Cina la Cafe Boulevard

Dacă îți dorești să iei masa într-un loc foarte primitor, cu un meniu pe chiar toate gusturile, poate chiar și un cocktail alături, ar trebui să încerci la Cafe Boulevard. Eu zic că ți-ar plăcea!

Am reușit să profit la maxim de toamna aceasta atipică, prin plimbări, scurte escapade în afara orașului și ieșiri în oraș. Dacă ar fi după mine, aș vrea să nu se mai încheie sezonul acesta, să se prelungească la nesfârșit.

Din fericire, unele dintre descoperirile toamnei nu depind în niciun fel de sezon. Așa cum este și un loc special, în care poți lua o cină romantică, un dejun de business, dar și un mic dejun consistent. Sau îl poți transforma în „biroul din oraș”. Este vorba despre Cafe Boulevard.

Ideal plasat în zona Tineretului, poți să îi faci o vizită după o plimbare în parc sau chiar după o ieșire la alergare. 

Meniul este atât de stufos încât îți va lua ceva timp să îl parcurgi și să te decizi. Poți alege din selecția de aperitive, salate, burgeri, paste, fripturi felurite, pește și fructe de mare…

Meniu de sezon…

La începutul fiecărui sezon, meniul Cafe Boulevard suferă mici modificări: apar noi preparate, dispar altele. Evident, ‘bestseller-urile” rămân la locul lor! Apar și băuturi noi, de sezon, cum ar fi, acum, vinul fiert – clasic sau cu rom sau amaretto;  diferite tipuri de ciocolată caldă – neagră sau albă – mi-a rămas gândul la cele cu migdale, oreo și scorțișoară și portocală; hot cream (cred că un fel de ciocolată mai cremoasă, cu aceleași arome ca ciocolata caldă) și ceaiuri.

Pentru cină, am ales în primul rând două aperitive (mi-era foarte foame și nu știam cât va dura felul principal), unul dintre preparatele noi, din meniul de iarnă – mușchi de vită cu creveți și sos de vin alb, dar și ton în crustă de susan.

Ca de fiecare dată – deși nu mă învăț minte niciodată – am mâncat cu mare poftă antreurile (crostini formaggio și mixul de aperitive mediteraneene) și mi-ar fi fost de ajuns. Sunt mare fan pastă de măsline și salată de vinete, așa că au fost primele care au dispărut de pe masă.

Felul principal a fost unul surprinzător. Cel puțin mușchiul de vită cu creveți! O combinație inedită, invenția bucătarului, proaspăt intrată în meniul Cafe Boulevard. Porția mi s-a părut mai mult decât generoasă, iar combinația de gusturi foarte interesantă și gustoasă. Atât carnea de vită, cât și creveții, fiind perfect completați de sosul de vin alb cu roșii cherry coapte. Eu aș fi „scăpat” totuși și puțin ursturoi în acest sos, dar e o chestie de gust, preparatul este unul foarte reușit.

Tonul a fost și el gustos, în crusta de susan aromată, chiar dacă nu la fel de inedit precum mușchiul de vită.

Nu a mai fost loc și pentru desert, deși oferta este foarte tentantă. În schimb m-am delectat cu un cocktail! Și am apreciat faptul că am întâmpinat o oarecare dificultate în a alege, existând diverse și numeroase opțiuni.

Pentru toate gusturile…

Sunt două lucruri pe care le-am apreciat în mod deosebit la Cafe Boulevard, așa la prima vizită. Deși sunt convinsă că vor urma multe alte vizite, mai ales că au deschis de curând o nouă cafenea, la Rosetti, la doi pași de mine.

Revenind la însă la prima vizită, prima impresie… Mi-a plăcut atenția și grija față de clienți. De exemplu, chiar lângă restaurantul principal, au amenajat un lounge, special conceput pentru clienții care vin și să lucreze aici. Beneficiază de tot confortul, dar și de dotări precum imprimantă, video proiector.

Iar al doilea lucru pe care l-am apreciat este legat de bucătar. De povestea lui, pe care am aflat-o întâmplător… A intrat în echipa Cafe Boulevard în urmă cu peste 5 ani. A început ca picol și a evoluat spre postul de bucătar pe care îl ocupă astăzi, învățând pe parcurs totul despre locație și clienții care o frecventează. Dovada – meniul, care oferă câte ceva pentru toate gusturile!

 

CITEȘTE ȘI: Restaurant Boem. Food, Mood & More

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

My November WishLIST: Beauty & Fashion

Următor

Cum a fost în weekend cu Mini Cooper D