5 motive să participi la Sauna Fest la Therme

De la început aș vrea să lămuresc un lucru: nu sunt cel mai mare fan saună, abur sau stat la căldură și transpirat abundent! Dar după prima experiență Sauna Fest la Therme, îmi fac planuri cum aș putea să o experimentez zilnic!

Zilnic până la finalul Sauna Fest la Therme adică pe 20 octombrie. Am citit de acest festival inedit, care a început pe 4 octombrie și a inclus peste 500 de activități unice. Și mi s-a părut ultra interesant și tentant. Dar am tot amânat vizita la Therme… mă bucur însă că în sfârșit s-a întâmplat.Și că mai am încă 6 zile în care pot profita de momente inedite ce poartă semnătura unor campioni internaționali.

De ce să participi la Sauna Fest la Therme?

Pentru că este o ocazie unică…

De a profita de experiențe Aufguss semnate de maeștri internaționali. Ritualul Aufguss este o experiență creată de un Maestru care folosește bulgări de gheață și combinații unice de uleiuri esențiale naturale pentru crearea aburului, care apoi, printr-o adevărată coregrafie cu prosopul, este direcționat spre participanții la saună. Este o experiență senzorială fascinantă, terapeutică pentru minte și trup.

Pentru sănătate…

Despre beneficiile saunei asupra sănătății se vorbește peste tot. Și dacă ai încercat vreodată o saună adevărată, senzația de bine de după confirmă toate aceste beneficii. Printre acestea se numără relaxarea musculară intensă, având ca efect calmarea durerilor musculare, dar și articulare, eliberarea de stres, îmbunătățirea calității somnului și îmbunătățirea performanțelor cardiovasculare.

Cercetările medicale arată că ritmul cardiac crește în timpul ședințelor intensive de saună și coboară sub normal în faza de răcorire. Astfel, sauna regulată antrenează mușchii inimii și îmbunătățește ritmul cardiac.

Pentru relaxare…

Sauna te eliberează de stres și te relaxează! Iar ritualurile Aufguss, prin experiențele senzoriale intense pe care le oferă, sunt atât de plăcute. Imaginează-ți doar bulgării de gheață impregnați cu uleiuri esențiale care se lovesc de pietrele fierbinți răspândind arome hipnotice, pe unele le recunoști, pe altele nu, doar le asimilezi… Apoi aburii ce te împresoară la fiecare mișcare a prosopului Maestrului. Și mișcările lui care-ți captează și acaparează atenția și gândurile.

Pentru că este revigorant…

După sesiunea de transpirație intensă din saună te simți parcă renăscută. De altfel, scopul inițial al saunei a fost purificarea minții și a corpului.

Pentru că este fun…

Așa cum îți spuneam este vorba despre un adevărat Festival ce reunește pentru 2 săptămâni peste 30 de maeștri Aufguss din toată lumea. Eu am participat la un ritual Aufguss susținut de maestrul Frank Verhamme din Germania intitulat Jekyll & Hyde, inspirat de fascinanta poveste a Dr. Hyde & Jekyll și a experimentului său ce separă binele de rău.

Ce pot să vă spun este că a fost super distractiv. Maestrul se transformă într-un adevărat performer și pe muzică antrenantă interpretează o scenetă din celebra poveste de groază, pendulând între cele 2 personaje… Și asta în completarea ritualului bulgări de gheață și uleiuri esențiale, dintre care am identificat, cred, doar o aromă delicioasă de cireșe.

Mi-a plăcut atât de mult și m-a făcut curioasă să descopăr și alte ritualuri Aufguss in cadrul Sauna Fest la Therme… În zilele ce au rămas până la finalul festivalului ar mai fi: MasterChef în sauna Bavaria (artele bucătăriei tradiționale transpuse într-un Aufguss Show), Star O’Clock în sauna Provence (experiență unică alături de personaje celebre din istoria cinematografiei), Bohemian în sauna Hollywood (povestea trupei Queen pe arome de uleiuri esențiale), Musical Toy în sauna Alhambra (o poveste senzorială inspirată de o lume minunată a poveștilor), dar și multe altele… descoperă programul complet aici.

Iar la final, un motiv în plus pentru mine să vizitez Therme este meniul de combinații Red Bull Twists – favoritul meu este mixul cu Red Bull Green Edition (cu kiwi și mere), care numai la Therme se mai găsește pentru moment.

Dacă te-am convins, ne vedem la Therme!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ciao Kendall: 7 piese pe care să le ai din colecția de toamnă Reserved

Următor

Natura, inspirație pentru noua colecție Parfois toamnă-iarnă 2019-2020