Cina à la francaise, à la Bonne Bouche

Imi place bucataria fratuzeasca, in special foie gras, supa de ceapa, midiile Mariniere, fondue si raclette, tartarul, si am fost impresionata de gustul preparatelor restaurantului cu specific frantuzesc La Bonne Bouche.

La Bonne Bouche este situat in Centrul Vechi (str. Franceza nr.30), fiind o locatie perfecta pentru o cina in timpul saptamanii, in week-end fiind destul de greu de parcat, daca nu vrei sa mergi prea mult pe jos.

Decorul cu rafturi si carti, mesele mici si intime, creaza atmosfera extrem de placuta, pentru mine, a unui bistro Parizian.
Ce am apreciat de la inceput a fost faptul ca poti servi aproape toate vinurile din meniu la pahar, fara a fi obligat sa iei o sticla intreaga la doua persoane (sau una, daca vii cu masina), daca vrei un vin bun, special.

Meniul este tipic frantuzesc cu coq au vin, terrine de fois gras, soupe a l’oignon…

Eu am ales terrina de foie gras care este excelenta si moules marinieres de asemenea foarte gustoase, dupa parerea mea la nivelul multora gustate la Paris. Evident nu am rezistat nici supei de ceapa, nici salatei cu branza de capra la cuptor (chevre chaud). Nu am fost dezamagita de niciunul dintre preparatele comandate, bagheta care le-a insotit fiind si ea destul de „Pariziana”.

Singurul meu regret e legat de desert, la care nu am reusit sa mai ajung, desi creme broulee-ul fusese unul dintre motivele alegerii restaurantului pentru cina. Preturile nu sunt cele mai mici, dar corespund calitatii preparatelor. Si, in plus, mi-a placut ca nota de plata vine intr-o carte, desigur, legata de Franta. Eu am nimerit „Dupa 20 de ani” de Alexandre Dumas si mi-am adus aminte de cartile citite in copilarie.

Daca esti fan bucataria frantuzeasca, La Bonne Bouche este locul in care iti poti amagi din cand in cand dorul sau nostalgia Parisului.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Avanpremiera unei veri toride: costume de baie

Următor

Premiile Bafta 2013