cafea

Alte 5 motive pentru a bea cafea

Ziua mea începe abia după prima cafea și una dintre primele dificultăți ridicate de pandemie a fost cea de a-mi prepara singură, acasă, cappuccino preferat.

Am învățat, am repetat, m-am experimentat… pe scurt, m-am descurcat! Îi sunt recunoscătoare pentru asta și aparatului Krups Intuition (nu vreau să par totuși ingrată acum). Fără el, probabil că nu aș fi reușit să îmi prepar cafeaua aia bună, ca la coffee shop, acasa.

cafea

Ideea este că nu am renunțat la cafea și nici la calitatea cafelei pe care o beau. Iar în plus față de boost-ul de energie pe care mi-l oferă, am descoperit mai multe posibilități de a valorifica chiar și zațul de cafea. În special pentru o piele mai fină și mai strălucitoare.

Cafeaua are numeroase beneficii pentru piele. Este o sursă bogată de antioxidanți, contribuind astfel la combaterea efectelor radicalilor liberi prin întărirea barierei de protecție naturală de pielii.

Contribuie la protecția împotriva razelor UVB, extrem de dăunătoare pentru piele. Îmbunățățește circulația, conferind astfel energie pielii, contribuind la reducerea inflamațiilor.

Conferă strălucire și o textură catifelată pielii, cafeaua jucând un rol crucial în reglarea procesului de refacere celulară, contribuind la menținerea hidratării (creșterea nivelului de colagen) și creșterea elasticității pielii.

Așa că iată 5 remedii cu cafea pe care le poți prepara rapid pentru o piele la fel de proaspătă și energizată precum starea ta după primul espresso, ristretto, cappuccino sau oricum ți-ar plăcea prima cafea!

Mască facială pentru strălucire

Ingrediente: 1 lingură de zaț de cafea și 2 linguri de lapte.

Amestecă într-un bol mic de sticlă cele 2 ingrediente. Aplică apoi mixul pe față și gât și lasa-l pentru 10 minute. Îndepărtează masca apoi cu apă călduță, prin mișcări circulare.

Această mască exfoliantă va îndepărta toate impuritățile de pe ten, redând tenului strălucirea. Nu o aplica însă mai des de 1 dată pe săptămână.

Scrub anti-celulită

Ingrediente: 1 lingură de zaț de cafea, 1 lingură zahăr brun și 2 linguri ulei de măsline.

Amestecă cele 3 ingrediente și aplică acest scrub delicat și eficient masând cu mișcări circulare zonele afectate de celulită

Poți integra acest scrub în rutina zilnică. Cofeina ajută la netezirea pielii și reducerea aspectului neplăcut de coajă de portocală.

Scrub pentru scalp

Ingrediente: zaț de cafea.

Folosește o lingură de cafea măcinată (zaț) pentru a-ți masa scalpul timp de 1-2 minute, pe părul ud. Folosește apoi șamponul și balsamul pe care le folosești în mod obișnuit.

Cu acest exfoliant vei reuși să înlături toate rezidurile și celulele moarte acumulate pe pielea scalpului, stimulând circulația și curățând în profunzime.

Mască facială pentru iluminare

Ingrediente: 1 lingură zaț de cafea, 1 lingură pudră de turmeric, 1 lingură de iaurt.

Amestecă bine cafeaua, turmericul și iaurtul, până obții o pastă omogenă. Aplică mixul obținut pe tenul curățat, cu mișcări descendente. Lasa masca să se usuce pe ten timp de 15-20 de minute, iar la final îndepărteaz-o cu apă călduță.

Vitamina C din turmeric va ilumina tenul, în timp ce acizii AHA din iaurt contribuie la reducerea aceei și a punctelor negre, hrănind pielea.

Remediu împotriva semnelor de oboseală

Cafeaua îmbunătățește circulația și contribuie semnificativ și la reducerea semnelor de oboseala din jurul ochilor datorită antioxidanților pe care îi conține.

Sunt 2 variante pentru acest remediu: una lichidă și una solidă, să spunem. Prima presupune să renunți la un espresso pentru a-l transforma în cuburi de gheață pe care să le aplici de mai multe ori sub ochi pentru câteva secunde. A doua variantă a remediului se bazează tot pe zaț-ul de cafea, lăsat la rece pentru 1 oră sau mai mult, aplicat apoi sub ochi pentru câteva minute, iar la final îndepărtat cu puțină apă rece.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

10 motive pentru care aș alege Opel Mokka

Următor

10 cele mai spectaculoase pavilioane de la Expo 2020 Dubai