6 motive pentru a alege o croazieră cu Costa Toscana

croazieră cu Costa Toscana

Dacă îți dorești o vacanță în care să vizitezi mai multe orașe și să ai parte de plajă, de distracție și răsfățuri culinare diverse, îți recomand o croazieră cu Costa Toscana.

Nu mi-am imaginat că experiența unei croaziere mă va captiva și transforma în fan etern. Dar nici Costa Toscana nu este un vas obișnuit… așa că era oarecum de așteptat să mă cucerească iremediabil.

Și m-a cucerit instant! Prin finisaje – am adorat cabina din momentul în care am pășit în interior, prin variantele de divertisment – în fiecare moment se întâmplă ceva pe vas, de la primele ore ale dimineții până târziu în noapte, și evident prin opțiunile gastronomice diverse – I am a foodie traveller!

Dar iată, pe larg, principalele 6 argumente pentru care m-aș îmbarca oricând într-o croazieră cu Costa Toscana.

Cabine cu balcon

Costa Toscana se poziționează de la început ca flagship al Costa Crocere prin ponderea mare a cabinelor cu balcon. Peste 60% dintre cabinele sale (adica 1.550, mai exact) sunt dotate cu balcon, care oferă evident o priveliște spectaculoasă asupra apelor mării, dar și posibilitatea unui mic dejun intim sea view în fiecare dimineață.

Iar balconul, nu este nici măcar cel mai mare atu al cabinelor, acestea fiind decorate cu mult bun gust, maximizând prin toate artificiile posibile spațiul disponibil pentru călător.

Ceea ce am apreciat în mod deosebit a fost faptul că nu sunt ignorate nici baia și dulapul, două aspecte vitale pentru mine… Dulapul are dimensiunile unui dulap de hotel, deci îți poți aranja lejer toate outfit-urile pentru a elibera bagajul, iar baia dotată pentru orice nevoie – sincer, am avut mai multe etajere si rafturi decât în multe bai de hotel pe uscat, spațiu în duș pentru a nu mă izbi de pereți la orice gest și… cireașa de pe acest tort, un perete de geam, tot în ideea de a da impresia de mai mult spațiu în baie.

croazieră cu Costa Toscana

Chefi cu stele Michelin

16 stele Michelin în total pentru 3 chefi de trei naționalități diferite: franceză – Hélène Darroze, italiană – Bruno Barbieri și spaniolă – Ángel León, care au conceput meniul restaurantului Archipelago de la bordul Costa Toscana.

Poți să alegi unul dintre cele 3 meniuri complete (cu 5 feluri diferite fiecare) concepute de cei 3 chefi cu stele Michelin, și practic ai acces la o experiență gastronomică unică, la un preț mai mult decât rezonabil și anume 49 de euro… Iar ceea ce pe mine m-a convins încă o dată că este de neratat a fost și faptul că 5 euro din fiecare meniu comandat sunt orientați către Fundația Costa Crocere care derulează diferinte proiecte pentru curățarea apelor mărilor și oceanelor.

croazieră cu Costa Toscana

croazieră cu Costa Toscana

croazieră cu Costa Toscana

croazieră cu Costa Toscana

Food & Drinks

O să încep din nou cu cifrele: vorbim de 11 restaurante și 19 baruri și cafenele aflate la bordul Costa Toscana. Efectiv, nu există timp pentru a le încerca pe toate… decât, poate, dacă manânci și bei non-stop…

Eu am frecventat, evident, barurile Campari și Aperol, fiecare cu atmosfera tipic italiană, dar nu am ratat nici Ferrari wine bar – cu un tasting menu foarte interesant conceput de chef Eduardo Fumagali (1 stea Michelin), Kartell cafe –  decorat în parteneriat cu celebrul brand exclusivist de mobilier, Heineken Star club & bistro cu o atmosferă aparte, pizzeria Pummid’Or0 (nu există vizită în Italia, chiar și pe apele italiene, fără pizza), Caffe Vergnano…

Spa

Poți considera că dacă ești în vacanță ești probabil suficient de relaxată și nu mai ai nevoie neapărat de spa. Dar doar dacă arunci o privire în aplicația Costa la dotările spa-ului Solemio, este suficient pentru a te tenta. Este unul dintre cele mai complete pe care le-am văzut, dispunând de o gamă foarte variata de tratamente și experiențe – de la salină la grota cu zăpadă.

Activități la orice oră

La bordul navei ai atât de multe opțiuni de divertisment, încât nu cred că te poți plictisi nici dacă îți iei o croazieră de câteva luni. Iar activitățile sunt din toate ariile: de la seminarii de frumusețe sau parenting la concerte și spectacole de acrobație.

În plus, Costa Toscana dispune de 13 piscine și jacuzzi, tobogane cu apă spectaculoase, o sală de fitness complet utilată, o pasarelă suspendată pentru jogging sau promenadă (pe lângă alte numeroase zone de plimbare și relaxare la nivelul fiecărei punți), sală de spectacole (am asistat la o seară de karaoke semi-profesionistă, dacă pot spune așa, unde ne-am distrat, ovat și aplaudat persoane absolut necunoscute de parcă ne știam de o viață), kids club, casino și chiar silent disco…

Peste toate acestea, Costa Crocere a dezvoltat un parteneriat cu National Geographic, propunând tururi ghidate cu experiențe unice în fiecare oraș în care acostează. Eu am avut parte de un astfel de tur, experimentând și descoperind procesul unic de realizare a celebrelor săpunuri de Marsilia.

croazieră cu Costa Toscana

croazieră cu Costa Toscana

Instantanee virale

Și cum în ziua de astăzi nicio experiență nu este completă dacă nu este împărtășită tuturor în social media, la bordul Costa Toscana există photo cornere super instagramabile la tot pasul, precum și fotografi profesioniști care te ajută să imortalizezi toate aceste momente pentru posteritate și urmăritori, binențeles!

Costa Toscana operează pentru moment pe Marea Mediterană și există o multitudine de opțiuni și variante de croaziere din care poți alege. Îți las link-ul aici pentru a-ți configura o croazieră, dacă te tentează o astfel de vacanță „all inclusive altfel”, o croazieră cu Costa Toscana.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

brunch în dubai
Anterior

6 locuri perfecte pentru brunch în Dubai

advent-calendar-cadou-Crăciun
Următor

Advent Calendar La Chic Boutique 2022