Cea mai frumoasă experiență: să înot cu delfinii

Cum a fost să înot cu delfinii? De fapt cu unul singur, dar denumirea generică implică pluralul… Absolut minunat. Cea mai frumoasă experiență de care poți avea parte în vacanță.

Era de mult pe lista mea de dorințe și iată, cu ocazia vacanție la Dubai, am reușit să mi-o îndeplinesc. Și a meritat totul! Trezitul de dimineață (locurile se ocupă rapid și am fost norocoasă să mai prind unul rezervând doar cu 3 zile înainte), costul destul de măricel (nu este o experiență accesibilă, dar este unică și încântătoare), amânarea altor experiențe pentru viitoarea vizită la Dubai.

Să înot cu delfinii a fost o experiență unică, inedită, pe care vi-o recomand din suflet pentru „bucket list”.

Am întâlnit-o pe Bella, un delfin oceanic născut în Ucraina, la Dubai Dolphinarium. Bella este atât frumoasă încât numele i se potrivește mănușă. Este foarte puternică și are nevoie de un antrenament intens, zilnic, pentru a-și menține forma excelentă. Fără antrenament, mușchii i se atrofiază și delfinul se îmbolnăvește rău.

Bella este impresionantă, atât ca aspect, dar și în relația cu antrenorul său. Execută rapid comenzile, indicate prin câte un semn simplu, demonstrând prin fiecare mișcare cât este de inteligentă. Eu m-am îndrăgostit de ea de la prima vedere, atunci când am zărit-o de pe marginea bazinului în care urma să facem cunoștință.

Nu mi-a fost teamă de ea niciun moment, deși antrenorul ei mi-a spulberat câteva dintre miturile legate de delfini: nu sunt cele mai prietenoase animale (mai ales întâlnite în mediul lor natural de viață) și sunt foarte agresivi, în mod natural, bătându-se în permanență între ei. Dar Bella a trăit în captivitate toată viața ei și este foarte bine antrenată. Nu a avut niciodată vreun derapaj. Are un comportament exemplar și este adorată de copii și adulți în egală măsură.

Suntem un grup divers, de 5 persoane, de pe 3 continente, de la 10 la 50 de ani. Numărul maxim de persoane într-un grup pentru o sesiune de 20 de minute în apă cu delfinul este de 8. Mă bucur că suntem mai puțini pentru că asta înseamnă că vom avea mai mult timp fiecare cu Bella. 

Antrenorul ne invită în bazin pentru o scurtă introducere în viața Bellei, înainte de sesiunea efectivă de înot cu delfinii. Ne previne însă că nu avem voie să o atingem în zona capului, mai ales în zona orificiului prin care respiră. Dar ne îndeamnă să o mângâiem pe corp. Delfinii adoră asta!

Și nici tu nu ai cum să nu adori să mângâi un delfin. Are pielea atât de fină, de plăcută la atingere, ca nimic din ceea ce am experimentat vreodată. Bella este încântată de aceste dezmierdări de care beneficiază în fiecare sesiune pentru că o ajută la înlăturarea stratului superior al pielii sale. Pielea sa se regenerează la fiecare două ore (uimitor, nu-i așa?). Iar stratul de piele moartă se dizolvă în apă. De aceea nu vedem niciodată pete negre datorate exfolierii pielii în apa din jurul delfinilor.

După acest moment de acomodare în grup cu Bella, avem parte de un moment individual, prima sesiune de înot. Exact, de înot cu delfinii!

Bella este foarte bine antrenată și mă ajută să mă pregătesc pentru acest moment, pe care îl așteptam de atâta vreme. Se întoarce cu burta în sus, așteaptă să o prind de cele două aripioare laterale, cu corpul lipit de al ei, și pornește la semnul discret al antrenorului său. Nu sunt cuvinte să descriu senzația! Deși nu înoată cel mai rapid în această poziție, este atât de plăcut. Îi simți toată forța și energia, bucuria de a înota.

Cred că acesta este momentul în care am decis că delfinii sunt cele mai minunate animale din lume. Cu regret, am cedat locul următoarei persoane, urmărind de pe margine bucuria ce i se întipărea pe față, asemenea mie mai devreme.

Deși mușchii Bellei (pe care i-am simțit la îndemnul antrenorului într-un moment în care îi încordase) atestă capacitatea ei de a înota multe ore fără a obosi, după sesiunea de înot, este momentul unei pauze. O pauză de îmbrățisări și pupici… Ați auzit bine! Am primit cel mai dulce pupic ever de la cea mai simpatică delfinuță, Bella.

