Cele mai instagramabile cafenele din Londra

Cu atâtea cafenele din Londra recomandate peste tot pe internet, a fost nevoie să mă decid la un criteriu de selecție. M-a atras foarte tare trendul decorului floral care a „lovit” anul trecut, adoptat de cele mai posh cafenele din Londra. Așa că veți vedea foarte foarte multe flori în recomandările mele de mai jos.

Londra are de toate. De la muzee și alte atracții turistice și culturale la shopping și restaurante. Absolut tot ce îți poți dori într-o vacanță! Dar poate deveni dificil de ales la un moment dat. Dacă nu ai puncte precise pe care vrei să le bifezi, este aproape imposibil de ales.

Dacă ai vizitat deja principalele puncte de interes din Londra și ți-ai propus o scurtă evadare de câteva zile în orașul de pe Tamisa, mai ales în sezonul rece, iată 7 dintre cele mai instagramabile cafenele din Londra pe care nu trebuie să le ratezi. Pentru că nicio experiență turistică nu este completă, nu-i așa, fără „amintirile” de pe Instagram…

Aubaine Café


Aubaine Café se află la etajul 2 al magazinului Selfridges, chiar în spatele zonei de încăltăminte. Nu mi s-a părut la fel de aglomerată ca celelalte cafenele din centru, poate doar în weekend. În schimb, m-a amuzat felul în care s-au tot perindat pe parcursul celor 2 ore petrecute în cafenea diverse instagramerițe hotărâte să facă „poza” în decorul Aubaine. De altfel, este magic: flori roz și mov peste tot, mobilier vintage în culori deschise… Iar mancarea (și prăjiturile) sunt demențiale. Nu rata (oriunde găsești în cafenele din Londra) „five o’clock tea” – o selecție de mini gustări dulci și sărate ce vin însoțite de o băutură caldă… la Aubaine este genială!

Elan Café

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

Merry Christmas, love from EL&N 💖 we are open at Park Lane, Brompton Road and Hans Crescent today until midnight 🎄

A post shared by EL&N London 🌸 (@elan_cafe) on


Elan Café este una dintre „vedetele” Instagramului în materie de cafenele din Londra. Din fericire, sunt 5 în Londra (vor fi 6 din februarie 2019) – în Mayfair, South Kensington, Oxford Circus, Selfridges London și Knightsbridge. Spun din fericire pentru că este aproape în permanență coadă pentru a prinde o masă în interior. Dar merită cu prisosință. Peretele cu flori, decorul predominat în nuanțe de roz, dar și produsele de patiserie fac din Elan Café locul perfect pentru a lua o pauză de cafea (și Instagram)!

Peggy Porschen Cakes


Este una dintre cele mai faimoase cafenele din Londra, înființată în 2011 de Peggy Porschen, un celebru designer de torturi. Este și una dintre cele mai girlish cafenele ever… Într-un decor de poveste în culori pastel, ai impresia că ai pășit pe un tărâm fermecat, al deliciilor dulci, proaspăt scoase din cuptor. Se pare că Peggy Porschen Cakes este faimoasă îi pentru latte art… deci un loc ce trebuie bifat în Londra, pentru un cappuccino cu spumă pufoasă și o tartă cu căpșuni (plus, obligatoriu, un întrg album de poze pentru Instagram). 

Ivy Chelsea Garden


 Ivy Chelsea Garden se află într-o casă în stil Tudor aflată pe King’s Road. Mai există francise Ivy în Marylebone, St John’s Wood și Blackheath, dar aceasta atrage toate instagramerițele celebre. Intrarea cafenelei este redecorată în fiecare sezon, specific fiind faptul că arată de fiecare dată spectaculos. În interior este foarte spațioasă, iar vara terasa este absolut încântătoare.

Drunch Mayfair

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

Blooming day 🌸☀️ 📸 @london_life_

A post shared by Drunch Mayfair (@drunch) on


Drunch este prospăt intrat pe scena localurilor din Londra, în mai 2018 suferind un makeover important. Exteriorul îmbrăcat în flori, arcada de flori și cele două băncuțe vintage din fier forjat de la intrare reprezintă cadrul perfect pentru pozele de Instagram din Londra. Alături de o cafea delicioasă, te poți bucura de o gustare sănătoasă, dar și de un Oreo cheesecake sau gogoși de ciocolată cu Nutella, care sună absolut divin.

Saint Aymes


Saint Aymes este un brand de ciocolată de lux, care tocmai și-a deschis primul boutique propriu în Londra, în zona Marble Arch. Deși nouă în peisajul de cafenele din Londra, fiind inaugurată în februarie 2018, Saint Aymes a devenit foarte populară… în special pe Instagram! Pereții sunt tapetați cu flori, iar mobilierul este în mare parte de vânzare. Trebuie să încerci celebrul Unicorn Latte, dar și din numeroasele produse de patiserie cu glazur în culori pastelate. Cea mai tare poză de Instagram – în exterior, la mesele din fața ferestrelor imense ornate cu flori!

Dalloway Terrace

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

We love this charming shot of #WinterAtDalloway by @tabletopaper 📸❄️

A post shared by Dalloway Terrace (@dallowayterrace) on

Această terasă este locul perfect în orice anotimp, fiind acoperită și încălzită. Și, evident, adecvat decorată pentru Instagram! Cafeneaua este situată în interiorul Hotelului Bloomsbury, fiind un loc foarte elegant și poetic. Este perfect pentru o cafea în tihnă, „ceaiul de la ora 5”, mic dejun, brunch sau cină…

Cum ajungi la Londra?

Wizz Air are 81 de zboruri săptămânale din România spre Londra: pe aeroportul Luton din București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Suceava, Satu Mare, Tîrgu Mureș, Sibiu și Timișoara, dar și pe aeroportul Gatwick din București și Cluj-Napoca. Practic cam din toate orașele mari din țara noastră! Prețurile încep de la 24,99 euro / segment (Cluj-Napoca – Londra Luton sau Constanța – Londra Luton). Dacă vă tentează o scurtă vacanță, vă puteți configura rapid zborurile online pe site-ul WizzAir.

CITEȘTE ȘI: A walk at the beach – Chanel Spring – Summer 19 Collection

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Best dressed Golden Globes 2019

Următor

Dejun la Black by Doncafe Brasserie