5 restaurante din București unde să petreci Valentine’s Day

Îți recomand 5 restaurante din București unde ai putea să ieși dacă nu ai încă planuri de Valentine’s Day sau, dacă nu agreezi aceste sărbători importate, dar vrei să iei o cină romantică delicioasă. 

Sunt 5 restaurante din București pe care le-aș recomanda oricând cu încredere. Nu doar la ocazii speciale!

1) Sara

Micul restaurant (de curând 2) italian se află de câteva luni în topul preferințelor mele. Au cea mai bună pizza, o burrata fenomenală și atâtea bunătăți italienești în meniu încât nu le-am putut încerca pe toate deși le-am făcut peste 10 vizite de când i-am descoperit. Clar, este în top 3 restaurante din București cu specific italian!

Pentru Valentine’s Day, restaurantul Sara propune 2 meniuri speciale: unul pe bază de preparate din carne (servirea fiind pe blat de sare de Himalaya) și unul pe bază de preparate din pește (asezonate cu sare din diverse colțuri ale lumii si uleiuri aromatizate). 

2) Joseph by Joseph Hadad

Am fost cucerită de chef Hadad de la prima sa apariție la TV. Preparatele sale sunt la fel de minunate. Într-un cadru cu influențe art deco, orice masă la restaurantul Joseph este o experiență unică. Fără îndoială, recomandarea mea când vine vorba despre fine dinning în București.

Pentru Valentine’s Day, restaurantul Joseph by Joseph Hadad le promite clienților săi o seară memorabilă, într-o atmosferă romantică susținută de recitalul la pian al artistei Naomi A.

3) Chefs.Experience

Restaurantul din Floreasca este genul de restaurant în care aș ieși la un business lunch, la o masă degajată cu prietenii în weekend sau o cină romantică. Îmi place decorul chic, dar și diversitatea preparatelor din meniu. Cu o mențiune specială pentru deserturi!

Pentru Valentine’s Day, Chefs.Experience propune un meniu special – Lovers Menu, la 99 lei. Din acest meniu  nu puteau lipsi scoicile faimoase ale restaurantului, făcute după rețeta lui Chef Scărlătescu…nici un desert spectaculos, care vă va impresiona pe amândoi.

4) Restaurant Piața Negustorilor

Dintr-un cu totul alt registru, unul dintre cele mai recente restaurante din București, pe care l-am vizitat de curând, Restaurantul Piața Negustorilor este locul în care trebuie să ajungi dacă îți dorești o experiență culinară românească autentică. Bucatele „negustorești” încercate aici m-au impresionat și voi reveni cu o poveste pe larg a experienței.

Revenind însă la Valentine’s Day, pentru 14 februarie, restaurantul Piața Negustorilor a pregătit un meniu special, conceput pentru 2 persoane, acompaniat de muzică românească interbelică live. Deci, cum îți sună: Salată cu pulpă rață confit cu ou poșat și sabaione de citrice, Creveți Black Tiger în sos de Champagne, Dorada a la plancha cu risotto de spanac, Mușchi de vită cu sparanghel sote și sos de hribi și Dulce de Leche Cake?

5) Kaiamo

Un restaurant atât de „altfel” încât trebuie încercat. Eu îmi propun de ceva vreme să ajung la ei și dacă mai aveam nevoie de vreun imbold, după toate recomandările primite, am descoperit meniul lor pentru V-day.

Disponibil atât pentru dejun, cât și pentru cină, meniul Kaiamo V-day propune, evident, o viziune culinară diferită: supă de sfeclă și brânză de capră, biban de mare cu dovlecei murați și sos de hibiscus, piept de rață cu sos de trandafiri și lavandă, macarons și ciocolată la desert… Și fiecare fel propus poartă o denumire cu iz romantic precum The Kiss, The First date, The Cuddle…

Ce îmi mai rămâne de făcut decât să vă urez poftă buna?

 

CITEȘTE ȘI: 10 idei pentru Valentine’s Day

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

10 idei pentru Valentine's Day

MODEXPO
Următor

Reprezentanții industriei textile se reunesc la MODEXPO