5 lucruri de făcut pentru un plus de energie dimineața

Nu știu voi cum sunteți, dar eu detest să mă trezesc dimineața devreme și ador să lenevesc în pat multă vreme după ce m-am trezit. De un an însă, mi-am cam găsit nașul, Boris, cățelușul meu cel mic, fiind cel mai neobosit deșteptător pe care l-am avut vreodată (și nu glumesc, chiar nu se lasă până nu m-am dat jos din pat).

Așa că, indiferent de ziua săptămânii sau de programul zilei respective, mă cam lupt cu lipsa energiei dimineața. Se spune că aceasta poate fi cauzată de faptul că verificăm telefonul imediat ce ne-am trezit, că ne-am epuizat în ziua precedentă, că am mâncat ce nu trebuia, că nu am dormit bine și suficient sau chiar că am consumat prea multă cofeină. Prea multe cauze și explicații, prea greu de rezolvat deodată.

Vă propun însă 5 lucruri care vă vor oferi cu certitudine un plus de energie dimineața:

1- Utilizează o lampă pentru trezire – dacă nu este suficientă lumină în încăpere, în corp nu se declanșează natural procesul de trezire și tendința naturală este de a lenevi în pat. O lumină de trezire te va ajuta să te trezești, dând creierului semnale că este momentul să se activeze. Îți recomand Philips wake up light, dar există o mulțime de variante.

2- Păstrează o rutină matinală – dacă ai aceleași activități în fiecare dimineață, creierul învață respectiva rutină, fiindu-i clară ideea că trebuie să se trezească și să pună în mișcare tot organismul.

3- Ia o porție de vitamine – lipsa energiei se poate datora și unui aport insuficient de vitamine. Încearcă un supliment alimentar cu vitaminele B12, B6 + magneziu și fier pentru un boost de energie fără cofeină.

4- Nu deschide televizorul – acesta îți distrage atenția și distruge concentrarea, aducând creierul din nou în modul de relaxare și somolență. Ascultă mai bine radioul sau muzica favorită în timp ce te pregătești de plecare.

5- Mănâncă ulei de cocos – acesta conține o formă unică de grăsimi saturate, care odată ajunse în organism se transformă  instant în energie și nu în țesut adipos. 2 linguri de ulei de cocos în fiecare dimineață îți conferă un boost de energie pentru toată ziua.

Poți adăuga ulei de cocos dimineața la micul dejun în iaurt sau granola, smoothie, ceai sau cafea, peste clătite sau gauffres cu fructe proaspete.

Eu îți recomand uleiul de cocos Solaris, disponibil în mai multe dimensiuni.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Unde mănânci un mic dejun bun în București (5): Maison des Crepes

Următor

Despre fapte bune. THE DINNER