Ce vedem la Imax iarna aceasta: Fantastic Beasts and where to find them

Fanii Harry Potter, dar nu numai ei, pot fi fericiți, o nouă serie fantastică ce poartă semnătura inconfundabilă a autoarei J.K. Rowling intră în cinematografe săptămâna aceasta și, conform zvonurilor, ne va ține ocupați și nerabdători pentru următorii 5 ani.

Pentru început, însă, să ne bucurăm de prima peliculă din această serie: Fantastic Beasts and where to find them, un film simpatic – deopotrivă pentru copii și adulți – pe care l-am vizionat în avanpremieră seara trecută.

Acțiunea se petrece în anii ’20, într-un New York disputat de vrăjitori și de No-Majs (Nu-Mag, cei ce nu posedă puteri magice), avându-l în centru pe timidul Newt Scamander (interpretat de proaspătul câștigător al premiului Oscar, Eddie Redmayne), un vrăjitor englez ce studiază și îngrijește animale fantastice.

Poate vă întrebați ce sunt aceste animale fantastice. Sper sincer să aveți curiozitatea să le descoperiți direct în cinema. Tot ce vă pot spune este că sunt animale cu puteri și însușiri magice, ce trăiesc pe un tărâm fantastic, propice lor, creat în valiza tânărului lor protector, Newt.

De ce vă recomand să vedeți Fantastic Beasts and where to find them (neapărat la T Imax pentru o experiență cinematografică 3D excepțională)?

  • Povestea: eu mă dau în vânt după povești! În special fantastice. J.K. Rowling crează o lume magică paralelă ce se împletește atât de armonios și natural cu cea reală, pe care nu te saturi să o descoperi.

Newt se împrietenește printr-o conjunctură cu Jacob Kowalski (un om obișnuit, ce visează să-și deschidă propria brutărie, singurul punct comun într-o primă fază fiind același tip de valiză pe care o plimbă prin oraș, motiv pentru care le și încurcă) și cu surorile Porpentina (simplu Tina) și Queenie Goldstein, două vrăjitoare simpatice din New York, care-l vor susține în demersul său de a proteja animalele fantastice.

  • Personajele: le-am menționat deja pe cele mai importante. Fiecare personaj este creionat atât de bine, individualizat și colorat de J.K. Rowling, încât nu poți să nu îl iubești. Newt cu timiditatea și ușoara sa ironie (mai ales auto-ironie), Jacob cu neîncrederea, dar și devotamentul său față de prieteni, Tina cea ambițioasă și corectă, aflată mereu în slujba binelui, Queenie, o visătoare romantică.
  • Realizarea: cele 2 ore de film s-au scurs pe nesimțite. Povestea te ține în suspans, îți dezvăluie treptat intrigi și personaje, iar efectele speciale crează atmosfera magică de care ne-am îndrăgostit și devenit dependenți în Harry Potter.

Nu vreau să îți dezvălui mai mult, dar îți recomand să vezi Fantastic Beast and where to find them iarna aceasta la cinema. Este un film plin de farmec și magie, ce te poartă fără să vrei într-o lume a copilăriei perpetue. Trailer-ul de mai jos aduce și alte argumente:

Fantastic Beasts and where to find them (Animale fantastice și unde le poți găsi) are premiera în cinematografe pe 18 noiembrie și este distribuit în România de Freeman Entertainment.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce fac de Halloween

Reclame de craciun 2016
Următor

Cele mai frumoase reclame de Crăciun 2016