Probabil că nu îți stă mintea la înghețată cu temperaturile de afară. Dar vremea rece cere puțină energie suplimentară, ‘a special treat”, iar un desert delicios ar fi mai mult decât binevenit.
Eu sunt un mare fan înghețată, în orice anotimp. Mă tem însă de răceli și dureri de gât. Așa că ce rămâne de făcut? Am găsit însă soluția… 5 soluții, mai exact!
Iată deci 5 moduri în care poți să mănânci înghețată Haagen Dazs iarna:
Pancakes cu banane, scorțișoară și înghețată
De curând am descoperit cea mai simplă rețetă de pancakes și de atunci le combin cu orice.
Ingrediente (6 pancakes): 1 banană, 2 ouă, 1 linguriță de scorțișoară. Ideea este că, la 1 banană se pun 2 ouă, așa că tu setezi cantitățile de ingrediente pentru pancakes. + înghețata ta preferată Häagen-Dazs (la mine este Häagen-Dazs Salted Caramel).
Preparare: Pisezi banana cu furculița într-un bol. Adaugi oul și amesteci cu un tel. Adaugi și scorțișoara și amesteci din nou. Într-o tigaie încinsă pui câte un polonic din acest amestec și rumenești pancake-ul pe fiecare parte. La final, le servești încă calde, cu o cupă / două / trei de înghețată. Poți adăuga, dacă îți place, sirop de arțar, nuci sau alune pisate, fructe…
Mere coapte cu înghețată Häagen-Dazs Dulce de leche
Din multitudinea de rețete propuse de Haagen-Dazs mi-a rămas sufletul la Mere coapte în brandy cu înghețată Dulce de leche. Vă las rețeta mai jos:
Ingrediente (6 porții): 2 linguri de unt topit, 2 linguri de calvados (sau brandy de mere), 2 linguri de zahăr, 3 mere, înghețată Häagen-Dazs Dulce de leche, 6-8 pricomigdale, biscuți sau cookies (sfărâmați).
Preparare: Preîncălziți cuptorul (la 200°) și amestecați într-un bol untul, zahărul și calvados. Tăiați merele în felii subțiri și înmuiațile în amestecul de mai sus. Împărțiți bucățile de măr în 6 recipiente micuțe de souffle (rezistente la căldură) și lăsați-le 35-40 minute în cuptor, până se înmoaie și se rumenesc. După 10-12 minute la răcit, se adaugă înghețata și biscuții sfărâmați.
Häagen-Dazs Perfect Affogato
Dacă te lovește pofta de înghețată dimineața sau în mijlocul zilei, de ce nu ai combina-o cu doza de cofeină, de care toți avem nevoie. Mai ales în sezonul rece!
Prepară-ți cafeaua cum faci de obicei, fie că este vorba de cafea la filtru sau espresso. Pune într-o cană 2 cupe de înghețată (cele mai potrivite arome ar fi vanilie, Dulce de Leche și cafea), iar peste acestea adaugă cafeaua (sau shot-ul de espresso). Poți adăuga, dacă îți dorești un adevărat desert, frișcă, fulgi de ciocolată… dar eu a-și rămâne la Affogato clasic!
Cocktail sofisticat cu vin roșu și înghețată
Ca să rămânem în atmosfera festivă a Sărbătorilor de Iarnă (nu a trecut chiar atât de mult timp de atunci), nimic nu e mai potrivit ca un cocktail cu înghețată pentru a ne menține moralul ridicat chiar și cu patinoarele ad-hoc și temperaturile negative de afară.
Eu vă propun Red Wine Ice Cream Floats cu doar 3 ingrediente: vin roșu spumant (puteți folosi și vin roșu cu sifon), înghețată Häagen-Dazs Vanilla și cireșe maraschino (se găsesc sub formă de compot, în borcane, în supermarket). Puneți câteva cireșe într-un pahar, apoi o cupă de înghețată, iar la final completați cu vinul spumant.
Ciocolată caldă aromată
O combinație neobișnuită, de cald și rece, dar absolut delicioasă, această ciocolată caldă decadentă este soluția după o zi încărcată la lucru.
Alege ciocolata caldă preferată (eu o prefer pe cea mai groasă, care se apropie ca textură de o budincă sau ciocolata caldă obținută prin topirea în lapte fierbinte a câtorva cuburi de ciocolată belgiană), adaugă o cupă de înghețată Häagen-Dazs Mint & Chocolate (sau oricare sortiment înghețată Häagen-Dazs care te încântă), iar la final frișcă sau alte decorațiuni (cum ar fi cele pentru torturi, dropsuri pisate, fulgi de migdale, fulgi de cocos, bezele moi…).
Dacă aveți și alte idei de combinații cu înghețată, ideale pentru a le savura iarna, abia aștept să le descopăr!