8 moduri de a te răcori vara aceasta fără aer condiționat

fără aer condiționat

De ceva vreme sunt în căutarea unor moduri de a ma răcori fără aer condiționat. Am identificat astfel câteva soluții, care sper să îți fie și ție folositoare.

Pe lângă vacanțe la malul mării, rochii vaporoase și cocktailuri fructate, vara are și o latură mai puțin glam… aceea a arșitei și a goanei permanente după o modalitate de a te răcori.

Am descoperit totuși câteva trucuri, pe care ți le împărtășesc cu plăcere, pentru a te răcori vara aceasta fără aer condiționat. Pentru că, datorită utilizării în exces, mai ales în mașină, dar și în locurile publice, am dezvoltat o sensibilitate. Iar utilizarea aparatelor de aer condiționat contribuie de asemenea la încălzirea globală, așa că utilizarea lor cât mai rar este și din acest punct de vedere un lucru benefic. 

Trage draperiile

Aproape 30% din căldura nedorită intră pe geamuri. Dacă ai jaluzele, folosește-le, sau investește în draperii izolante care să țină razele soarelui la distanța.

Am descoperit de curând perdelele purificatoare de la Ikea, care cred că sunt ideale, alături de draperii, în camerele în care bate soarele. Materialul acestor perdele este tratat cu un strat pe bază de minerale, care în contact cu lumina naturală elimină substanţele poluante din aer precum acetaldehida. Practic, folosesc și la ceva pozitiv razele soarelui nu doar la a-ți crea un efect de seră în încăpere.

Cumpără un ventilator

Cu un mod de funcționare simplu, ventilatorul este o alternativă nepoluantă de a te răcări fără aer condiționat. Și dacă vorbim de un spațiu restrâns, este și aproape la fel de eficient. Sugestia mea este să găsești unul care poate fi ușor mutat dintr-o încăpere în alta. Mie îmi plac ventilatoarele turn (poți găsi unul eficient și accesibil la Lidl), arată cool și sunt eficiente pentru a te răcori într-o după-amiază toridă.

Investește în lenjerie de calitate

Renunță la lenjeria de pat din fibre sintetice și optează pentru cele din fibre naturale. Bumbacul percale este unul dintre cele mai luxoase și de calitate tipuri de bumbac care există, iar un set de lenjerie de pat din acest bumbac este rezistent, mai răcoros, permițând pielii să respire mai bine, dar și mai sănătos.

Și nu te limita doar la lenjeria de pat dacă ai probleme cu căldura. Optează pentru o pernă specială, din material cu efect de răcorire și capacitate de preluare a umezelii. Am descoperit astfel de perne inclusiv la Lidl și cred că sunt o soluție pentru un somn mai bun vara. Și o husă pentru saltea cu efect de răcire este potrivită. Am descoperit la Dormeo un model destul de accesibil.

Delectează-te cu băuturi cu gheață

Pentru a te răcori nu trebuie neapărat doar să „alungi” căldura din încăpere. Te poți răcori cu o băutură delicioasă cu gheață – homemade ice tea este favoritul meu, dar în unele seri, un Hugo sau un Aperol Spritz cu numeroase cuburi de gheață mă încântă maxim… chiar și un șpriț clasic, cu un vin alb rece rece (favoritul meu în acest moment este traminer aromatico de la Gorgandin) și multă apă minerală. 

Păstrează prosoape la rece

Lasă la rece – în frigider sau congelator – câteva prosoape umede. Atunci când simți că te topești de căldură, te poți răcori instant cu un prosop rece aplicat pe încheieturi sau pe ceafă.

Bucura-te de aerul răcoros al nopții fără aer condiționat

Deschide ferestrele pe timpul nopții pentru că oricât de mult ar urca mercurul termometrelor în timpul zilei, când soarele apune temperaturile încep să scadă devenind la un moment dat chiar plăcut. Și, în plus, trebuie să aerisești constant!

Evident, nu poți face acest lucru decât după ce ai asigurat ferestrele cu plase – țânțarii, în primul rând, pot fi purtătorii unor boli extrem de periculoase și perfide.

Renunță la becurile incandescente

90% din energia utilizată de becurile incandescente se transformă în căldură. Optează pentru becuri moderne, evoluate, cu led, economisind energie și eliminând această sursă de căldură.

Evită preparatele la cuptor

Vara este momentul ideal pentru a adopta un regim mai ușor și sănătos. Salate, fructe și legume… chiar și sandwich-uri rapide.

Dacă aveți și voi alte sugestii, eu le aștept… încercând să nu mă topesc pe căldurile care se anunță în continuare!

CITEȘTE ȘI: Relax & Refresh – favoritele mele pentru răcorire și relaxare vara aceasta

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Unde mănânc o înghețată bună în București

conace din Covasna
Următor

7 conace din Covasna de descoperit vara aceasta