5 locuri însorite de vizitat iarna aceasta

Gândul îmi zboară la locuri însorite de vizitat iarna aceasta când ne apropiem de cea mai frumoasă sărbătoare – Crăciunul. 

Am însă o explicație! Sunt o fire solară și detest cam toate aspectele legate de iarnă. Cu excepția Crăciunului! De la temperaturile scăzute la zăpadă și toate neplăcerile legate de acestea. Așa că planul meu pentru începutul geros de an este o vacanță într-un loc însorit.

Pe lângă destinațiile exotice aflate la 2-3 și mai multe zboruri distanță, se află câteva locuri însorite de vizitat iarna aceasta, dar și în orice alt anotimp.

Iată 5 sugestii de astfel de locuri însorite de vizitat iarna aceasta:

Dubai

M-am îndrăgostit anul trecut de Dubai și îl voi recomanda oricând pentru o vacanță inedită incredibilă. Dubai are de toate: atracții turistice, aventură, parcuri tematice, shopping, plajă și piscine, viață de noapte, restaurante… Cu certitudine o singură vizită nu va fi suficientă pentru a le descoperi pe toate! 

Temperaturile sunt foarte prietenoase în ianuarie și februarie (undeva între 22 și 28 grade în timpul zilei și între 12 și 17 grade noaptea) și-ți permit plimbări lungi și escapade de tot felul.

Travel tips: Wizz Air are zboruri directe către Dubai din București și Cluj. Am găsit o ofertă bună din 12 ianuarie, cu retur pe 17 ianurie – 165 euro (12 ianuarie: București – Dubai / 14:20 – 21:15; 17 ianuarie: Dubai – București / 21:50 – 01:25).

Israel

O țară de o diversitate extraordinară și cu temperaturi foarte plăcute în această perioasă, Israel merită vizitat. Poți înota în Marea Roșie sau pluti în apele Mării Moarte, te poți bucura de istorie și aventură, dar poți și profita de toate beneficiile și atracțiile unor metropole moderne și progresiste.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

You can’t go wrong with the #pool or #beach in stunning #Eilat! Which would you chose? ? (?: @offir_et) #VisitIsrael

A post shared by Israel Tourism (@visit_israel) on

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

@departuresmag said #TelAviv should be on your 2019 #travel bucket list! ? Are you planning a trip to #Israel next year? (?: @ikloit)

A post shared by Israel Tourism (@visit_israel) on

La Tel Aviv în ianuarie temperaturile se ridică la 16-20 de grade ziua și 10 grade noaptea, dar în Eilat ajung și la 23-24 de grade.

Travel tips: Wizz Air are zboruri directe către Tel Aviv din București, Cluj, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, dar și spre Eilat din București. O ofertă foarte accesibilă pentru Eilat am găsit în perioada 16-21 ianuarie – 40 euro (16 ianuarie: București – Ovda Eilat / 07:05 – 09:55; 23 ianuarie: Ovda Eilat – București / 10:30 – 13:35).

Tenerife

O insulă superbă pe care milioane de turiști o aleg anual pentru o vacanță, Tenerife are de toate: plaje minunate, temperaturi ridicate tot timpul anului și peisaje spectaculoase. Nu trebuie ratate plajele vulcanice, cu nisip negru, parcurile tematice, parcul național și vulcanul Teide, dar nici carnavalul din Santa Cruz de Tenerife. Singurul carnaval care îl depășește în popularitate este cel de la Rio!

În ianuarie și februarie, în Tenerife, temperaturile se învârt în jurul a 22 – 23 de grade!

Travel tips: Wizz Air are zboruri directe către Tenerife din București. Pentru a prinde și câteva zile de carnaval, am descoperit  ofertă la final de februarie – 250 euro (22 februarie: București – Tenerife / 13:30 – 17:40; 1 martie: Tenerife – București / 18:15 – 01:55).

Malaga

Mare, soare și peisaje uluitoare. Aceasta este Malaga. Este o destinație de vizitat și revizitat, un weekend fiind insuficient pentru a vedea totul. Poți vizita palate, muzee și monumente istorice, te poți bucura de plimbări în natură și poți profita de soare pe una dintre frumoasele plaje de pe coastă.

Temperaturile în Malaga în ianuarie – februarie urcă până la 17-18 grade.

Travel tips: Wizz Air are zboruri directe către Malaga din București și Cluj. Am găsit o ofertă bună în perioada 23 – 30 ianuarie – 145 euro (23 ianuarie: București – Malaga / 18:35 – 21:55; Malaga – București / 22:30 – 03:25).

Cipru

O destinație care mă atrage în primul rând prin ‘înrudirea’ cu Grecia. Cipru este o insulă cu o istorie și o cultură bogate și diverse, ce propune numeroase experiențe de neuitat și peisaje de vis.

În ianuarie și februarie, temperaturile în Cipru urcă până la 19 – 20 de grade.

Travel tips: Wizz Air are zboruri directe către Larnaca din Cluj-Napoca. O ofertă excelentă de zbor în perioada Valentines Day, 11-18 februarie – 35 euro (11 februarie: Cluj-Napoca – Larnaca / 06:20 – 09:00; 18 februarie: Larnaca – Cluj-Napoca / 09:35 – 12:20).

Care dintre aceste 5 locuri însorite de vizitat iarna aceasta vă tentează pentru o vacanță la început de 2020?

6 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

20 de cadouri de Crăciun pe ultima sută de metri

Următor

5 filme de văzut la cinema la final / început de an