5 lucruri pe care să le faci la Viena (I)

Viena

Viena este un oraș minunat, elegant și plin de istorie, una dintre capitalele cu cel mai ridicat nivel de trai din toată Europa, ale cărui dovezi le regăsești în cele mai mici detalii.

Și, deși nu sunt prietenă cu iarna și temperaturile scăzute, aflată în această iarnă la Viena nu m-am putut abține să iau orașul la pas, să îi admir arhitectura imperială și să bifez cât mai multe dintre atracțiile acestuia.

În cunoștință de cauză, deci, îți recomand 5 lucruri pe care să le faci în Viena iarna… pentru că vara, acestea se multiplică!

viena noaptea

1) Vizitează Viena noaptea. În orice capitală te-ai afla, dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, pentru a bifa cât mai multe atracții, îți recomand un tur ghidat hop-on, hop-off cu busul supraetajat. Afli cele mai interesante informații despre orașul respectiv, dar te și deplasezi rapid între cele mai importante puncte ale orașului.

La Viena, m-am orientat spre turul cu BigBus. Biletele se pot achiziționa online, din stațiile busului, dar și la recepție în diferite hoteluri (eu l-am descoperit la Viennart Hotel).

Biletele pot fi valabile 24h (și costă 25 euro) sau 48h (30 euro) și includ 2 trasee – Red Route (care include toate atracțiile importante ca Opera, Donauturm, Prater…) și Blue Route (care include Palatul Schönbrunn și Belvedere), poți coborî și urca oricând la bord.

Ponturi: Există însă și diferite oferte și pachete speciale – eu, de exemplu, îmi doream să vizitez si Madame Tussauds (express ticket, fără a sta la coadă – 22,5 euro) și am beneficiat de un bilet BigBus de 36 euro, valabil 3 zile (24 ore bonus), care a inclus un tur de noapte ghidat al Vienei (cu busul) și intrarea la Madame Tussauds.

Madame Tussauds Wien_Breakfast at Tiffanys

2) Descoperă personaje istorice și emblematice ale Austriei, dar și vedete internaționale la Madame Tussauds Wien (muzeul figurilor de ceară). Eu m-am distrat la Madame Tussauds din Viena – m-am pozat cu exponatele (lângă fiecare ți se propune o ipostază care să te includă, diferite obiecte de recuzită…). Dacă ajungi la Madame Tussauds, achiziționează la intrare și revista de prezentare a muzeului, și parcurge-o înainte – conține sugestii și informații interesante, te ghidează printre vedete, dar îți oferă și diferite discount-uri.

Și încă un pont – poți achiziționa bilete pentru Madame Tussauds Wien și online – la biletul obișnuit (cu acesta nu sari pentru coadă ci îți aștepți rândul pentru a intra) ai 6 euro discount pentru achiziția online.

Prater_Viena

3) Nu rata Prater, cel mai vechi parc de distracții din lume. Pe lângă Madame Tussauds, care se află de asemenea în incinta parcului, Marea Roată – Wiener Riesenrad e un must, fiind și cea mai veche roată de acest gen din Europa. Poți admira orașul, poți lua un mic dejun sau o cină romantică la înălțime.

Câteva ponturi: Prater este închis de obicei la început de ianuarie (9-26 ianuarie anul acesta), verificați înainte de vacanță, deci. Și pentru Marea Roată puteți achiziționa tichete online.

cina in Donauturm

4) O vizită la Viena fără a urca în marele turn – Donauturm sau Donau Tower – nu ar fi completă. Puteți admira o panoramă a orașului de la 150 metri, ce îți taie respirația, vă puteți delecta cu un dejun sau cină gourmet într-unul dintre restaurantele din turn, iar dacă sunteți dintre cei curajoși, puteți încerca o sesiune de bungee jumping.

Pont: Și Donauturm este în vacanță la început de ianuarie (9-25 ianuarie anul acesta), fiind complet închis.

Viena_Muzeul de Istoria Artei

5) Vizitează unul dintre numeroasele muzee din Viena. Eu vă recomand unul inedit cum ar fi Muzeul Criminalității, Muzeul Cafelei sau Muzeul Ciocolatei, dar nu trebuie ratate nici Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches Museum), Muzeul de Istorie Naturală (Naturhistorisches Museum), Muzeul Mozart (Mozarthaus Vienna), Muzeul Karlsplatz (unde se află expuse și câteva lucrări semnate de Klimt și Shiele) sau Muzeul Tehnologiei.

Pont: Poți vizita gratuit majoritatea muzeelor din Viena în prima duminică a fiecărei luni.

Citește și: 5 lucruri pe care să le faci la Viena (II)

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

5 lucruri de făcut în ianuarie

Cesar Millan
Următor

Ultima șansă de a cumpăra bilete VVIP și de a avea acces în culise înainte de show-ul lui Cesar Millan!