Vacanță în România: Atra Doftana, gourmet menu în mijlocul naturii

Atra Doftana

Cu siguranță cunoașteți momentele acelea când simți că ai avea nevoie de o pauză, când ai vrea să poți opri, măcar câteva momente, timpul în loc, să stai, să nu faci nimic, doar să respiri și să te bucuri de acest lucru. Și evident, frustrarea imposibilității de a face asta…

Nu este imposibil însă. Dacă îți dorești suficient de tare (și ai o zână bună care te veghează – mulțumesc Laura) poți beneficia de un moment perfect de pauză, în care să îți încarci bateriile, să îți recapeți starea de echilibru, în mijlocul naturii… în cel mai zen loc în care am pășit vreodata – Atra Doftana.

Și nu sunt doar vorbe… Imaginați-vă un loc în care nu sună telefoanele mobile, de pe drumul de acces către hotel Iphone-ul atât de « vorbăreț » de obicei, mai ales în zilele de vineri, a amuțit. A pierdut rețeaua și nu a mai regăsit-o decât la întoarcere (la Atra Doftana există wi-fi, deci nu vă panicați că veți fi complet rupți de realitate).

O oază modernă (hotelul are un design minimalist, avangardist, care contribuie la senzația de eliberare și echilibru) în mijlocul naturii – cu o pajiște verde superbă care se deschide, ca o continuare firească, în fața teraselor celor 8 camere și a restaurantului, și lacul Paltinu, o graniță naturală cu « lumea reală ».

Oricât de dinamic ai fi, nu ai cum să te plictisești însă la Atra – te poți da cu caiacul pe lac (v-am mai povestit cât de mult îmi plăcea să fac asta), poți face mountain bike, echitație, poți sta la soare, citi în hamac și poți profita de prezența și mai ales de preparatele imaginate de noul chef de la Atra Doftana, Chef Alex Petricean (D’Artagnan).

Atra Doftana Atra Doftana Atra Doftana Atra Doftana Atra Doftana

Noul meniu al restaurantului este compus din preparate tradiționale, reinterpretate în stil propriu, modern, de către Chef Alex Petricean, unul dintre ingredientele vedetă fiind păstrăvul local, proaspăt și delicios.

Am avut ocazia să îi admirăm îndemânarea noului chef în aranjarea unei farfurii gourmet, dar și sa o testez pe a mea în realizarea aceluiași plating… și nu vreau sa comentăm rezultatul J.

Atra Doftana_chef Alex Petricean 07_Atra Doftana_chef Alex Petricean 08_Atra Doftana 09_chef Alex Petricean 10_Atra Doftana

Urmărește LaChicBoutique.ro pe Facebook, Instagram, Twitter, Google + și Pinterest!

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Yellow.Menu, Sicario : Asasinul, Strongbow Red Berries, Strongbow, Social 1, the place to be, Maybelline New York, Baby Lips Electro, Converse, backtoAfi, mascara, Superstar, L’Oreal Paris, Ed Sheeran, Photograph
Anterior

InstaLife #12: Lazy Sunday

experiente de toamna
Următor

7 lucruri pe care să le încerci toamna aceasta