5 motive să vezi musicalul We Will Rock You

Profit de apropierea noilor reprezentații ale musicalului We Will Rock You (13 si 14 noimebrie, la Sala Palatului) pentru a vă împărtăși câteva impresii despre acesta și pentru a vă îndemna să îl vedeți, dacă aveți ocazia! Și dacă ar fi un singur lucru de reținut, acela ar fi ca este un show GENIAL!

Nu am așteptat acest musical cu aceeași nerăbdare ca pe Mamma Mia. Prima mea greșeală! Nu am citit despre el înainte de a-l vedea prima dată și nici nu m-am pus la punct cu toata biografia Queen. A doua eroare! Nu mi-am imaginat niciun moment impactul puternic pe care-l va avea asupra mea. Și asta a fost cea mai mare greșeală.

Pentru că We Will Rock You este un musical aparte, fabulos. Nu sunt doar vocile (și sunt câteva senzaționale – de la Loredana, evident nicio surpriză pentru nimeni că poate interpreta la fel de impresionant o melodie a lui Feddie Mercury ca „Bună seara, iubito” sau „The winner takes it all” de la ABBA, la Mara Căptaru, care la doar 16 ani are o voce atât de vibrantă și expresivă că nu te poate lăsa indifierent, sau Ciprian Teodorescu, descoperit la Vocea României) și melodiile cult ale trupei Queen, este întreaga atmosfera construită, o realitate paralela în care ești introdus de la primele acorduri și imagini. Din care nu îți dorești să mai evadezi.

Și pentru a fi mai convingătoare, pentru că uneori cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie o stare, o senzație, trăiri atât de intense, vă las mai jos câteva argumente concrete pentru a vă achiziționa fără întârziere un bilet la musicalul We Will Rock You

Repertoriul Queen

Cele mai iconice melodii ale trupei cult, în interpretarea unor artiști cu voci proaspete, expresive și pătrunzătoare, sunt motivul pentru care aș revedea oricând musicalul We Will Rock You. „I want to break free” interpretat de Mara Căptaru și Lucian Ionescu, „I want it all” de Ana Bianca Popescu și Ciprian Teodorescu, „A kind of Magic” în interpretarea Loredanei și a lui Adrian Nour, și, binențeles, într-un final apoteotic „We are the Champions” și „Bohemian Rhapsody” într-o interpretare colectivă care îți face pielea de găină.

Loredana în rolul Killer Queen

Nu că ar mai fi avut nevoie de vreo confirmare, dar Loredana strălucește din nou. Știam că poate interpreta orice stil muzical, că și-l poate însuși și livra admirabil. Se aplică și aici,  în cazul melodiilor lui Queen. Chiar dacă este un rol negativ, de tiran fără suflet, dictator ce a interzis muzica live, exprimarea liberă şi autentică, dorindu-și controleze complet și absolut, interpretarea Loredanei este un motiv întemeiat să vezi We Will Rock You!

Regia: Răzvan Mazilu

Cunoscut drept un pionier, fiind cel care a popularizat musicalul în România, Răzvan Mazilu reușește o punere în scenă senzațională a unei povești SF despre puterea extraordinară a muzicii. S-a îndepărtat puțin de scenariul original, inventând noi personaje și conturând personalități ușor diferite de acesta, iar rezultatul este o poveste fantastică care te surprinde și te prinde în vârtejul aventurilor eroilor săi.

Costumele spectaculoase

Este unul dintre argumentele cheie, alături de coregrafie. Nu te pregătește nimic pentru experiența inedită! Croieli îndrăznețe și accesorii futuriste, peruci spectaculoase… fiecare moment de coregrafie, fiecare scena, este punctată de costumele originale și expresive. Acestea creează o atmosferă Woodstock – Burning Man, fiind, așa cum se exprimă chiar creatorul lor (Răzvan Mazilu) „rock – glam – goth – steam – punk – cyber – boho – mugler – something”.

Momente de coregrafie unice

Coregrafia este sufletul acestui show. Nu poate fi descrisă în cuvinte, doar elogiată și caracterizată. Este senzațională și te ține pironit cu privirea asupra scenei. Mișcările actorilor – intepreți – dansatori sunt captivante, fascinante, pline de energie și expresivitate… Un moment original, unic, este cel creat special pentru Emil Rengle, interpretul unui personaj ce nu se regăsește în libretul original.

Pot să concluzionez că We Will Rock You este un show complet: are muzică, dans, protagoniști, costume, efecte vizule și povești spectaculoase. Și e fun și dramatic și emoționant și impresionant și profund și amuzant… și merită descoperit cât de curând… pe 13 sau 14 noiembrie, la Sala Palatului!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Top 7 trenduri de pantofi pe care să îi porți toamna aceasta

Următor

Fall looks: iubesc pălăriile