Un blog personal despre tot ce-i chic

3 retete delicioase de desert cu inghetata La Strada

Taste

Asa cum la inceputul lui noiembrie ne bucuram de temperaturile de vara, asa acum in aprilie ne topim sub soarele dogoritor. Dar nu ma plang de aceste capricii ale vremii, soarele este pentru mine intotdeauna binevenit, iar pentru cei/cele care suporta mai greu caldura exista oricand inghetata. Cum v-am promis, revin cu inca trei retete delicioase de desert cu inghetata La Strada, excelente intr-o zi cu mult soare. De data aceasta, am ales inghetata La Strada cu aromele de mango, coacaze negre si alune.

Puree de Mango

Pentru Puree de Mango racoritor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 8 bile de sorbet de mango La Strada (aproximativ 200g, echivalentul a 4 cutiute de inghetata La Strada), semintele a 2 boabe de cardamon, 2 fructe de mango mici curatate de coaja si de samburi, sucul cu pulpa de la o lamaie verde, 2 lingurite de miere. Pentru preparare, pisati semintele de cardamon si amestecati-le cu sucul de lime si mierea, incorporandu-se apoi sorbetul de mango. Se introduce amestecul pentru 10 minute la congelator. Intre timp, se paseaza fructele de mango cu robotul de bucatarie. In final, se suprapun 2 straturi de puree de mango si de sorbet in 4 boluri si se decoreaza cu coaja de lime.

 

 

Clafoutis cu ciocolata alba si coacaze negrePentru Clafoutis cu ciocolata alba si coacaze negre sunt necesare: 4 bile de sorbet de coacaze negre La Strada (aproximativ 100g, echivalentul a 2 cutiute de inghetata La Strada), 150g de zmeura, 100g de afine, 2 lingurite de cognac, 400 ml de lapte, 50g de ciocolata alba, 3 oua mari, 50g de faina, 75g de zahar, unt si un pliculet de zahar vanilat. Pentru preparare, se pun mai intai la marinat fructele (zmeura si afinele) in cognac, timp de o ora. Se ung 4 forme individuale, mici, cu unt si se preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 pentru cuptoarele pe gaz). Ciocolata se topeste in lapte, pe foc (recomandat la bain Marie, nu direct pe foc), iar apoi se adauga treptat amestecului obtinut din oua, faina, zahar, zahar vanilat. Se impart fructele marinata in cele 4 forme si peste se torna compozitia cu ciocolata alba. Se lasa la cuptor timp de 35-40 de minute, iar la final Clafoutis-ul se aseaza pe farfurii si se plaseasa deasupra sau langa, cum preferati, cate o cupa de sorbet de coacaze negre La Strada.

Macarons crocanti cu inghetataMacarons crocanti cu inghetata este o reteta pe cat de simpla pe atat de spectaculos rezultatul. Ai nevoie de inghetata La Strada cu alune, biscuti Amaretti sau pricomigdale (iti recomand pricomigdale de la Cofetaria Liliana – Strada Ion Mihalache nr. 115 – 117 sau Cofetaria Scala – Strada C.A. Rosetti nr. 16 – aici gasesti cele mai bune pricomigdale), alune pisate. Uniti pricomigdalele cate 2 punand inghetata de alune intre ele, iar pe circumferinta stratului de inghetata presarati alunele pisate. Lasati acesti macarons crocanti 10 minute in congelator si apoi seriviti-i si uimiti-va invitatii.
Sper sa va tenteze si sa va inspire aceste trei retete simple de desert cu inghetata La Strada, iar daca le incercati astept parerile voastre, care v-a placut mai mult. Inghetata La Strada, eu am achizitionat-o de la Mega Image Concept Store, unde au si la cupa, numeroase arome, dar preambalata in cutiute de carton gasiti in cam toate magazinele Mega Image si de cateva saptamani si in benzinariile OMV.

La Chic Boutique

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

6 comentarii

  1. O gasesti la Mega Image (eu am vazut-o in 3 sau 4 magazine) si la OMV. O sa o remarci rapid dupa ambalajul colorat. Daca esti din Bucuresti, in Mega Image Concept Store gasesti si mai multe arome pe care le poti combina la barul La Strada din mijlocul magazinului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recente în Taste

Go to Top