7 trucuri pentru un păr sănătos vara aceasta

păr sănătos

Este clar pentru toți că vara și-a intrat în drepturi, din prima sa zi calendaristică aș adăuga, iar pe mine ma ia din nou ușor pe nepregătite. Încă câteva săptămâni pentru a intra în forma dorită pentru plajă, încă câteva summer upgrade-uri ale garderobei încă în așteptare…

Nici părul nu este chiar în forma necesară pentru expunerea la soare sau pentru a face față provocărilor sezonului cald. Dar ce să facem? Mergem mai departe, căutam soluții pe parcurs, nu-i așa ?

Căutând soluții am ajuns și la acest mic ghid de 8 trucuri pentru a avea un păr sănatos (și frumos) vara aceasta. Parcă vara, mai mult ca în alte anotimpuri, părul este o carte de vizită… tenul se bronzează și micile defecte sunt estompate, dar părul este în continuare la vedere!

  1. Protejează-ți părul de soare, asemenea pielii – cu o pălărie, șapcă sau eșarfă. În oraș, prefer pălăriile de soare (sunt o mulțime de modele, dimensiuni și culori la H&M, C&A și Accesorize, unele deja la reduceri), iar pe plajă eșarfele – găsiți aici câteva idei cum puteți purta chic eșarfe de diferite forme.

Thassos Sea

wearing a scarf

  1. Pregătește-ți părul de baia în mare sau în piscină. Apa sărată și substanțele chimice din piscină afectează părul, așa că ar trebui să îl pregătești puțin înainte – se recomandă să îl umezești înainte (cu apă sau un produs specific leave-in) pentru că părul este precum un burete, absorbind lichidele, iar dacă este deja umed, evident nu va mai absorbi o cantitate importantă de substanțe dăunătoare. Poți folosi un spray cu apă termală.

Și o cască de baie ar fi utilă, să știi, mai ales la piscină!

spray apa termala Avene

  1. Hidratează-te! Este un truc / un îndemn la ordinea zilei în orice anotimp, dar mai ales vara… apă plată & minerală, ceai, limonadă, fresh de fructe, bea cât mai multe lichide, mai ales dacă stai mult afară, în soare.

Giola_Thassos

  1. Hidratează părul în profunzime cu produse special concepute pentru îngrijirea părului vara. Eu am încercat gama Klorane cu unt de Mango compusă din șampon, balsam și mască reparatoare, care refac, hidratează în profunzime și conferă strălucire părului uscat și deteriorat. Extractul de mango protejează fibra capilară împotriva efectelor agresive ale soarelui și limitează pierderea de apă (arborele de mango are rădăcini foarte adânci datorită cărora poate absorbi din pământ substanțe nutritive, esențiale pentru hrănirea părului uscat).

Klorane Mango - pentru un păr sănătos

Șamponul Klorane cu unt de Mango repară și protejează părul, fiind îmbogățit cu o infuzie suplimentară de lipoproteine și ceară emolientă, care catifelează și descurcă rapid firele de păr.

Balsamul Klorane cu unt de Mango îmbracă, rehidratează și restructurează firul de păr. Descurcă părul și îi asigură catifelare şi strălucire.

  1. Usucă părul natural! Vara aceasta poți profita și de faptul că se poartă coafurile dezordonate, naturale… poți fi în tendințe și îți poti proteja și părul în același timp.

windy day on the beach

  1. Folosește accesorii de păr care să nu îl agreseze: din textil, fără detalii metalice, sau alte materiale maleabile. O soluție excelentă sunt și elasticele Invisibobble de la Sephora – au o formă de arc de plastic (se lărgesc la purtare puțin, dar revin la loc), nu lasă urmă pe păr și nici nu rupe firele atunci când îl scoți.

Sephora Invisibobble

  1. Încearcă să îl speli mai rar – sfatul se adresează celor care își spală părul foarte frecvent (zilnic, o dată la două zile). La mare evident nu există altă soluție, dacă ți-ai udat părul, dar în mod cotidian ai putea încerca să folosești un șampon uscat.

Klorane_summer hair essentials - păr sănătos

Eu vă recomand șamponul uscat Klorane cu textură colorată, o inovație practică pentru zilele pline de vară în care ai nevoie de o coafură rapidă, cu un produs de calitate. Acesta revitalizează părul, absoarbe sebumul și îi oferă un aspect curat, sănătos și plin de volum.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sand beach Thassos
Anterior

I’ve still got sand in my shoes

Fashion & Cars: Mercedes-Benz GLC,
Următor

Fashion & Cars: Mercedes-Benz GLC, Petra Nemcova și Hugo Boss