Știu că se apropie momentul despărțirii de Bella și vreau să profit la maxim de ultimele minute în bazin, alături de ea. Demult nu mai simt apa rece (temperatura în bazin este de doar 19 grade și la început a fost puțin inconfortabil, în ciuda costumului din neopren). O mângâiem în continuare în timp ce antrenorul ne mai arată câteva trucuri (dansează, ne salută și aruncă un jet de apă prin orificiul de pe cap), pentru care o recompensează cu câte un pește. Delfinii sunt recompensați pentru absolut orice comandă executată, oricât de mică și neînsemnată ar părea.

La final, am de ales între 3 tipuri de experiențe alături de Bella. Pot înota din nou pe burta ei, mă pot scufunda cu ea sau pot înota pe spatele ei, puțin mai rapid ca prima dată. Am ales a treia opțiune și m-am decis o dată în plus că să înot cu delfinii este întradevăr senzațional.

Cu regret, ne luam la revedere de la Bella și părăsim bazinul. Știu cu certitudine însă că mă voi întoarce să înot cu delfinii! :)

Cât costă să înoți cu delfinii în Dubai

Existau mai multe locuri în care puteam să înot cu delfinii în Dubai. Eu am optat pentru Dubai Dolphinarium pentru că era în apropiere și am găsit locuri disponibile. Este obligatoriu să rezervi sesiunea de înot cu delfinii în avans. O poți face online, aici.

Există 3 tipuri de experiențe cu delfinii:

Dolphin Meet & Greet 

Este o experiență perfectă pentru toate vârstele și nu necesită să știi să înoți. Nu se intra în piscină. Participanții relaționează cu delfinul prin pupici, îmbrățișări și mișcări de dans. Durata este de 10 minute, iar grupul este limitat la 8 persoane pe sesiune. Prețul este de 265 AED (în jur de 64 euro).

Up-Close & Personal to Dolphins

Este ocazia de a relaționa cu delfinii în apă mică, participanții fiind în apă doar până la genunchi. Copiii trebuie să aibă minim 7 ani și nu este necesar să știi să înoți. Ai ocazia să îi atingi, să dansezi, să te joci și să îi privești înotând pe delfini. Grupul este limitat de asemenea la 8 persoane pe sesiunea de 20 de minute. Prețul este de 475 AED (în jur de 115 euro). Există și posibilitatea de a opta pentru o experiență privată, în 3 persoane, costul fiind de 1.900 AED (în jur de 458 euro pentru 3 persoane).

 Majestic Dolphin Swim

Este opțiunea pe care am ales-o eu. Acesta este adevăratul pachet de „înot cu delfinii”. Este destinată exclusiv persoanelor care știu să înoate, petrecându-se într-un bazin cu apă adâncă. Copiii trebuie să aibă minim 8 ani pentru a participa. Ai ocazia să mângâi delfinul, să socializezi cu el, să înoți și să te scufunzi cu el. Ai la dispoziție 20 de minute și grupul este limitat la 8 persoane pe sesiune. Prețul este de 630 AED (în jur 152 de euro). Există și posibilitatea de a opta pentru o experiență privată, în 3 persoane, costul fiind de 2.500 AED (în jur de 600 euro pentru 3 persoane).

Pentru fiecare dintre experiențe, un participant poate fi însoțit de 2 persoane gratuit, de la a treia persoană în sus costul fiind de 50 AED (12 AED) pe însoțitor. 

Este foarte dificil să îți facă cineva poze de pe margine pentru că însoțitorii sunt poziționați într-o laterală și te pot prinde doar în filmulețe atunci când înoți cu delfinul. În costul experienței ai însă inlclusă o poză realizată de fotograful din locație. Poți achiziționa de asemenea mai multe fotografii surprinse de acesta în fiecare moment cheie al interacțiunii tale cu delfinii (printate sau în format digital) și filmulețele realizate de un operator. 

Cum ajungi la Dubai?

Cu Wizz Air poți zbura spre Dubai în fiecare săptămână de la București sau Cluj. Sunt mai multe zboruri săptămânal, numărul variind în funcție de luna din an.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est, operează zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Dubai Al Maktoum. Aeroportul se află într-o poziție ideală în inima noului Dubai. Acest aeroport oferă o alternativă atractivă pentru companiile și turiștii care se îndreaptă către noul Dubai, aproape de Jebel Ali Village, de Internet City și Media City, de Palm și de Marina, printre altele, și este conectat prin mijloace de transport în comun dedicate.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Global Village. Călătorie în jurul lumii.

Următor

Barbie a implinit 60 de ani! La mulți ani!