5 orașe de vizitat anul acesta

Luna ianuarie este momentul perfect pentru a planifica vacanțe și călătorii pentru tot anul. Biletele de avion sunt mai ieftine și cam toate liniile aeriene vin cu oferte speciale limitate (care trebuie efectiv vânate pentru că au o valabilitate foarte scurtă). Iată 5 orașe de vizitat anul acesta…

Am ales 5 destinații din Europa, nimic tropical și extravagant, doar speciale și cu un farmec aparte.

Praga (Cehia)

Praga este una dintre cele mai vizitate capitale europene (și una dintre cele mai romantice). Binecunoscută pentru reperele sale istorice precum Podul Charles deasupra fluviului Vltava, Castelul sau piața din centrul vechi cu Ceasul Astronomic, Praga este renumită însă și pentru marea varietate de bere și experiențele culinare excepționale. 

Cum ajungi la Praga

Wizz Air lansează pe 3 iulie anul acesta ruta București – Praga cu 3 zboruri săptămânale.

Colmar (Franța)

Colmar este un orășel în Alsacia (una dintre regiunile mele preferate din Franța când vine vorba de gastronomie), care mă obsedează de când l-am văzut pentru prima dată, în imagini… un loc în care timpul a stat pe loc, renumit pentru clădirile sale vechi perfect conservate, pentru flori, lumină și culoare.

Cum ajungi în Colmar

Wizz Air are 3 zboruri pe săptămână din București și tot 3 zboruri săptămânale și din Cluj – Napoca către Basel – Mulhouse – Freiburg (în Elveția), aflat la o oră cu trenul de Colmar.

Sevilla (Spania) 

Capitala regiuni Andaluzia este renumită pentru vinul excepțional, tapas-urile senzaționale, dar și arhitectura uluitoare și apusurile absolut fabuloase. Este orașul ce adăpostește cea mai mare catedrală gotică din lume, care îți va oferi o călătorie în timp și istorie.

Cum ajungi la Sevilla

Wizz Air lansează pe 4 iulie anul acesta ruta București – Sevilla, cu 2 zboruri săptămânale.

Polignano a Mare (Italia) 

Polignano a Mare este unul dintre cele mai frumoase locuri din Puglia (și chiar din Italia). Aflat la doar 30 de minute de Bari, orașul îmbină armonios reminescențe arabe, bizantine, spaniole. Una dintre principalele atracții ale este Lama Monachile, o plajă cu pietricele, apă de un albastru incredibil, încadrată de stânci aproape verticale.

Cum ajungi în Polignano a Mare

Wizz Air are numeroase zboruri spre Bari: din București sunt 5 pe săptămână, iar din Cluj – Napoca, Iași și Timișoara sunt câte 2 zboruri săptămânal. Din Bari ajungi foarte ușor cu trenul în Polignano a Mare (drumul durează 30 de minute, iar biletul în jur de 2,5 euro de persoană).

Edinburgh (Scoția)

Dacă visezi la castele de altă dată, peisaje ce-ți taie respirația și câte o legendă la fiecare pas, Edinburgh trebuie să se afle pe lista ta de orașe de vizitat anul acesta. Se spune că oricine călătorește în Scoția se îndrăgostește iremediabil de această țară și sunt foarte tentată să-i descopăr minunile ascunse. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Edinburgh și Scoția este luna mai.

Cum ajungi la Edinburgh

Wizz Air are 2 zboruri București – Edinburgh săptămânal.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

5 idei pentru un upgrade instagramabil al casei

Următor

Smart shopping challenge: 2 ținute Sense sub 500 lei