Nu rezist tentației de a intra într-o cafenea Starbucks, oriunde m-aș afla în lume. Mai ales în sezonul rece. Este locul în care descopăr gusturile și aromele Sărbătorilor pentru prima dată.
Iarna aceasta, mi-am trecut pe listă câteva destinații de vacanță în momentul în care am descoperit băuturile specifice sezonului lansate de Starbucks. Vă las și pe voi să decideți care arome vi se par mai tentante. Turtă dulce, lichior de ouă, mentă, caramel…
Christmas Strawberry Cake Milk
În Japonia, unde este disponibilă această băutură, prăjitura cu căpșuni este o tradiție de Crăciun. Este de fapt vorba despre un pandișpan pufos cu frișcă și căpșuni. Starbucks Christmas Strawberry Cake Milk este o combinație irezistibilă de spumă de lapte, compot de căpșuni și sirop de cafea, cu topping de frișcă, căpșuni și biscuiți. Există și în varianta de Frappuccino.
Snowy Cheese Flavored Latte
O aromă neașteptată, dar care se pare că este pe gustul consumatorilor din China. Este un mix de espresso și sos de brânză coaptă, cu topping de frișcă, steluțe crocante și stropi cu aromă de afine.
Toffee Nut Crunch Latte
O băutură pe care o găsești iarna aceasta în cafenelele Starbucks din China, America Latină și Europa. O combinație de espresso bogat cu aroma irezistibilă de caramel cu note subtile de nuci prăjite, cu topping de frișcă și nuci caramelizate. Poate fi savurat în varianta fierbinte sau cu gheață (în destinațiile mai exotice din Asia Pacific și America Latină, aș zice eu).
Christmas Dessert Latte
Cu o aromă inspirată de budinca englezească specifică de Crăciun, Starbucks Christmas Dessert Flavored Latte combină spuma de lapte cu espresso și sos de budincă. Evident că beneficiază și de un topping pe măsură: frișcă fină, sos de caramel și o boare fructată.
Cranberry White Chocolate Mocha
Pentru această băutură, trebuie să zbori în America Latină. Nu că ar fi de refuzat o vacanță în America Latină iarna aceasta. Aceasta combină espresso-ul Starbucks cu spuma de lapte și ciocolată albă bogată, completate de frișcă, merișoare și cristale de zahăr cu aromă de merișoare.
Duo Cocoa Mocha
Când ciocolata întâlnește cafeaua și cacaoa rezultă o băutură irezitibilă și revigorantă. Preparată cu ciocolată neagră și albă, împreună cu espresso aromat, cu topping de frișcă și ciocolată pe jumătate și fulgi de cacao pe cealaltă jumătate, Duo Cocoa Mocha are toate șansele să devină un hit. În zona Asia Pacific, unde este disponibilă. În varianta fierbinte, cu gheață și chiar Frappuccino.
Speculoos Latte
Este clar, Asia Pacific este zona cu adevărat răsfățată de Starbucks iarna aceasta. Biscuiți speculoos aromați, în combinație cu espresso tare, cu topping de frișcă, carmel și din nou biscuiți crocanți. Este cunoscută și sub numele de Caramel Cinnamon Cookie Latte.
Dark Cherry Mocha
În America Latină, espresso-ul întâlnește siropul de cafea, siropul de cireșe amare, completate de spuma de lapte și topping-ul de frișcă. O băutură simplă și elegantă.
Toasted White Chocolate Mocha
Imaginează-ți doar această băutură ce te așteaptă la Starbucks în Statele Unite! Espresso cu spumă de lapte și ciocolată albă cu caramel, cu un topping de frișcă pufoasă cu cristale de zahăr cu aromă de merișoare.
Chestnut Praline Latte
În Canada, Statele Unite și America Latină, această băutură îți va zăpăci simțurile cu amestecul de espresso proaspăt, castane caramelizate și spumă de lapte, cu topping de frișcă și praline aromate.
Caramel Brulee Latte
O băutură foarte populară la Starbucks în Statele Unite, Canada și America Latină, aceasta combină espresso-ul cu spumă catifelată de lapte și sos de caramel ars, cu un topping bogat de frișcă și caramel. Caramel Brulee Latte se tot întoarce de câțiva ani la Starbucks de Crăciun!
Gingerbread Latte
O băutură care garantat te introduce în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, prin gustul puternic de turtă dulce și condimente. Topping-ul special de frișcă cu aromă de turtă dulce și napolitane crocante este și el un deliciu căruia nu-i poți rezista.
Eggnog Latte
În Statele Unite și Marea Britanie, Starbucks s-a gândit și la fanii lichiorului de ouă, tradițional în aceste locuri pentru Sărbătorile de iarnă. Este vorba de o băutură pe bază de espresso și lichior de ouă fierbinte, cu un topping de nucșoară aromată.
Peppermint Mocha
În Statele Unite și Canada, această băutură a devenit una clasică pentru Sărbători. Este realizată cu espresso Starbucks signature și spumă de lapte, completate cu arome de ciocolată și mentă, și topping de frișcă și fulgi de ciocolată.
Hazelnut Mocha
Aceasyă băutură se găsește în Argentina și Uruguay. Este vorba despre o ciocolată caldă amăruie infuzată cu o delicioasă aromă de alune, combinată cu espresso și spumă de lapte. Este disponibilă în varianta fierbinte, cu gheață sau Frappuccino.
Christmas Brulee Latte
Spumă de lapte cu aromă de lichior de ouă și un sos bogat de crème brulee, mixate cu espresso proaspăt și îmbogățite cu un topping de zahăr caramelizat. Ce poate fi mai delicios? Se găsește în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.
Salted Caramel Brownie Hot Chocolate
În Europa, Orientul Mijlociu și Africa, ne mai putem delecta și cu această ciocolată caldă cu sos de cafea și caramel sărat. Un gust perfect balansat între dulce și sărat.
Pe voi ce băutură v-ar tenta de la Starbucks iarna aceasta?
Vai, ce bine arata toate ?! Dar neaparat vreau sa incerc Duo Cocoa Mocha. Yummy!
Christmas Brulee Latte.
M-AR TENTA SA BEAU Christmas Dessert Latte
Hazelnut mocha ?
Christmas Brulee Latte.
Eggnog latte
Gingerbread Latte arată delicios, perfect pentru iarnă ?.
Ciocolata calda
Toffee Nut Crunch Latte
Christmas Brule Latte
Toate arata bestial.
Toffee Nut Crunch Latte