Ce mănânci într-un Irish pub

Irish pub echivalează cu atmosfera gălăgioasă, râsete și voie bună, berea curgând în valuri, paharele înalte de bere pe mesele încărcate de farfurii cu mâncare delicioasă, deloc sofisticată, dar consistentă… Și din fericire, putem experimenta oricând spiritul irlandez, chiar în București, în Centrul Vechi.

Fire solară și îndrăgostită de meleagurile mediteraneene, am o înclinație și un atașament deosebit (chiar obsesie, aș putea zice) pentru bucătăriile acestor zone. Și invariabil, atunci când ies în oraș, aleg rapid o trattoria, tavernă sau restaurant cu specific mediteranean.

Andra m-a provocat să încerc ceva nou, în 2 irish pub-uri din Centrul Vechi al Bucureștiului, și la final nu am regretat deloc alegerea. Ba chiar consider cele 2 pub-uri – St. Patrick & Kilkenny – o opțiune perfectă  pentru ieșirile în oraș cu prietenii, prietenele sau chiar familia reunită. 

Și nu folosesc întâmplător pluralul pentru aceste ieșiri. Pentru irish pub trebuie să ai un super apetit. Mâncarea este super gustoasă, iar porțiile imense, ca pentru a satura o trupă întreagă de irlandezi înfometați.

St. Patrick

Revenind insă la recomandările mele, primul irish pub în care am ajuns, la un prânz întârziat, a fost St. Patrick. Este singurul pub din România construit după adevăratul concept de Irish Pub, de la design până la servicii și atmosferă.

Un irish pub cu tradiție în Centrul Vechi, St. Patrick propune un meniu consistent, unde găsești alături de preparate specific irlandeze (Plăcinta cu pui și ciuperci, Fish & Chips sau Cottage Pie), burgeri uriași, nachos cu diferite topping-uri (de asemenea în niște porții gigantice) și diferite de preparate la grill (de la mititei și cârnați la T-Bone steak și coaste de porc). 

Eu m-am „luptat” cu o porție de Irish Nachos, cu brânză ceddar, guacamole și jalapenos… absolut delicioși, gustul ușor dulce de avocado se îmbină perfect cu cel picant al jalapenos și cel sărat al ceddar-ului topit. Și toate acestea peste niște nachos crocanți rezultă într-o nebunie de snack din care ai cronțăni la nesfârșit. Și neșfârșită tinde să fie și porția.

Mi-era însă foame atunci când am ajuns la St. Patrick, așa că nu m-am rezumat la un singur fel. Mi-au surâs și coastele de porc și cotletul cu sos cremos de ciuperci… Nu m-au dezamăgit, gustoase și foarte consistente. Însă, chiar și cu ajutorul Andrei, ne-a rămas suficient și pentru cină! 

Kilkenny

Pentru Kilkenny, al doilea irish pub din Centrul Vechi pe care vi-l recomand, am venit cu „lecția” pe jumătate învățată! Adică, mă așteptam la porțiile uriașe și mi-am adus apetitul nealterat la ora dejunului, dar am privit și meniul cu mai multă responsabilitate, alegând atât cât aș fi putut mânca, cu puțin ajutor doar.

Meniul Kilkenny este completat de antreuri foarte tentante (Garlic Tahini Humus, Roasted Eggplant Salad și Chicken Liver Pate), proaspăt preparate „în casă”, de pizza și paste (există chiar și o Kilkenny Pizza, cu mozzarella, piept de pui și ciuperci), de specialitățile chef-ului (Kilkenny Cordon Bleu șu Wallachian Style Chicken printre ele) și gustările pentru bere… Pentru că, prin definiție, irish pub-ul este un loc în care vii să bei bere. Multă bere, din orice tip de bere, cea mai bună bere.

Am dovedit rapid o porție de chips-uri de cartofi (proaspeți) și una de pate de pui făcut în casă… Ți le recomand pe ambele, merg și ca antreu, să îți deschidă apetitul pentru felul principal (creând așteptări destul de mari pentru că sunt foarte gustoase), dar și alături de un pahar de bere rece, cu stratul de spumă regulamentar.

La felul principal, mi-am astâmpărat în sfârșit pofta de fish & chips (și dorul de Londra), iar Andra s-a delectat cu un preparat românesc reinterpretat în stil irlandez… sună interesant, nu-i așa? Este vorba despre Shepherd’s Dinner, un bulz românesc cu cârnați, brânză, bacon, ou și smântână.

Am mai păstrat puțin loc și pentru desert. Dintre cele 4 opțiuni din meniu, ne-am oprit la Louisiana Carrot Cake și Kilkenny Apple Cake. Sunt la fel de gustoase pe cât de arătoase, așa că las pozele să vorbească.

Cu certitudine, voi reveni cât de curând într-unul dintre irish pub-urile din Centrul Vechi pentru a încerca și celelalte preparate. Ceea ce am încercat mi-a plăcut și mi-a stârnit curiozitatea să încerc și alte preparate cu specific irlandez sau reintrpretate în spirit irlandez…

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Cele mai colorate orașe din Europa

skin care
Următor

3 greșeli de skin care și cum le repari primăvara aceasta