5 lucruri de făcut pentru un plus de energie dimineața

energie dimineața

Nu știu voi cum sunteți, dar mie îmi este foarte dificil să îmi găsesc un dram de energie dimineața. Detest să mă trezesc devreme și ador să lenevesc în pat multă vreme după ce m-am trezit. Mai ales în perioada aceasta, în care fiecare zi semănă una cu alta!

De un an, mi-am cam găsit nașul, pe numele său Boris, cățelușul meu cel mic. Cunoscut și drept cel mai neobosit deșteptător pe care l-am avut vreodată. Și nu glumesc, chiar nu se lasă până nu m-am dat jos din pat… rostogolit, în 2 picioare sau în pas alergător, nu contează pt el! Doar să aibă patul în întregime la dispoziție.

Așa că, indiferent de ziua săptămânii sau de programul zilei anterioare, mă cam lupt cu o lipsă de energie dimineața. Se spune că această lipsă de energie dimineața poate fi cauzată de faptul că verificăm telefonul imediat ce ne-am trezit, că ne-am epuizat în ziua precedentă, că am mâncat ce nu trebuia, că nu am dormit bine și suficient sau chiar că am consumat prea multă cofeină. Prea multe cauze și explicații, prea greu de rezolvat deodată.

Există însă câteva remedii, soluții care vă vor oferi cu certitudine un plus de energie dimineața:

Lampa pentru trezire

Utilizează o lampă pentru trezire. Dacă nu este suficientă lumină în încăpere, în corp nu se declanșează natural procesul de trezire și tendința naturală este de a lenevi în pat. O lumină de trezire te va ajuta să te trezești, dând creierului semnale că este momentul să se activeze.

Îți recomand Philips wake up light, dar există o mulțime de variante.

Rutina matinală

Stabilește-ți o rutină matinală! Dacă ai aceleași activități în fiecare dimineață, creierul învață respectiva rutină, fiindu-i clară ideea că trebuie să se trezească și să pună în mișcare tot organismul.

Porția de vitamine

Ia o porție de vitamine! Lipsa energiei se poate datora și unui aport insuficient de vitamine. Încearcă un supliment alimentar cu vitaminele B12, B6 + magneziu și fier pentru un boost de energie fără cofeină.

Fără televizor

Nu deschide televizorul! Acesta îți distrage atenția și distruge concentrarea, aducând creierul din nou în modul de relaxare și somolență. Ascultă mai bine radioul sau muzica favorită în timp ce te pregătești de activitațile cotidiene și îți pui la punct programul pentru ziua respectivă.

Uleiul de cocos

Mănâncă ulei de cocos! Acesta conține o formă unică de grăsimi saturate, care odată ajunse în organism se transformă  instant în energie și nu în țesut adipos. 2 linguri de ulei de cocos în fiecare dimineață îți conferă un boost de energie pentru toată ziua.

Poți adăuga ulei de cocos dimineața la micul dejun în iaurt sau granola, smoothie, ceai sau cafea, peste clătite sau waffles cu fructe proaspete.

 

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

măști pentru un ten superb
Anterior

12 măști pentru un ten superb primăvara aceasta

ten sănătos
Următor

10 sfaturi pentru un ten sănătos și frumos