O pauză de 2-3 zile în mijlocul săptămânii după 2 luni foaaarte lungi și pline? Soluția ideală pentru a reveni în formă maximă (asta dacă nu ai la dispoziție vreo 2-3 săptămâni pentru o vacanță exotică)…
Și am aflat de curând că unul dintre ingredientele reușitei acestei pauze poate fi la doar 130 de kilometri de București, vorbesc de Sinaia, să ne înțelegem.
Iată doar 7 lucruri de făcut în Sinaia, 7 argumente pentru a revizita cât de curând această stațiune montană în care mi-am petrecut o mulțime de vacanțe în copilărie:
- Plimbare cu Gondola Sinaia: eram fană priveliște din Gondola Sinaia pe primul tronson inaugurat, cel până la Cota 1400. Pe 11 februarie anul acesta, însă, a fost lansată Gondola Carp, cea mai spectaculoasă instalație de transport pe cablu din România, care unește Cota 1400 de Cota 2000. Instalația ajunge la cea mai mare altitudine din România, 2.050 m, iar în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălțime față de sol a unei astfel de instalații – 120 m (și crede-mă, îți vei da seama de acest lucru). Mai mult, noua gondolă este construită pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu – 45 de grade la primii trei piloni.
Instalația are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.510 de persoane pe oră și un traseu cu o lungime de 2000 de metri.
- SkiOnSky pe Pârtiile de Ski Sinaia: evident că lansarea Gondolei Carp este un imens beneficiu pentru iubitorii sporturilor de iarnă, aceasta unind cele două zone schiabile ale orașului Sinaia – Cota 1400 şi Cota 2000, și propunând un skipass unic pentru acces la 25 de km de pârtii. Și trebuie luat în considerare și peisajul ce îți taie respirația…
- Experiență culinară ca-n Alpi la Restaurantul Tirol: mișcarea, aerul de munte vor cere un dejun sau cină copioase. Eu vă recomand Restaurantul Tirol aflat în incinta Hotelului Internațional, la intrarea în Sinaia. Cu greu m-am decis asupra unei porții de raclette (de tip elvețian, nu franțuzesc, dar ffff bună) și unui Desert Tirol (compus dintr-un trio de ștrudel cu mere, ștrudel cu brânză și parfait cu fruncte de pădure), dar am rămas cu gândul la fondue și vita pe plită încinsă cu delicioșii cartofi Rösti, specific elvețieni.
- Cafea cu arome de altă dată la Kafimtzakis, Cafeneaua Parcului: un loc cu o istorie de 100 și de ani, unde poți bea o cafea bună, poți mânca una dintre delicioasele clătite – dulci sau sărate, te poți relaxa visând la alte timpuri sau chiar lucra (conexiunea internet wifi este excelentă).
- Cazare la Hotel Palace Sinaia, unul dintre hotelurile copilăriei mele. Puține priveliști pot fi atât de minunate precum cea oferită dimineața de ferestrele hotelului Palace ce dau în Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia.
- O plimbare în parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, atât de frumos în orice anotimp! Cu o carte, pe una dintre băncile albe… nu cred să fie imagine mai perfectă pentru o dupa-amiază însorită.
- Un dejun admirând iepurașii la Restaurantul Forest, din cadrul Ioana Hotels, situat în apropiere de Gondola Sinaia (un argument solid pentru schiori) – mancare bună (alegere foarte dificilă, meniul pare un catalog de modă mai degrabă, cu descrieri amănunțite și foarte tentante ale preparatelor), atmosferă relaxată și foarte plăcută (mesele sunt plasate în mici separeuri care îți oferă toată intimitatea de care ai nevoie pentru un moment de liniște), o mulțime de iepurași care zburdă în poienița de lângă și… cea mai bună cheesecake pe care am mâncat-o în ultima vreme! Eu zic că merită încercat!
Ar mai fi o mulțime de lucruri de spus despre și bifat în Sinaia, dar am plecat totuși de la 2 zile de relaxare, nu de alergătură… de fapt, ideal ar fi să faceți exact ceea ce vă face plăcere, să vă încărcați bateriile. Unul dintre locurile excelente pentru acest lucru este Sinaia, atât vă pot garanta!
Dacă îți face plăcere, mă găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Google + și Pinterest!