7 motive să vizitezi Ras Al Khaimah

Dubai și Abu Dhabi sunt deja destinații de renume cu ștate vechi, dar un al treilea emirat vine puternic din urmă: Ras Al Khaimah. Dacă vrei o vacanță de neuitat cu familia, vei găsi o mulțime de motive să vizitezi Ras Al Khaimah. La fel dacă îți dorești o vacanță plină de aventură și adrenalină.

Cel mai „nordic” emirat le oferă pe toate: cele mai înalte culmi muntoase din Emirate, cu priveliști ce îți taie respirația, deșerturi de teracotă ce adăpostesc rezervații naturale cu specii rare, plaje exotice infinite, moșteniri ale unei istorii incredibile, ce merită cunoscută.

Am stat 4 zile în Ras Al Khaimah, dar acestea nu au făcut decât să îmi deschidă apetitul de a descoperi mai mult. De a cunoaște mai mult din istoria și evoluția acestui emirat. Un emirat în care se întâmplă ceva în fiecare zi… iar foarte curând vor fi și mai multe (și mai variate) motive să vizitezi Ras Al Khaimah.

Pentru moment, îmi pot enumera 7 motive să vizitezi Ras Al Khaimah din scurta mea experiență, prima vizită în Ras Al Khaimah.

Suwaidi Pearls Farm

Un loc inedit descoperit în Ras Al Khaimah a fost, fără îndoială, ferma de perle. E o călătorie interesantă la bordul unui vas tradițional al căutătorilor de perle, dar și o călătorie în trecut, în universul și realitatea lor de zi cu zi.

După o plimbare plăcută cu barca printre mangrove (în timpul căreia am zărit și reprezentanți de seamă ai faunei din zonă – cămile & flamingo roz), am ajuns la ferma plutitoare unde pentru 2 ore am „navigat” prin lumea căutătorilor de perle. Am aflat cu uimire că perlele erau de fapt simbolul statutului și al bogăției în secolele trecut, am descoperit frânturi din viața căutătorilor de perle, de la munca în condiții extrem de grele, la vasele cu care plecau pentru luni întregi pe mare, iar în final am urmărit cu fascinație procesul prin care perlele ajung în mâinile bijutierilor din lumea întreagă.

Suwaidi Pearls Farm

Munții Jebel Jais

Cei mai înați munți din UAE atrag turiști pasionați de adrenalină din toată lumea prin pista de bob (Jais Sledder) și cea mai lungă tiroliană din lume (Jais Flight). Nu sunt însă singurele atracții…

În primul rând, Jebel Jais se află pe lista celor în căutarea unui colț de răcoare în emirate. Aici sunt cu cel puțin 10 grade mai puțin decât la baza muntelui… mie mi-a fost chiar frig, deși eram echipata cu pantaloni lungi și hanorac. Priveliștile sunt și ele „la înălțime”, unice și impresionante!

1484 by Puro

Cel mai înalt restaurant din UAE se află pe o culme a munților Jebel Jais, oferind o priveliște spectaculoasă asupra munților, atât din interior (datorită pereților vitrați) cât și pe terasă. Și deși doar view-ul ar fi fost un argument suficient pentru a te convinge să te oprești la o cafea pe terasa la 1484 by Puro (cafea care, by the way, este de origine și provine de la una dintre cele mai apreciate prăjitorii din UAE și care îți poate fi servită chiar cu poza ta ca latte art), ei nu s-au oprit aici.

Meniul, cu cele 3 componente – mic dejun, ceaiul de după amiază și dejun/cină, este destul de cuprinzător, un mix delicios de preparate de inspirație thai, coreană și intaliană. Ceea ce am ales a fost genial, regretul meu fiind că nu am putut încerca mai multe pentru că urma „zborul” pe tiroliană și aveam super emoții.

Tips: E nevoie obligatoriu de rezervare la 1484 by Puro. Consumația minimă pentru un adult este de 100 aed (aprox. 125 lei) și 50 aed pentru copiii peste 12 ani. Un fel de mâncare pornește de la 45 aed (aprox. 56 lei), majoritatea învârtindu-se pe la 65-70 aed (80-90 lei). Există și porții pentru copii, mai mici.

Jais Flight

Cea mai lungă tiroliană din lume, cu cei 2,83km lungime, este un punct de atracție important din munții Jebel Jais. Deși am confirmat fără ezitare atunci când a apărut oportunitatea, cu cât se apropia momentul zborului emoțiile creșteau devenind insuportabile.

