Cat costa sa fii Marele Gatsby?

Astazi va fi mult asteptata avanpremiera a filmului Marele Gatsby (The Great Gatsby) si in Romania. Sunt sigura ca vom vedea decoruri spectaculoase, evenimente luxoase, tinute chic si actori remarcabili. Filmul Marele Gatsby va fi o incursiune spectaculoasa in stilul de viata din anii ’20 in perioada prohibitiei. Dar oare cat ar costa sa traiesti astazi precum Jay Gatsby? Iata o lista de preturi, cu echivalentul din ziua de astazi, care te ajuta sa vezi cat costa sa fii Marele Gatsby.

Cele mai mari costuri erau desigur cele cu vila in care se desfasoara actiunea. In zilele noastre o vila pe Gold Coast in Long Island costa cel putin 10 – 15 milioane de dolari. Kind Point Estate, una din locatiile care a fost sursa de inspiratie pentru casa lui Gatsby, a fost listata recent la 39,5 milioane de dolari.

Un hidroavion modern costa intre 150.000 si 6 milioane de dolari. Presupun ca Gatsby si-a cumparat versiunea de top din acele vremuri.

Una dintre cele mai scumpe barci cu motor din 1922 a fost produsa de Chris Smith and Sons si costa atunci 7.500 de dolari. Adica 105.000 la cursul de azi.

Petrecerile fastuoase costau cam 50.000 de dolari una si au fost cinci in total.  Conform lui Richard Market, presedintele Asociatiei Profesionistilor din Industria de casatorii, o receptie din in Long Island costa in media cam 40.000 – 50.000 de dolari.

Tinand cont ca Gatsby avea cate un costum diferit pentru fiecare zi a saptamanii putem presupune ca a cheltuit cel putin 470.000 de dolari pe haine.

Gradinarul si cei 8 servitori din casa erau platiti cu 800.000 de dolari pe an.

Costul sampaniei si al fructelor la petrecerile lui Gatsby ajungea la 81.300 de dolari. In medie avea cam 500 de invitati iar fructele erau cumparate de la The FruitGuys, iar sampania era Korbel.

Un calcul scurt arata ca un stil de viata ca al Marelui Gatsby te-ar costa cam 34.320.880 de dolari. Totusi Jay Gatsby nu s-a bucurat foarte mult de acest lux, actiunea cartii incepand in 1922 an in care a inceput si prohibitia. Jay Gatsby a avut insa cativa ani in care s-a bucurat de o viata spectaculoasa si care a fost recreata incredibil in noua ecranizare a nuvelei lui F.Scott Fitzgerald. Si daca vrei sa vezi exact pe ce a cheltuit banii iata un infografic relevant.

via MyVoucherCodes.co.uk

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Eva – Design romanesc

Următor

Print oriental in tendinte primavara – vara 2013