Nu există o sezonalitate a nevoii de demachiere a tenului. Fie primăvară, vară, toamnă sau iarnă, tenul trebuie curățat în fiecare seară (cel puțin) pentru a înlătura produsele de machiaj, dar și praful și impuritățile care se așează pe ten din mediul înconjurător.
Și dacă te-ai plictisit de produsele clasice – lapte demachiant, soluție de curățare etc. – îți propun astăzi 3 soluții de demachiere inovatoare și eficiente.
Recomandare cadou: Parfumurile preferate la preturi seducatoare, pana la 50% reducere
MakeUp Eraser. Arată ca un prosop obișnuit, foarte moale și pufos. Și totuși curăță eficient tenul și înlătură orice urmă de machiaj fără a utiliza un produs de curățare, doar cu apă. Nu zgârie și nu irită pielea, curățând delicat și eficient.
MakeUp Eraser este realizat dintr-o combinație specială de fibre de poliester și mătase, fibre mai subțiri ca firele de păr umane, care în momentul în care sunt umezite crează un proces hidro-mecanic prin care distrug uleiurile ce creează aderența machiajului pe suprafața pielii.
MakeUp Eraser este comercializat exclusiv în România în magazinele Sephora (și online), la un preț de 59 lei.
Buretele Konjac. Un burete extraordinar pentru curățarea tenului, de origine 100% naturală, fabricat din radacina de Konjac. Curăță eficient porii, exfoliind ușor piele, fără a o usca sau a crea impresia de disconfort creată de scrub-uri. Buretele Konjac elimină perfect machiajul, celulele moarte și excesul de sebum, lăsând pielea netedă și catifelată.
Buretele Konjac se găsește doar în magazinele Sephora și online, și costă 32 lei (pe mine m-a ținut câteva luni bune, utilizat zilnic).
Se poate utiliza cu orice tip de produs de curățre a feței – săpun, spumă, gel etc. Eu vă recomand Kiehl’s Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash (excelent pentru toate tipurile de piele, dar mai ales pentru cel sensibil datorită extractului de gălbenele) – eu l-am purtat peste tot în vacanțe pentru că l-am găsit și travel size și nu am avut probleme la demachiere nici vara, pe tenul bronzat, nici iarna pe pielea uscată și sensibilizată de frig; sau un săpun cu ulei de măsline și aloe vera, de asemenea foarte delicat cu tenul.
Garnier Biphase Micellar Cleansing Water in oil. Apa micelară bifazică, o inovație Garnier pentru îndepărtarea delicată a machiajului foarte rezistent, este unul dintre produsele mele preferate pentru demachiere din ultima perioadă. Datorită formulei sale cu ulei de argan și uleiuri de curățare, apa micelară bifazică îndepărtează produsele de machiaj waterproof fără frecare.
Înainte de aplicare, trebuie agitată bine pentru a amesteca apa micelară cu uleiurile din interior. Îmi place că nu lasă urme grase, uleioase, are un parfum discret, proaspăt, și mai ales, că este foarte eficient – excelent în îndepărtarea perfectă a oricărui ruj mat ultra pigmentat (nu rămâne nicio urmă de ruj și nici roșeață sau iritație în jurul buzelor) sau mascara waterproof (fără lacrimi și ochi care ustură ulterior).
Apa micelară bifazică Garnier se găsește în supermarket și costă în jur de 25 lei.