Din nefericire, bronzul perfect se obține greu și dispare pe nesimțite. Cu atât mai dificil de acceptat această realitate, acum că s-au dus și zilele de vară și oricând pot începe ploile și zilele înorate. Deși nu fac parte din randul obsedatelor de bronz, ador pielea arămie, frumos bronzată, uniform și mai ales fără excese.
Ce bine ar fi dacă am putea păstra acest bronz cât mai mult timp, nu-i așa?
Eventual până vara următoare sau cel puțin de un 1 mai. Pentru acest obiectiv există însă vacanțele exotice din ianuarie – februarie.
Eu v-am pregătit astăzi câteva sfaturi / trucuri, 5 pași pentru a-ți păstra bronzul mai mult timp:
Hidratare intensă. Un prim pas este utilizarea unei loțiuni după plajă, pentru că acestea hrănesc și hidratează pielea, oferindu-i îngrijirea necesară după expunerea la soare.
Odată revenită acasă, îți recomand untul de avocado (eu îl numesc și untul minune), care are proprietăți hidratante minunate și înlocuiește cu succes loțiunea de corp; uleiul de macadamia, care abundă în antioxidanți și acizi grași, ideali pentru hidratarea pielii uscate, sensibile și degradate, redând elasticitatea pielii; uleiul de monoi de Tahiti, care este un emolient natural ce penetrează pielea rapid, hidratând-o și refacând echilibrul hidro-lipidic, catifelând-o și netezind-o.
Le poți utiliza în stare pură sau poți adăuga uleiurile în cremele și loțiunile pe care le folosești, aventual împreună cu vitaminele A și E. Aceste ingrediente contribuie la păstrarea bronzului mai mult timp, dar oferă și protecție împotriva efectelor negative ale soarelui asupra pielii.
Curățare delicată. Nu folosi apă foarte fierbinte la baie sau duș. Utilizează un gel de duș lejer și emolient.
Îți recomand gelurile de dus cu textură de spumă, cum ar fi noile Shower Mousse de la Dove (cu ulei de trandafir, ulei de argan sau ulei de cocos) sau noul gel de duș cu tehnologie micelară pentru piele sensibilă de la Dove (nu conține săpun, iar micelele îndepărtează cu delicatețe murdăria în timp ce nutrienții proprii pielii întăresc bariera de protecție a acesteia).
De asemenea, nu freca pielea foarte tare cu prosopul, las-o sa se usuce mai degrabă, pentru că astfel celulele moarte de la suprafața pielii se vor dizolva mai rapid și cu ele și bronzul tau frumos.
Alimentație specifică. Alimentația este importantă dacă vrem să ne păstrăm bronzul mai mult timp.
Bea multă apă! Nu este o noutate faptul că hidratarea interioară are un efect benefic, de întinerire a pielii.
Adaugă și fructe si legume ce conțin caroten (roșii, portocale, morcovi, caise sau spanac), care te vor ajuta să îți menții bronzul mai mult timp, deoarece acestea contribuie la producția de melanina și astfel la menținerea pigmentării pielii.
Peeling delicat. Săptămânal, acesta contribuie la uniformizarea și revelarea bronzului. Nu exagerați totuși, ideea este să eliminați cu grijă celulele moarte pentru a reda strălucirea pielii.
Hidratarea ulterioară intensă este absolut necesară. Puteți utiliza unul dintre uleiurile menționate mai sus atât după baie cât și în momentul exfolierii, adăugând câteva picături de ulei în scrub-ul pe care îl utilizați în mod obișnuit. Sau puteți opta pentru oricare dintre uleiurile vegetale 100% naturale și absolut minunate de pe Oleya – eu am descoperit de cuvânt acest rai al produselor cosmetice naturale și sunt absolut fascinată.
Autobronzant. Pentru a prelungi bronzul natural, puteți „trișa” puțin utilizând și un autobronzant. Eu nu eram fană, dar am descoperit untul de bacuri, singurul unt autobronzant natural, care conferă pielii o nuanță ușor arămie absolut demențială, iar în cazul pielii deja bronzate, potențează nuanța prelungindu-i viața.