Consiliere online pentru un păr perfect

păr perfect

Un păr perfect este, cred, un lucru râvnit la orice vârstă, în orice etapă a vieții. De multe ori, a bad hair day se transformă, datorită stării de nemulțumire pe care o induce, într-o zi ratată din toate punctele de vedere, pe toate planurile.

Sau poate sunt eu prea „atașată” de părul meu… deși, nu cred.

Din acest considerent, am acceptat cum s-a ivit oportunitatea, o sesiune de consiliere online pe tema îngrijirii părului cu Denisa Hazaparu.  Pe Denisa o știam de la D’Hairapy, salonul pe care l-a fondat în 2014, hairstylist și Master Colorist cu o experiență de peste 12 ani. Și este perfectă pentru aceste sesiuni de consiliere 1-to-1!

În primul rând pentru că știe răspunsul la orice întrebare… legată de îngrijirea părului. Orice problemă ai avea sau orice obstacol ar sta în calea ta spre un păr perfect, Denisa are soluția. 

Îți explică răbdătoare cauzele problemei și îți expune detaliat etapele rezolvării.

Eu mă confrunt de când mă știu (mai exact de când am început să mă vopsesc, cred) cu deshidratarea pronunțată a firelor de păr. Și cu faptul că sunt nevoită să schimb produsele de hair care (șampon – balsam – mască) foarte des pentru că după 2-3 spălări pare că „nu mă înțeleg cu ele”, sau părul meu nu se înțelege cu ele. Și mă mai deranjează și faptul că nu rezistă nicio coafură pe părul meu prea mult timp…

Trucuri pentru un păr perfect

Ce am aflat și aplic în urma sesiunii de consiliere online cu Denisa? Mai multe trucuri, care alături de câteva produse recomandate de ea, au început deja să dea rezultate.

Spălare

Știam deja că trebuie folosită o cantitate foarte mică de șampon, dar Denisa mi-a subliniat necesitatea de a curăța bine la rădăcina firului de păr. Chiar dacă nu se formează spumă, important este să te asiguri că ai masat și curățat la rădăcină peste tot. Ia-o sistematic, pe „cărări”.

Am urmat recomandarea ei și am înlocuit balsamul cu o mască hrănitoare (dată fiind deshidratarea intensă / accelerată de care suferă părul meu), aplicat, de asemenea, în cantitate mică, pe lungimi, nu și la rădăcină. Aplică tot sistematic, șuviță cu șuviță, pentru a te asigura că repartizezi uniform, peste tot.

Clătirea este pasul cel mai important al întregului proces de spălare a părului, iar eu greșeam acordându-i cea mai puțină atenție. Ideea este că etapa de clătire poate să dureze mai mult ca primele două la un loc… iar eu treceam peste super rapid. Este esențial să clătești atent și temeinic fiecare suviță de păr. Orice rest de produs pe firul de păr împiedică cuticula să se închidă, sigileze perfect, iar în procesul de coafare aceasta implică afectarea părului.

Uscare & styling

O altă greșeală pe care o făceam era să nu coafez părul imediat după uscare. De la Denisa am aflat că acesta era motivul pentru care coafurile – fie bucle, waves, păr întins cu placa – nu rezistau pe părul meu. O coafură realizată pe un păr proaspăt spălat rezistă mult mai bine. Este verificat!

Din prima greșeală decurgea o a doua și mai gravă: faptul că îmi aranjam părul în fiecare zi cu placa sau ondulatorul. NU! Niciodată, nici chiar cu protecție termică. Pentru că părul va fi grav afectat, iar în timp veți constata subțierea și deteriorarea vârfurilor și chiar a lungimilor, adică exact aspectul de care eram eu foarte nemulțumită.

Evident, mi-a dat opțiuni și pentru „reîmprospătarea” coafurii atunci când este necesar, fără a folosi aparatele de styling.

Mi-a resubliniat necesitatea folosirii unui produs de protecție termică, e vital pentru un păr perfect sănătos.

Peste noapte

Denisa m-a sfătuit să îmi prind părul pe timpul nopții, atât pentru a preveni ruperea firelor de păr prin frecarea între ele sau de pernă și față, dar și pentru a menține coafura. Poți apela la bucle mari prinse în agrafe, la un coc lejer în creștetul capului sau la o coadă / cozi împletite.

Produse recomandate

păr perfect

La capitolul produse, Denisa mi-a recomandat o mulțime de produse, printre care și câteva dintre cele pe care le folosisem deja. Dintre „noutăți”, am 2 produse care îmi plac maxim, ale căror efecte le văd deja: Alterego Essential Densifying Lotion (fiole care hrănesc rădăcina firului de păr contribuind la revigorarea lui și reducând în timp căderea părului) și Medavita Oxygen detox shampoo (cu cărbune din bambus, curăță foarte foarte bine părul de absolut toate impuritățile și îl redă din vitalitate).

Îți recomand, deci, o vizită pe site-ul Denisei, dedicat îngrijirii părului, dar mai ales o sesiune de consiliere online pentru a obține un păr perfect, așa cum ți-l dorești! Avantajul este că poți fi oriunde, nu neapărat în București, unde se află salonul Denisei.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

2 prăjituri cu cireșe perfecte vara aceasta

lumina albastră - ochelari pentru calculator
Următor

De ce să folosești ochelari pentru calculator