Arome de Craciun: turta dulce

Din copilarie asociez Craciunul cu o multitudine de arome minunate,  cred ca este cea mai delicioasa sarbatoare din an (si probabil si cea mai periculoasa pentru silueta, dar ce conteaza, nu-i asa?). Ador aromele de scortisoara, turta dulce, citrice, mar copt, vin fiert, cozonac, brad… si se pare ca nu doar pe mine ma inspira…

Scottish Fine Soaps (marca pe care am descoperit-o de curand prin intermediul GiftExpert si de care m-am indragostit iremediabil) s-a lasat cuprinsa de spiritul Craciunului si a creat 2 editii limitate, cu arome speciale, de turta dulce si mar copt cu scortisoara, arome divine ce m-au inspirat si pe mine.

Va propun deci cateva retete simple pentru a simti gustul si parfumul Craciunului, chiar la tine acasa. Iata o reteta de Cupcakes cu turta dulce, absolut delicioase, care pot inlocui sau completa perfect traditionalul cozonac de Craciun.

Pentru compozitie ai nevoie de: 150g unt de masa, 170g de zahar, 60g de melasa (sau zahar brun), 30g de miere, 2 oua, 2 galbenusuri de ou, 310g de faina, 1 lingura de cacao, 1 lingura rasa de ghimbir macinat, 1 lingura cu varf de scortisoara, 1 lingura de nucsoara, 2 linguri de praf de copt, 1/2 lingura de sare si 240ml de lapte cald; iar pentru glazura de 500g zahar pudra, 100g unt topit, 300g de crema de branza proaspata (Philadelphia de exemplu), 1 lingura de coaja de lamaie.

Se prepara mai intai compozitia pentru cupcakes (briose). Se preincalzeste cuptorul  la 150 de grade C. Se amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se obtine o compozitie pufoasa, si se adauga melasa, mierea, ouale si galbenusurile.  Separat se amesteca faina cu cacao, condimente si praf de copt, adaugandu-se treptat, in alternanta cu laptele cald, la compozitie si se mixeaza in continuare pe o treapta inferioara de viteza. Compozitia obtinuta se pune in forme (de hartie, silicon sau teflon, dar nu umpleti mai mult de 3/4) si se lasa 20-25 de minute la cuptor (verificand din cand in cand daca sunt facute cu o scobitoare). Eu am obtinut 25 de cupcakes destul de maricele, asa ca daca va doriti mai putine, divizati compozitia corespunzator.

Cat sunt la cuptor, pregatitit glazura: se amesteca cu mixerul zaharul pudra si untul si ulterior crema de branza pana cand se obtine o compozitie pufoasa. In final se adauga si coaja de lamaie, amestecand-o cu o lingura. Odata scoase din cuptor, cupcakes-urile se lasa sa se raceasca putin (10-15 min) si apoi se glazureaza cu un cutit cu varful rotunjit.

O sa va indragostiti de aroma acestor cupcakes cu turta dulce care va patrunde in toata casa. Acelasi miros minunat il au si produsele Scottish Fine Soaps cu turta dulce (sapun, crema de corp, gel de dus si crema de maini), in permanenta sunt tentata sa le gust… cred ca este si motivul pentru care am gasit atat de interesanta aceasta reteta de cupcakes cu turta dulce.

 

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

4 comentarii

  1. De cand am citit intrebarea pe facebook, mi-a fugit automat gandul la turta dulce, ador mirosul ei, gustul ei <3 pai sa mai folosesti si produse cu aceasta aroma, cu siguranta sunt minunate! :X :*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Recomandare film: 47 Ronin

Următor

Playlist de Craciun