Am fost la teatru

Mersul la teatru este unul dintre acele lucruri pe care mi le propun sa le fac mai des in fiecare an, care imi plac la nebunie (sincer, nu pot spune de niciuna dintre piesele la care am fost ca nu mi-a placut, Cehov, Shakespeare, Sofocle, Caragiale, Beckett… toate piesele mi-au parut geniale sau poate am avut norocul sa fie jucate doar de actori foarte buni), dar pe care nu apuc sa le fac suficient niciodata.

In weekend am ajuns insa, in sfarsit, la  o piesa de teatru. Am vazut o piesa interesanta, Voyeur, dupa cartea Papusarul de Gardner McKay, in regia lui Claudiu Istodor, cu Alexandra Ionita si Tudor Istodor. Am vazut piesa, care a avut premiera nu de mult in octombrie, intr-un spatiu neconventional, la Teatrul de Arta (str. Sfantul Stefan 21), in al carui program am mai descoperit cateva piese la care mi-as dori sa ajung.

Actiunea se desfasoara intr-un decor minimalist, avand un fir epic foarte simplu si doar doua personaje, rasturnarile de situatii compensand insa aparenta simplitate a intrigii. Povestea, pe scurt, suna cam asa: un medic psihiatru femeie locuieste singura, intr-un loc aparent pustiu si putin circulat, devine victima unui barbat, ce-si schimba identitatea de mai multe ori pe parcursul piesei, pe care il lasa cu naivitate in casa dupa ce o ajutase cu niste probleme cu masina. Piesa te face sa descoperi cum capacitatea de manipulare invinge toate reticentele unei femei antrenate, si prin meseria sa, sa vada dincolo de aparente.

Nu va dezvalui mai mult, piesa nu dureaza mai mult de o ora si jumatate, merita insa sa o vezi la Teatrul de Arta din Bucuresti. Capacitatea de manipulare, motivul central al piesei, este excelent redata, prin momente de tensiune, suspans si umor negru.

Tu ai vazut o piesa interesanta in ultima vreme?

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Piesa de rezistenta – Salopeta

Următor

Craciun ca in Provence cu L’Occitane