Cel mai fierbinte subiect al verii: Protecția solară

Protecția solară - sun_summer_beach

Protecția solară este un punct care trebuie să ne preocupe în orice sezon (am mai spus-o și o voi repeta ori de câte ori va veni vorba despre îngrijirea pielii), și cu certitudine este cel mai fierbinte subiect al verii.

Când vine vorba despre achiziționarea unor produse de protecție solară devin la fel de nehotărâtă ca în cazul pantofilor, de exemplu…

Aș vrea din toate, vreau și produse cu factor de protecție ridicat (SPF 40 & 50, nu m-aș putea opri doar la unul), dar parcă și un produs pentru pentru un bronz rapid, frumos și arămiu, în razele plăcute ale după-amiezii…

Rezultatul, în momentul unei vacanțe la mare sau ieșiri la piscină, este unul și același în fiecare an: o geantă separată numai pentru produsele de protecție solară.

În scurta vacanță la mare de anul acesta am avut mai multe produse de protecție solară decât zilele efective de plajă, dar cel puțin am fost încântată că nu am dus lipsa unui produs adecvat în niciun moment al zilei…

produse protectie solara

Guinot Huile UV Defense SPF 50: este primul produs pe care l-am aplicat, ajunsă pentru prima dată anul acesta la mare (fiind prima expunere la soare, cu pielea complet nebronzată). Mi-a plăcut textura ușor uleioasă (probabil și pentru că am pielea destul de uscată și deshidratată), care însă se absoarbe ușor în piele și nu lasă urme pe haine, dar și mirosul vag vanilat, ce te duce cu gândul la nisipul fin al destinațiilor însorite exotice.

Produsele Guinot includ filtre solare, care protejează pielea, absorbind razele UVA (responsabile de «Ageing» – îmbătrânire, penetrând adânc în piele, până în derm)  și UVB (responsabile de «Burn» – arsură, penetrând doar stratul superior, epiderma, și stimulând pigmentarea / bronzarea). În plus, inovația Nucleic Defense ADN protejează ADN-ul fiecărei celule, care sunt amenințate de absorția razelor UVA și UVB în piele.

Poretcția solară: Guinot Huile UV Defense SPF 50

Loțiune cu factor de protecție solară SPF40 Sun Renaissance este un produs pe care l-am folosit și anul trecut și care mi-a plăcut deci. Asigură protecție ridicată împotriva arsurilor solare, previne îmbătrânirea prematură a pielii, scade riscul alergiilor solare, nu are parfum, nu conține parabeni sau coloranți artificiali. Mie îmi place în primul rând pentru senzația de hidratare și catifelare pe care o lasă pe piele, dar și pentru persistență (la ieșirea din piscină am remarcat că o mai aveam pe piele).

Loțiune solară SPF40 Sun Renaissance

Ulei Nutritiv Anthelios La Roche-Posay SPF 30 a fost clar produsul meu de protecție solară favorit în prima vacanță la mare de anul acesta. Gama Anthelios se remarca în primul rând prin inovația anti-UVA – baicalina, La Roche-Posay demonstrând din punct de vedere biologic eficiența unui ingredient activ antioxidant împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV (care pot fi de tipul leziunilor eritematoase, în cazul razelor UVB, a slăbirii sistemului imunitar, în cazul razelor UVA lungi, suprapoducției de radicali liberi sau schimbărilor ADN-ului – sună înfricoșător, dar efectele neutilizării protecției solare sunt mai mult decât îngrozitoare). Mie îmi place textura uleioasă (pentru hidratare, din nou, aceasta este principala problemă a pielii mele) și totuși atât de ușoară, care se absoarbe perfect și rapid în piele, fără a păta hainele.

Ulei Nutritiv Anthelios La Roche-Posay SPF 30

Ulei NIVEA Sun Protect & Bronze SPF 30, cu textură delicată și transparentă, ce se absoarbe rapid în piele, are o consistenţă uşoară şi rezistentă la apă, accelerând procesul natural de bronzare datorită extractului din rădăcină de lemn dulce ce stimulează producţia de melanină proprie pielii. Conţine un sistem extra eficient de filtre UVA/UVB ce protejează pielea în profunzime. I-am remarcat persistența pe piele (îi simțeam încă parfumul pe piele și după câteva ore de la aplicare), dar și tenta frumos arămie a bronzului după.

NIVEA Sun Protect & Bronze SPF 30

Loțiune de protecție solară SPF 20 Mary Cohr, un produs descoperit în magazinul Topline (în momentul în care am achiziționat și uleiul Guinot), perfect pentru pielea sensibilă la soare, datorită ecranelor minerale, de origine naturală. Formula sa fără parabeni (periculoși mai ales în cazul pielii încălzite și înroșite după expunerea la soare), fără filtre chimice (care pot provoca alergii și nu protejează împotriva tuturor tipurilor de raze UVA și UVB), cu un parfum « dermato compatibil » pentru toleranță optimă, respectând normele și rigorile farmaceutice și oferind protecție împotriva îmbătrânirii premature a pielii, îl propulsează în topul produselor mele preferate pentru protecție solară anul acesta.

 

Protecția solară Guinot_MaryCohr

Loțiune de protecție solară SPF 20 Mary Cohr

Cum vara este în să abia la jumătate, voi reveni cu update-uri și noi produse de protecție solară încercate.

Voi ce produse folosiți ?

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blind Holiday
Anterior

Blind Holiday: ai pleca în vacanță fără să știi unde?

Următor

Vara aceasta port galben