Călătorie în jurul lumii cu uleiuri esențiale

Start

Ador aromaterapia și combinațiile binefăcătoare de uleiuri esențiale. În perioada aceasta, de distanțare și izolare socială, aceasta este una dintre modalitățile preferate de a evada și de a călători în jurul lumii.

Unul dintre lucrurile care îmi lipsesc cel mai mult în acest moment este posibilitatea de a călători. Mă bucur enorm că am avut ocazia de a bifa 4 locuri minunate în decembrie și ianuarie, dar regret că în februarie nu am programat nimic… Pentru că a venit luna martie și nu a mai călătorit nimeni nicăieri!

Există însă posibilitatea de a călători cu gândul, cu simțurile, cu imaginația. Și aleg să profit de orice ocazie pentru a o face cât mai des. Așteptând cu nerăbdare să pot călători și fizic.

Unele dintre cele mai plăcute « călătorii » în acest moment sunt cele olfactive. Este minunat că pot face o călătorie în jurul lumii cu uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale îți aduc în propria casă miresme din toate colțurile lumii. Și, în plus, au și o multitudine de efecte benefice

Lavandă: Provence, Franța

uleiuri esențiale

Câmpurile de lavandă din Provence sunt cu certitudine pe bucket list-ul meu și al multora. Călătorește într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Franței și relaxează-te cu unul dintre cele mai încântătoare uleiuri esențiale.

Pont: Uleiul de lavandă este recomandat pentru calmare și relaxare, fiindu-i recunoscută eficiența în tratarea răcelilor, a durerilor de cap și mai ales a insomniilor.

Cardamom: Dubai 

Aroma și gustul de cardamom mă poartă cu gândul în Dubai, la o cafea arăbească la umbra unui palmier. Emirații asezonează aproape orice cu cardamom, de la cafea la diferite mâncăruri și deserturi delicioase. Creionez din amintiri imaginile tutror locurilor în care m-aș teleporta mâine dacă ar fi posibil…

Pont: Uleiul de cardamom are un efect echilibrant și energizant, fiind recomandat în afecțiuni respiratorii sau persoanelor care vor să renunțe la fumat.

Neroli: Portofino, Italia

Portofino și riviera italiană prind contur prin aroma caldă, amăruie de portocală neroli. Stresul și tensiunea se evaporă purtate departe de celebrul dolce far niente italian.

Pont: Uleiul de neroli are o aromă plăcută, calmantă și relaxantă, fiind recomandat în momentele de anxietate și insomnie.

Verbină: Anglia

uleiuri esențiale

Mirosul proaspăt și acrișor de verbină mă trimite cu gândul la grădinile englezești primăvara. O călătorie olfactivă într-un decor rustic englezesc.

Pont: Uleiul de verbină este recomandat persoanelor cu astm, în cazul tusei și a răcelii pentru că ajută la relaxarea căilor respiratorii și permite circulația eficientă a oxigenului prin sistemul respirator. Are, de asemenea, și efect anticelulitic și de întinerire a pielii.

Santal: India

Unul dintre cele mai persistente și puternice uleiuri esențiale te poartă în aglomerația Indiei. Santalul indian este considerat sacru în hindu. Lemnul de santal este utilizat în cultul zeului Shiva, considerând că zeitatea Lakshmi trăiește într-un arbore de santal.

Pont: Uleiul de santal are un efect afrodisiac recunoscut, ajutând la calmare în perioade stresante și favorizând meditația. Ajută în tratarea bronșitei, a tusei și în lupta împotriva bacteriilor și virușilor ce conduc la apariția problemelor respiratorii.

Scorțișoară: Sri Lanka

uleiuri esențiale

Aroma de scorțișoară evocă Crăciunul și una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Dar te poate purta într-o călătorie olfactivă și într-una dintre țările sale „natale”, Sri Lanka. „Cinnamomum verum” (scorțișoara adevărată în traducere) este originară din Sri Lanka, India, Bangladesh și Myanmar, și este cunoscută încă din anul 2000 î.Hr.

Pont: Uleiul de scorțișoară are un efect antibacterian foarte puternic și contribuie la diminuarea stărilor de depresie, slăbiciune și epuizare, fiind un tonic eficient pentru organism.

Patchouli: Asia

Este o aromă specifică din zona tropicală a Asiei, planta fiind cultivată în China, Indonesia, Japonia, Cambodia, Myanmar, India, Maldive, Mauritius, Seychelles, Madagascar, Taiwan, Pakistan… Esența puernică de patchouli este folosită de secole în parfumerie.

Pont: Uleiul de patchouli este un remediu eficient pentru diferite probleme ale tenului precum acneea, iritații, riduri, psoriazis. De asemenea, alungă stările de tristețe și depresie.

Ylang-Ylang: Indonezia

uleiuri esențiale

În Indonezia, pe patul cuplurilor proaspăt căsătorite se presară flori de ylang-ylang. Acestea au un parfum pătrunzător și bogat, vanilat, cu accente strălucitoare de iasomie și neroli.

Pont: Uleiul de ylang ylang are un efect benefic asupra sistemului nervos, îmbunătățind capacitatea de concentrare, îndepărtând sentimentul de inferioritate, epuizarea și stresul. Acționează și asupra sistemului circulator, îmbunătățind circulația sangvină.

Oregano: Grecia

Există un condiment care să evoce mai bine deliciile bucătăriei grecești? Nu cred! În greacă, oregano este un cuvânt compus din oros (munte) și ganos (strălucire), în traducere mot a mot devenind deci „strălucirea muntelui”. Așa că „îmbarcă-te” într-o expediție olfactivă mediteraneeană și bucură-te de binefacerile uleiului esențial de oregano.

Pont: Uleiul de oregano are proprietăți antiseptice, antimicrobiene și antibacteriene. Este recomandat persoanelor agitate și depresive, calmând și relaxând psihicul.

Bergamotă: Antalya, Turcia

Bergamota face parte din familia citricelor, asemănându-se cu un lime, și avându-si originea în Turcia. Denumirea sa în turcă – bey armut – semnifică « para prințului ». În sudul Turciei, este foarte apreciată marmelada de bergamote care este absolut divină!

Pont: Uleiul de bergamotă este recomandat în îngrijirea tenului gras, în tratarea afecțiunilor pielii provocate de stres, dar și în cazul insomniilor, durerilor de cap și al infecțiilor respiratorii

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

4 produse de igienizare delicate cu pielea

Următor

Tiramisu cu căpșuni