Punctul culminant îl atingi, cred, atunci când îți aștepți rândul, echipat… dar merită să treci peste! Pentru că senzațiile sunt într-adevăr unice. În funcție de greutatea ta, de curenți și vântul din momentul respectiv, sunt porțiuni pe care poți atinge chiar o viteză de 150km. Este vorba de „un zbor” de doar 3 minute, la 1680 de metri deasupra Golfului Arabiei, dar este o experiență de trecut pe bucket list!

Tips: Poți rezerva direct pe site și costă 550 aed (aprox 700 lei) sau poți opta pentru un tur cu mai multe activități incluse, iar aici ai mai multe opțiuni.

Jais Flight

Jais Sledder

Cea mai lungă pistă de bob din UAE are o lungime de 1885 metri, șerpuind pe o pantă montană. După o urcare de voie, pentru a admira priveliștea și a te bucura de aerul curat (și foarte răcoros) de munte, urmează partea cea mai palpitantă – coborârea. Tu controlezi complet viteza, dar pe porțiunile în linie dreaptă poți atinge chiar și viteza de 40km/h. Mie mi-a plăcut extrem de tare! Regret doar că nu am putut lua telefonul cu mine (din motive de siguranță) și nu am putut filma experiența.

Jais Sledder

Al Jazeera Al Hamra

Este singurul sat autentic păstrat din UAE, datând din secolul al 17-lea. Aici intri într-o lume fascinantă, pășești printre case părăsite ale unui oraș care a rămas ca o fereastră prin care poți să descoperi tradiții, meserii și povești ale unui trib care de-a lungul timpului a descoperit perle ce au ajuns la gâtul celor mai influente personaje care au condus lumea în secolul 19.

Poveștile locului sunt absolut fascinante, poți descoperi o parte dintre ele aici

Al Jazeera Al Hamra

Dhayah Fort

Este singura fortificație de acest gen, construită în vârful unui deal, care mai există în Emiratele Arabe Unite. Conform arheologilor, prima atestare datează încă din Epoca de Bronz (1.600 – 1.300 î. Hr.), iar în forma actuală a fost construit pe parcursul secolului 19.

Fortul Dhayah este construit pe un deal de aproximativ 100 de metri, iar pentru a ajunge sus trebuie să urci 239 de trepte. Merită însă tot efortul, de la înălțimea lui te vei bucura de un peisaj spectaculos: albastrul mării, munți stâncoși și ferme de curmali și palmieri. Poveștile din jurul fortului sunt de asemenea captivante!

Dhayah Fort

Unde să te cazezi

Dacă te-am convins cu cele 7 motive să vizitezi Ras Al Khaimah, îți recomand și un loc minunat în care să te cazezi: Hampton by Hilton Marjan Island. Hampton by Hilton Marjan Island este cel mai mare hotel Hampton by Hilton din lume, primul de tip resort și primul care oferă și conceptul all-inclusive. Un alt argument pentru a-l alege este și faptul că indiferent de camera pe care o alegi vei avea și vedere spre o parte a mării! (genial, nu-i așa?)

Hotelul punctează bine și la capitolul priveliști (mai ales de la etajele superioare), plajă, facilități – printre care și infinity pool spectaculos, restaurante și spații de relaxare (trebuie menționate aici Claw BBQ, un „american dinner” à la carte absolut senzațional, dar și Karma Kafé by Buddha-Bar, unde am mâncat pentru prima dată o pizza japoneză și am băut cele mai spectaculoase cocktails.

Cum ajungi în Ras Al Khaimah?

Wizz Air operează, din București, zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) și Aeroportul Internațional Dubai (DXB). Dacă îți faci planuri de vacanță, în acest moment, ai zboruri zilnice spre Abu Dhabi și 6 zboruri pe săptămână din București către Dubai. Wizz Air mai operează și două zboruri săptămânale între Cluj-Napoca și Abu Dhabi.

Aeroportul din Dubai se află cam la o oră distanță (aproximativ 80 de kilometri), iar cel din Abu Dhabi este la 2 ore și jumătate cu mașina. Există și autobuze din ambele orașe, prețul unui bilet din Abu Dhabi fiind de 45 de dirhami (aproximativ 56 de lei și 3 ore și jumătate de mers), iar din Dubai costul fiind de 20 de dirhami (aproximativ 25 de lei și 2 ore de mers). Din Dubai, poți lua și taxiul, o cursă costând aproximativ 400 de dirhami (500 de lei),

În prezent se lucrează și la o rețea de cale ferată care va lega cele mai importante orașe din UAE, iar tronsonul Abu Dhabi – Dubai tocmai a fost inaugurat. Conform planurilor existente, cel mai probabil se va putea călători și spre Ras Al Khaimah până la finalul anului 2024.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dubai de la înălțime
Anterior

3 locuri pentru a admira Dubai de la înălțime

Ziua Mondiala a Somnului
Următor

Ziua Mondială a Somnului