Chic Boutique: Concept Store Hermes

Parisul este renumit pentru adrese iconice, celebre în toată lumea. Ascunde însă și locuri speciale, unice, încărcate de povești și istorii. Un astfel de loc, descoperit întâmplător, este Concept Store Hermes Paris, construit într-o veche piscină din centrul Parisului.

Și nu este vorba de orice piscină, ci de piscina Lutetia (17, rue de Sèvres), construită în 1935, ce ținea de hotelul cu același nume, cea mai modernă din acele vremuri datorită sistemului său de valuri artificiale. Piscina Lutetia a funcționat până în 1970. În 2005, a fost declarată monument istoric, Hermes fiind astfel obligat să păstreze nemodificată structura sa.

Arhitectul Denis Montel, responsabil pentru noua înfățișare a Piscinei Lutetia, a păstrat de asemenea coridoarele unde se aflau fostele cabine de schimb, capitelurile aurite ale coloanelor, dar și toate mozaicurile originale în tonuri de ocru, crem și verde, considerându-le potrivite noului spațiu experimental Hermes, spatiu ce include boutique-ul, o florărie, o librărie și un salon de ceai.

Spațiul vast (în jur de 1 500 m²) a fost decupat în mai multe zone. Bazinul piscinei a fost acoperit și a fost creată o scară de onoare ce permite accesul la nivelul inferior al magazinului. Trei ferestre de mari dimensiuni filtrează lumina naturală, iar în centru, trei foișoare imense din șipci de lemn găzduiesc colecțiile Hermes.

O secțiune specială a fost destinată celebrei eșarfe Hermes – Le Carré Hermes, obiectul cult, recunoscut în toată lumea. Colecția de eșarfe Hermes este reînnoită la fiecare 6 luni, diferite serii putând fi limitate la doar câteva bucăți.

În dreapta cum intri în acest spațiu se află o florărie – Le fleuriste Baptiste – în al cărei design regăsim elemente comune. În spatele unei mari mese ovale, peretele este decorat cu stinghii de lemn ondulate ce amintesc de cele trei foișoare. Aici se găsesc cu precădere flori rare și fiecare buchet ce iese din mâinile florarilor este împachetat în ambalaje purtând însemnele mărcii Hermes.

O a treia secțiune este dedicată culturii, mai exact lecturii. Librăria Actes Sud din cadrul Concept Store Hermes propune diferite titluri pe teme ce fac parte din universul Hermes: artă contemporană, fotografie, design, arhitectură și echitație. Cărțile și albumele pot fi parcurse și frunzărite chiar pe loc, la pupitrele de lectură înalte și luminate.

Salonul de ceai Le Plongeoir Hermes completează experiența în acest spațiu inedit și fabulos, aflându-se la etaj. În atmosfera lejeră de grădină, poți savura un ceai rar, semnat Palais des Thés (iubitoarele de ceai le cunosc cu certitudine creațiile), infuzat la temperatura ideală și servit în ceainic de fontă, și poți lua un brunch ușor.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

#airportlife: shopping la Art & Craft

Următor

A star is born - muzica și filmul