cat si in spatele camerei.  Chris Kyle, membru al trupelor SEAL, este trimis in Irak cu misiunea de a-i proteja pe fratii sai de arme. Totul pleaca insa din copilaria sa si de la educatia primita din partea tatalui sau care a impartit oamenii in trei categorii: oi, lupi si caini lup, cei care protejeaza oile.

Toata cariera sa in armata este marcata de acest lucru si Chris accepta orice misiune in Irak pentru ca simte ca nu-si poate lasa camarazii in urma. Sotia sa Taya Renae Kyle, interpretata de Sienna Miller, a reusit sa treaca peste cliseul unei sotii de miliar, chiar daca relatia lor a inceput, unde altundeva decat intr-un bar.

Lunetistul American este un film dramatic care scoate in evidenta si problemele veteranilor de razboi care reusesc cu greu sa treaca peste momentele din lupta. Chris Kyle, devenit repede Legenda pe campul de lupta, este creditat cu uciderea a peste 160 de inamici, dar toate aceste lucruri nu l-au afectat in acelasi mod ca pe colegii sai si doar faptul ca poate sa-i ajute si acasa, in America, il face sa treaca peste problemele sale.

Lunetistul American este nominalizat la sase premii Oscar, iar Bradley Cooper este un candidat serios nu doar pentru tematica filmului, ci si pentru modul in care joaca si pentru eforturile pe care le-a facut pentru a intra in pielea personajului. Lunetistul American este un film pe care merita sa-l vezi pentru povestea sa tulburatoare si poate pentru a invata, daca mai este nevoie, ce tragedie reprezinta un razboi, indiferent pe ce teren se poarta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Cronica de film: Mortdecai

Următor

Beauty News : Colectia glam Shourouk For Sephora