4 machiaje simple si de efect

Fiecare saptamana a modei este ocazia ideala de a identifica noi tendinte in machiaj si evident de a le retine si aplica pe cele care pot fi adaptate si in afara podiumului. Va propun astfel patru stiluri de machiaj, relativ minimalist, foarte simplu de realizat, propuse anul acesta de patru creatori prezenti la New York Fashion Week.

Primul machiaj, intalnit in prezentarea colectiei toamna – iarna 2013 Kenneth Cole, pune accentul pe buze. Machiajul fetei in ansamblu este natural, s-a aplicat un fond de ten foarte deschis la baza, ochii sunt subliniati cu un creion deschis la culoare (alb sau nude, in nuanta fondului de ten dar cu cateva tonuri mai deschis), totul bazandu-se pe jocul de contraste de pe buze, unde s-au folosit doua nuante de ruj: unul burgund (sau o nuanta de rosu inchis) la colturile buzelor si in rest un rosu aprins. Atentie insa la dozarea nuantei inchise, efectul trebuie sa fie unul senzual, nu gotic. Buzele pot fi finisate prin aplicarea in final a unui gloss pentru accentuarea efectului si contrastului intre cele 2 nuante.

Un alt machiaj natural, potrivit insa tenurilor fara probleme este adevarat, a adoptat in defilarea sa si Suno. Peste fondul de ten translucid, se aplica niste puncte de lumina cu un fard praf irizat sau cremos lucios (pe arcadele ochilor, deasupra pometilor, sub ochi, deasupra buzei superioare). Ochii beneficiaza de un machiaj foarte subtil, cu nuante de roz si o dunga foarte subtire de eye-liner negru la baza genelor, precum si un rimel fara efect de amplificare sau de volum. Pe buze se aplica doar un gloss translucid.

Celelalte machiaje  pe care le-am retinut sunt doua smokey eyes reintepretat. Primul, vazut pe podimul Altuzarra, este un smokey bazat pe contrastul cald – rece: rosu ruginiu de pe pleoapa inferioara si gri taupe (un caffe-latte) pe pleoapa superioara. Efectul este frapant, mai ales pentru ca restul machiajului este natural – o umbra de blush roz deschis pe pometi, gloss translucid pe buze.

Ultimul tip de machiaj retinut, din prezentarea toamna – iarna 2013 Donna Karan, pune accentul tot pe ochi. Este realizat cu farduri metalizate (un trend care disparuse de pe podiumuri la prezentarile colectiilor primavara – vara 2013), tehnica fiind foarte simpla: se aplica fardul la baza genelor si apoi este difuzat pe intreaga pleoapa pentru a lumina privirea. Efectul final este dat de un gloss transparent.

Cum vi se par aceste machiaje, simple si de efect, nu-i asa?

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Kanye West designer – just love it

Următor

Rochii de covor rosu – Monique Lhuillier