#airportlife: shopping la Art & Craft

Atunci când plec în călătorii,#airportlife este un hashtag pe care nu îl folosesc aproape deloc.

Și asta pentru că atunci când sunt pe aeroport și mă pregătesc de zbor vreau să mă relaxez cu o cafea în față, să citesc o revistă și să îmi fac planuri pentru aventura care este fiecare destinație în care ajung.

Și îmi place să am toate în regulă pentru călătorie, să nu am nicio grijă pe aeroport – să am toate produsele cosmetice necesare la mine, medicamente și cadouri, dacă este vorba de o vizită sau o revedere.

De curând însă, ziua plecării m-a luat complet prin surprindere. Fusese și o perioadă aglomerată, era și o escapadă neprogramată (la Londra, la sora mea), dar realitatea aceeași – m-am trezit la aeroport, cu 1 oră la dispoziție înainte de zbor pentru a identifica și achiziționa cadouri pentru toți cei pe care abia așteptam să îi revăd în Londra. Și nu puțini la număr. Și dragi, apropiați, deci nu putea fi vorba de simple atenții de complezență, ci de cadouri adevărate.

Recunosc că nu mi-am imaginat că voi găsi o soluție, cu atât mai puțin că voi reuși să găsesc cadouri perfecte pentru fiecare. Eram pregătită pentru niște cadouri scumpe, care, prin prisma valorii lor, vor fi apreciate. Dar atât! Nu semnificație emoțională, nu ceva relevant…

Salvarea a venit de la Romanian Art & Craft. Sunt sigură ca ați auzit de ei, ca și mine de altfel. Trecusem de atâtea ori prin fața magazinului, dar niciodată nu aruncasem o privire atentă. O mare greșeală! Și vă recomand din suflet să intrați cu prima ocazie, când vă aflați pe aeroporturile din București, Târgu Mureș, Sibiu, Cluj Napoca, Craiova, Timișoara sau Constanța.

Pe lângă diferitele obiecte meșteșugărești specific românești (de la ceramică de tot felul la piese decorative sculptate în lemn, ii și ștergare), Art & Craft propune câteva game de produse proprii, cu denumiri sugestive – Vlăduț’s Story și Bloody Famous (cu referire la cea mai celebră figură de legendă de pe meleagurile noastre – Vlad Țepeș), Kisses from Transylvania, Via Delice (o gamă de dulciuri de casă ce au păstrat fix gustul bunătăților de altădată), Love Romania, Once Upon a Time in Romania…

La Art & Craft găsești acel “dar cu suflet”, acele cadouri semnificative, pe care ne dorim să le facem persoanelor dragi. Găsești cadouri pentru toate gusturile: un obiect care să rămână și să îi facă plăcere, un deliciu care să îi amintească de țară și de copilărie, un simbol al tradițiilor și plaiurilor românești… Adică fix ce aveam eu nevoie!

Ce am achiziționat eu? Trebuie menționat din start că nu am avut la dispoziție decât o oră pentru cadouri, așa că a fost nevoie de multă stăpânire de sine pentru a nu umple coșurile cu tot ceea ce mi-aș fi dorit (te previn de acum, rafturile magazinului ascund tentații la tot pasul) și a mă concentra asupra celor ce urmau să primească aceste daruri.

Pentru sora mea, am mers la sigur cu produsele Via Delice și cănuțele de espresso cu motive românești.

Sora mea a început în urmă cu câțiva ani o colecție de canuțe de espresso din diferitele destinații în care călătorește (sau călătoresc prietenii ei J) și m-am gândit că este momentul perfect să contribui la ea.  Sunt multe opțiuni la Art & Craft, dar în final m-am decis pentru un set de patru cești cu România și motive tradiționale.

De fiecare dată când vine în România, sora mea are câteva “solicitări culinare” foarte precise – mai exact, dulciuri pe care mama trebuie să îi le pregătească special. De data aceasta însă, am surprins-o cu cele mai bune nuci și cornulețe de casă (la fel de bune ca cele făcute de mama) din colecția Via Delice.

E dificil să alegi doar două sortimente din această colecție – eu am cam luat din fiecare, convinsă că vor face furori printre prietenii stabiliți la Londra. Și nu m-am înșelat! Aceste cadouri delicioase au fost foarte apreciate. Noroc că pot fi comandate și online pe artandcraft.ro, cu livrare în orice colț al lumii, pentru că altfel, aș fi fost nevoită să expediez lunar un colet uriaș plin cu bunătățile Via Delice.

 
Pentru Jon, care nu a ajuns încă în România, de fiecare dată este vorba despre un dar care să îl ajute să își creioneze o imagine asupra țării noastre.

Apreciază mult obiectele tradiționale din ceramică – dacă pot fi și folosite, nu doar decorative, este un bonus, și, ca orice străin, este fascinat de legenda lui Dracula, deci orice element legat de acest personaj își face loc rapid în colecția lui de obiecte favorite din România. Din fericire, la capitolul ‘legenda lui Dracula’, Art & Craft propune o gamă atât de largă de produse încât voi avea de unde să îi aleg cadouri timp de mai mulți ani pentru vizitele la Londra.

 
Pentru Andreea mă gândeam că va fi puțin mai dificil să aleg un cadou. Dar am avut noroc cu colecția Once Upon a Time in Romania.

Ea vine des în România, deci are acces la obiectele tradiționale în mod curent, nu prea mănâncă dulciuri… Dar adoră pisicile! Iar unul dintre motivele colecției Once Upon a Time in Romania este o pisică, care apare pe diferite obiecte încântătoare: o mică sacoșă de cumpărături din textil (Andreea este foarte implicată și în protejarea mediului deci o va aprecia fără îndoială), căni din ceramică sau metal (aceasta este favorita mea, cu forma sa ușor retro), tricouri, pixuri…

 
Anca este o “fashionistă”, așa că pentru ea de la început am avut în minte un obiect vestimentar.

La Art & Craft i-am găsit o ie, pe care cu mare dificultate am ales-o din multitudinea de opțiuni încântătoare.

 

Pe repede înainte pentru că se anunța deja îmbarcarea, am mai făcut o oprire în cel mai recent ianugurat magazin Art & Craft de pe aeroportul din București, Delicious, dedicat exclusiv produselor alimentare, de unde am plecat cu încă o sacoșă plină cu bunătăți – de la trufe și praline din colecția Kisses from Transylvania la nougat din colecția Once Upon a Time in Romania și faimoasele prune în ciocolată Vladuț’s Story, fără a uita să mai strecor și câteva cutii cu biscuiți, nuci umplute și cornulețe Via Delice.

 

Îmi pare doar rău că nu am imortalizat momentul – momentele în care le-am dăruit! Dar cu certitudine voi reveni în magazinele Art & Craft și online și le recomand cu căldură oricui, pentru daruri cu suflet și gusturi românești excepționale.

 

Credit foto: Marooni

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

6 locuri în care să iei micul dejun în București toamna aceasta

Următor

Chic Boutique: Concept Store Hermes