Arome de bistro franțuzesc

StDalfour

Nu știu alții cum sunt, dar eu ma las complet absorbită de proiectele care mă pasionează. Atât de absorbită încât uit chiar și să mănânc. Uit pentru o clipă chiar și de dependența mea de dulce și dulciuri… dar nu pentru multă vreme.

Astfel de momente, în care dependența de dulciuri și foamea după o zi de alergătură și mese frugale își cer drepturile, au constituit adevărate provocări în aceste ultime nopți de toamnă.

Dar cum nu îmi lipsește creativitatea, și la un moment dat am avut « inspirația » de a ceda tentației în fața raftului cu gemuri St. Dalfour, am reușit să fac față acestor provocări. Și pentru că « soluțiile » s-au dovedit mai mult decât delicioase, nicidecum un compromis, vreau să vi le împărtășesc astăzi, în speranța că la un moment dat ar putea salva situația și în cazul vostru.

Pe lângă tartinele, reminescență a copilăriei, absolut divine cu unt și gem (și acum visez la gustul exotic al gemului St. Dalfour de ananas și mango sau la cel insolit al gemului de zmeură și rodie), am descoperit 2 variante de cină sau mic dejun lejere, dulci și sănătoase: iaurtul (cel grecesc, cu textură mai onctuoasă este perfect) cu gem de cireșe negre și orezul cu lapte cu gem de afine. Puteți adăuga și un mix de semințe pentru o delectare completă.

La fel de delicioase sunt și clătitele, pufoasele gauffres, biscuiții din ovăz sau budinca cu gem (oricare dintre sortimentele St. Dalfour le completează perfect).

gemuri St. Dalfour

Dacă ai și musafiri, pe nepregătite, câteva borcane de gem îți vin în ajutor pentru desert :

  • un blat de tort cu un strat de gem la mijloc
  • câteva foi de patiserie cu umplutură delicioasă de gem
  • brioșe rapide cu gem
  • cheesecake cu topping de gem

Și nu numai – îți poți uimi invitații și cu o băutură inedită :

  • Sbiten (Ceai Rusesc cu Gem) – 3,4 litri de apă, 170g miere, 1 lingură de cuișoare, 1 linguriță rasă de scorțișoară, 1 lingură de ghimbir, 450g gem de afine St. Dalfour, 3,4 litri de apă, 1 linguriță rasă de nucșoară și frunze de mentă (pentru 10 persoane). În apa clocotită se adaugă toate celelalte ingrediente amestecându-se încet, la foc mic, până în punctul de fierbere ; se ia de pe foc și se amestecă în continuare pentru 5-6 minute.
  • Jam Soda – 325g gem, suc de lămâie și sifon. Se amestecă gemul cu apa fierbinte și se pune la rece pentru câteva ore; se adaugă o lingură de suc de lămâie și se completează după gust cu sifon.
  • Cocktail cu prosecco și gem – Amestecă 1 linguriță de gem St. Dalfour de Portocale și Gimbir cu 150 ml de prosecco.

gemuri St. Dalfour

Ambalajul elegant al gemurilor St. Dalfour mi-a atras atenția din primul moment, gustul fin și textura specială cucerindu-mă definitiv. Nu pot indica cu certitudine care este preferatul meu (am făcut și mai sus o selecție foarte amplă), dar vă recomand să le încercați… pe toate! Și încă un detaliu foarte important: gemurile St. Dalfour nu conțin zahăr.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

14 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Chic boutique: Kiehl’s în Băneasa Shopping City

Collistar make-up_skin care
Următor

7 produse preferate Collistar