8 moduri de a te răcori vara aceasta fără a folosi aerul condiționat

De ceva vreme sunt în căutarea unor moduri de a ma răcori ce nu implică aerul condiționat în exces. Pentru că utilizarea aparatelor de aer condiționat contribuie la încălzirea globală, dar și  pentru că am dezvoltat o sensibilitate din cauza excesului utilizării lui în mașină, dar și în diferite magazine și restaurante.

Pe lângă vacanțe la malul mării, rochii vaporoase și cocktailuri fructate, vara are și o latură mai puțin glam… aceea a arșitei și a goanei permanente după o modalitate de a te răcori.

Am descoperit totuși câteva trucuri, pe care ți le împărtășesc cu plăcere, pentru a te răcori vara aceasta folosind cât mai puțin aerul condiționat.

1. Trage draperiile
Aproape 30% din căldura nedorită intră pe geamuri. Dacă ai jaluzele, folosește-le, sau investește în draperii izolante care să țină razele soarelui la distanța.

2. Cumpără un ventilator
Cu un mod de funcționare simplu, ventilatorul este o alternativă nepoluantă pentru aerul condiționat. Și dacă vorbim de un spațiu restrâns, este și aproape la fel de eficient. Sugestia mea este să găsești unul care poate fi ușor mutat dintr-o încăpere în alta. Mie îmi plac ventilatoarele turn, arată cool și sunt eficiente pentru a te răcori într-o după-amiază toridă.

3. Investește în lenjerie de calitate
Renunță la lenjeria de pat din fibre sintetice și optează pentru cele din fibre naturale. Bumbacul percale este unul dintre cele mai luxoase și de calitate tipuri de bumbac care există, iar un set de lenjerie de pat din acest bumbac este rezistent, mai răcoros, permițând pielii să respire mai bine, dar și mai sănătos.

Missoni Home propune astfel de lenjerii din bumbac percale și ele poți găsi în magazinul SensoDays, online și în cele 2 showroom-uri din Băneasa și de pe Știrbei Vodă.

4. Delectează-te cu băuturi cu gheață
Pentru a te răcori nu trebuie neapărat doar să „alungi” căldura din încăpere. Te poți răcori cu o băutură delicioasă cu gheață – homemade ice tea este favoritul meu, dar în unele seri, un Hugo sau un Aperol Spritz cu numeroase cuburi de gheață mă încântă maxim,

5. Păstrează prosoape la rece
Lasă la rece – în frigider sau congelator – câteva prosoape umede. Atunci când simți că te topești de căldură, te poți răcori instant cu un prosop rece aplicat pe încheieturi sau pe ceafă.

6. Bucura-te de aerul răcoros al nopții
Deschide ferestrele pe timpul nopții pentru că oricât de mult ar urca mercurul termometrelor în timpul zilei, când soarele apune temperaturile încep să scadă devenind la un moment dat chiar plăcut. Și, în plus, trebuie să aerisești constant!

Evident, nu poți face acest lucru decât după ce ai asigurat ferestrele cu plase – țânțarii, în primul rând, pot fi purtătorii unor boli extrem de periculoase și perfide.

7. Renunță la becurile incandescente
90% din energia utilizată de becurile incandescente se transformă în căldură. Optează pentru becuri moderne, evoluate, cu led, economisind energie și eliminând această sursă de căldură.

8. Evită preparatele la cuptor
Vara este momentul ideal pentru a adopta un regim mai ușor și sănătos. Salate, fructe și legume… chiar și sandwich-uri rapide.

Dacă aveți și voi alte sugestii, eu le aștept… încercând să nu mă topesc pe căldurile care se anunță în continuare!

 

CITEȘTE ȘI: Relax & Refresh – favoritele mele pentru răcorire și relaxare vara aceasta

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Beauty kit de festival

Următor

Consumul moderat de bere are mai multe beneficii decât ți-ai imagina!