Nu puteam rata o cină în Casa di Peroni, fiind fan declarat al bucătăriei italiene. Vă las mai jos câteva impresii și recomandări. Iar dacă vă place mâncarea italiană, trebuie să profitați de ultimele 2 săptămâni ale acestui pop-up restaurant devenit deja tradiție la București.
Casa di Peroni este un local efemer, creat în fiecare an de Peroni, într-un loc diferit. Anul acesta, este vorba despre fine dinning italian, Casa di Peroni fiind găzduită pentru o lună și jumătate de restaurantul Roberto’s din cadrul hotelului Hilton București.
Meniu Casa di Peroni
Am fost plăcut surprisă de varietatea meniului în Casa di Peroni. Găsești ceva pe toate gusturile. Garantat! De la carpaccio la paste și chiar pizza.
Starterele sunt felul meu preferat. Și ador platourile combinate sau porțiile mai mici care îți permit să guști din cât mai multe. În meniul Casa di Peroni am descoperit instant platoul „Un in due” (cu Burrata, Prosciutto di Parma, Pecorino, măsline & fructe de mare). Nici nu am mai „înregistrat” celelalte antreuri.
Dar poți opta, în funcție de preferințe, pentru Il Carpaccio Cipriani, Stracciatella di Burrata al pistacchio, Scamorza grigliata e melone (o brânză specială la grătar, perfect combinată cu pepene galben) sau un platou de salamuri, prosciutto & parmezan.
La felul principal, am ales clasic – paste! Tradiționalele Carbonara (foarte consistente și savuroase), dar și unele umplute cu carne și un sos cu guanciale – bacon-ul specific, cu un gust foarte puternic… absolut delicioase!
Aș fi putut însă merge și pe risotto (cu un sos foarte sofisticat, cu prosecco și căpșuni, tentant, nu?), paste cu homar (cam prea fancy pentru o cină vineri seara, dar deopotrivă tentante), Melazane Alla Sarda (vânăta la cuptor cu sos de roșii și ricotta), vită cu sos de vin, pește sau chiar pizza.
Pizza este după rețeta nepoletană, în 3 combinații de topping-uri, una singură clasică. Este vorba despre Margherita.
Gelato con birra
Și dacă cumva (deși e imposibil, cred) uiți că te afli în Casa di Peroni, meniul pentru desert îți reamintește acest lucru. Și cel de băuturi.
Primul desert pe listă, cel pe care l-am și ales, este gelato con birra. Este vorba despre o combinație savuroasă și inedită de gelato con limone și Peroni Piccola. Trebuie să o încerci!
Poți însă opta pentru Tiramisu, Cannoli Siciliani, diferite tipuri de gelato sau ‘Dolce Casa di Peroni’, o cremă de caramel sărat, alune, ciocolată și fistic.
Am menționat meniul de băuturi. Foarte cuprinzător. Eu îți recomand însă, pe lângă Peroni Piccola, evident, și unul dintre cocktail-urile cu Peroni – Peroni Pesca mi s-a părut încântător, proaspăt și aromat. Îți ia pur și simplu toate grijile și te ajută să te relaxezi si să intri în spiritul tipic italian de „dolce far niente”.
Atmosferă italiană
Mi-a plăcut mult în Casa di Peroni și sper să reușesc să îi mai trec pragul până pe 30 noiembrie, când se va închide. Muzica italiană completează perfect atmosfera.
Iar serviciu este ireproșabil!
Vă recomand cu căldură Casa di Peroni.
Și abia aștept să îmi povestiți cum a fost și ce ați ales din meniu!