Arome de Craciun: mar cu scortisoara

Va povesteam acum cateva zile cum m-au inspirat aromele minunate ale produselor Scottish Fine Soaps. Din seria descoperirilor culinare de Craciun, va propun astazi o reteta pentru un desert special, cu o aroma de sezon, mar cu scortisoara.

Este vorba de tiramisu cu mar copt si scortisoara, celebrul desert italian reinterpretat cu arome de Craciun, si inspirat evident de editia limitata de Craciun Scottish Fine Soaps Spiced Apple (epuizata pe GiftExpert, dar pe care eu sper sa o introduca permanent in gama).

Asadar, pentru tiramisu cu mar copt si scortisoara aveti nevoie de: 3 mere rosii, 3 linguri de miere, 30g de unt, 250g mascarpone, 3 albusuri, 3 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat, scortisoara, espresso si piscoturi (lady’s fingers – o punga mica).

Se prepara mai intai crema pentru tiramisu: se bat spuma albusurile cu zaharul si se adauga apoi crema mascarpone si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o crema cu o consistenta pufoasa.

Merele se curata si se taie cubulete. Se calesc pe foc impreuna cu untul cateva minute, se adauga mierea si o lingurita de scortisoara si se lasa la carameluzat pana se rumenesc usor (3-5 minute).

La final, exista 2 optiuni: se insiropeaza piscoturile fie cu espresso (conform retetei originale de tiramisu), fie cu sucul rezultat in urma calirii merelor (situatie in care la final trebuie sa adaugati si un pahar de apa peste bucatelele de mar caramelizat). Se aseaza un strat de piscoturi insiropate unul langa altul peste care se intinde crema si merele caramelizate, apoi un nou strat de piscoturi insiropate si se acopera total cu crema. La final, se pudreaza cu scortisoara dupa gust (eu am cam exagerat pentru ca sunt innebunita dupa aroma de scortisoara) si se lasa la frigider cel putin 4-5 ore.

Nu sunt foarte incantata de alegerea facuta in cazul „montarii” tiramisu-ului, forma clasica este mult mai usor de servit si gestionat, asa ca va recomand sa il puneti intr-o tava sau farfurie intinsa. Gustul insa este demential si va recomand sa incercati aceasta reteta extrem de simpla, evident daca sunteti fan mar cu scortisoara.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Playlist de Craciun

Următor

De Revelion, experiente multi-senzoriale la Londra