3 rețete de cafea preparate cu Krups Intuition

Îmi place cafeaua și îmi plac aparatele intuitive, care-și fac treaba, așa că a fost „a match made in heaven” între mine și Krups Intuition încă de la început!

Anul în care s-au schimbat atât de multe, un lucru a rămas neschimbat: pasiunea mea pentru cafea! Îmi lipsesc, evident, ieșirile la cafea, escapadele pentru descoperirea unor noi coffee shop-uri, în București, dar și pe alte meleaguri…

Am făcut însă o descoperire care a atenuat dorul de plimbări și cafele în oraș. De fapt, le-a înlocuit cu succes! Este vorba despre espressor-ul automat Krups Intuition.

Nu am răbdare în general și nici nu vreau să îmi petrec timpul liber studiind ghiduri de folosire, așa că a fost „dragoste la prima utilizare” alături de Krups Intuition. Pentru că utilizarea lui este într-adevăr intuitivă… niciun buton sau comandă neesențială, nimic complicat, toate procesele „la vedere”.

Ristretto, espresso, cappuccino, latte sau ceai?

Iar cafeaua preparată, fie că a fost vorba de un ristretto sau espresso scurt după masă, pentru digestie, de un cappuccino sau un latte pentru un răsfăț energizant, în loc de desert, a fost absolut delicioasă, la nivelul și cu aroma celei savurate în cafenelele mele preferate. Evident, am folosit cafeaua de specialitate proaspăt prăjită pe care o folosesc și acestea.

Mi-a plăcut și ideea de a înlocui mai multe aparate cu unul singur, compact și foarte arătos! Krups Intuition poate prepara băuturi pe bază de cafea, mai lungi sau mai scurte, cu lapte, datorită duzei speciale care îți dăruiește cea mai pufoasă și catifelată spumă de lapte. Desigur, poate fi utilizat pentru a pregăti rapid și ceaiuri.

Și uite așa s-a eliberat loc prețios în bucătărie. Pe care îl voi ocupa rapid, știu sigur, dar pentru moment mă bucur că am la îndemână băuturile calde preferate.

Revenind la Krups Intuition, am profitat din plin de zilele de vacanță, experimentând acasă rețete cu cafea. Pe unele dintre ele le „testasem” într-un mediu profesional, adică în cafenele sau alte localuri, preparate de real barista.

Dar eu sunt foarte încântată și de rezultatele obținute acasă! Așa că iată cele 3 rețete cu cafea preparate cu Krups Intuition, în 2 timpi și 3 mișcări… serios, pozele mi-au luat mai mult timp ca prepararea băuturilor.

Irish cappuccino

Ingrediente: 1 shot espresso, 130 ml lapte, 14 ml lapte condensat cu aroma Irish Cream

Preparare: Se prepară espresso la Krups Intuition – tu nu ai prea multe de făcut, decât să deschizi aparatul, să selectezi opțiunea Espresso, cantitatea de apă (40, 50 sau 60 ml), intensitatea cafelei (eu am setat-o de la început pe maxim) și Start!

Se spumează laptele, inclusiv cel condensat. Este o operațiune la fel de simplă ca prepararea oricărei băuturi la Krups Intuition. La final, spuma de lapte se adaugă peste espresso, iar pentru un touch final delicios, am presărat puțin praf de ciocolată caldă aromată, dar poți completa cu fulgi de ciocolată, de migdale, bucăți de bezele moi.

krups intuition

krups intuition

Pentru o variantă mai sofisticată, cu alcool, poți înlocui laptele condensat cu 10 ml de Irish Cream.

White chocolate mocha

Ingrediente: 1 lungo, 130 ml lapte, 4-6 cuburi de ciocolată albă

Preparare: Se prepară lungo la Krups Intuition, direct peste cuburile de ciocolată albă, pentru a le topi. Din nou, foarte simplu: selectezi opțiunea Long Coffee, cantitatea de apă, intensitatea cafelei (dacă nu este deja setată) și Start!

Se spumează laptele și se adaugă peste cafea. În acest moment, ciocolata este deja topită și contribuie la aroma cafelei.

krups intuition

krups intuition

Tiramisu espresso martini

Ingrediente: 1 shot espresso, 15 ml vodka, 30 ml lichior tiramisu

Preparare: Se amestecă bine într-un shaker espresso, vodka, lichiorul și 4 cuburi de gheață. Se strecoară și se toarnă într-un pahar de martini. Se decorează cu 2 boabe de cafea.

krups intuition

Există o multitudine de variante pentru acest cocktail cu cafea. Poți folosi un lichior clasic de cafea (Kahlua) sau diferite variațiuni (lichior de cappuccino, lichior de latte macchiato…)

Dacă te tentează un aparat Krups Intuition, îți dau un pont: în această perioadă beneficiază de o reducere substanțială de 39% pe emag!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

idei de cadouri
Anterior

Idei de cadouri de Crăciun sub 100 de lei

Următor

10 motive pentru care aș alege Opel Mokka