Avanpremiera Blue Jasmine

Am avut sansa sa vad in avanpremiera un film bun, excelent jucat, o noua pelicula de referinta ce poarta semnatura inconfundabila a lui Woody Allen. Pe Woody Allen il poti iubi sau detesta, insa nu-i poti nega talentul si originalitatea, pe deplin demonstrate in noua sa pelicula Blue Jasmine cu Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard (Rendition, An Education), Sally Hawkins (Never let me go) si Bobby Cannavale (Parker, The Bone Collector).

Actiunea dramei Blue Jasmine este plasata intr-un cadru lipsit de stralucirea oferita de Paris sau Roma in ultimele doua productii ale lui Woody Allen (Midnight in Paris si To Rome with Love), este vorba de San Francisco, de fapt de suburbiile muncitoresti ale orasului. Jasmine French (Cate Blanchett) este o femeie eleganta si stilata care tocmai a pierdut tot ce avea – familie, averi, prestigiu si statut social – fiind fortata sa se mute pentru o perioada in locuinta modesta a surorii sale din San Francisco, alaturi de aceasta si de cei doi copii ai ei.

Descoperim in continuare, printr-o pendulare permanenta intre trecutul stralucitor si prezentul lipsit de perspective al lui Jasmine, o femeie care aparent avusese tot ce si-ar fi putut dori, artificiala insa si egoista, preocupata de aparente si de propria persoana, chinuita de anxietati, ce a suferit o cadere nervoasa pe care nu a surmontat-o total si pe care incearca sa o inece in nenumarate Stoli Martini combinate cu xanax.

Blue Jasmine este un film trist, despre drama viselor spulberate ale unei femei, pe care insa iti vine greu sa o compatimesti, cu care iti este imposibil sa empatizezi pe masura ce firul naratiunii ii dezvaluie comportamentul si caracterul.

Cate Blanchett face un rol magistral, care merita orice viitoare nominalizare la unul dintre premiile importante ale cinematografiei internationale. Am adorat-o in Elisabeth: the Golden Age, The curious case of Benjamin Button, Babel, The Aviator, Heaven, Bandits (de fapt in toate filmele in care am vazut-o jucand), dar rolul Jasmine French ar putea fi rolul carierei sale, interpretat absolut sublim, reusind sa transmita publicului fiecare zbatere, traire si confuzia unui suflet bantuit de incertitudini si traumatizat.

Va recomand Blue Jasmine, este un film de vazut daca sunteti fanii stilului Woody Allen, daca va doriti un film serios,o pelicula de buna calitate, excelent jucat… si evident pentru Cate Blanchett (eu pentru ea cu siguranta voi revedea filmul cat de curand). Poti vedea Blue Jasmine in avanpremiera la Cinema City astazi si maine, iar de vineri va rula in cinematografele din toata tara.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Recomandare taverna pe insula Corfu: Toula’s

Următor

Roman holiday by Luisa Spagnoli